luni, 25 ianuarie 2010

Taguri de ianuarie

pictor: Ioan Popei
Brrr!!! E gheaţă peste tot, "E ger cumplit, e drumul greu"! Dar e frumos. Chiar dacă frigul îţi înjunghie carnea şi buzele îţi crapă atunci când dai să râzi. Paşi care freamătă zăpada, abur ieşind din guri paralizate, cojoace, mănuşi, fulare, nas roşu, dârdâit, ochi înlăcrimaţi, gene grele, obraji ca de sticlă - gata-gata să se spargă -, câini zgribuliţi, pisici nervoase, ţurţuri, fum gros pe coş, rufe bocnă spânzurate pe sârmă.
Să mai spuneţi voi că nu e frumoasă iarna pe uliţă!...

10 comentarii:

ioana spunea...

aproape un PA :D

Raluca Nicula spunea...

:) M-am lasat de PA-uri cand am vazut ca sunt altii mai buni :P

ioana spunea...

Au trimis multi multe PA-uri bune, dar ai niste imagini foarte interesante si un fel altfel de a vedea lucrurile, nu vezi peste tot idei ca nas dardait, buze care crapa cand dai sa razi si pisici nervoase. N-ai de ce ca sa te lasi! :P

Geocer spunea...

Mai Ioana, dardaitul nu se refera la nas. Nasul e rosu, iar dupa aceea e o virgula. De dardait dardaie tot corpul, nu doar nasul !

ioana spunea...

George, un text e bun cand gaseste omul si alte sensuri decat doreste autorul sa transmita. Dar stiam ca tie iti lipseste imaginatia.

Raluca Nicula spunea...

:)) Ce-mi place de voi

ArgesForum spunea...

Descrierea gerului cumplit de afara, e valabila doar daca esti in casa, eventual la gura sobei, iar langa tine sa fie si un motanel care sa toarca.:))

Geocer spunea...

Ioana, nu pot decat sa-ti dau dreptate : imi lipseste imaginatia.

simf spunea...

Raluca pui, chiar dacă premiul nu se întoarce, regulile-s făcute pentru a fi încălcate. Scriior Superior, pentru candoare - http://fusaru.blogspot.com/. Nu e vinam ea că tu te-ai orientat prima :-)

Raluca Nicula spunea...

multumesc pentru premiu, e o onoare :D