Treceți la conținutul principal

10 ani de bloguit, în casă nouă

Da, în decembrie se fac 10 ani de când sunt bloggeriță. Din cauza unor probleme apărute pe această platformă și mai ales pentru că simt că mă limitează oarecum, am ales să transfer conținutul pe wordpress. Așadar, șampania virtuală pentru un deceniu de blogging o vom desface împreună în casă nouă, adică AICI!

Hai să facem un club al bloggerilor!

Am văzut mai demult un film cu un club de carte în memoria scriitoarei Jane Austen (ştiţi voi, Mândrie şi Prejudecată). Membrii se întâlneau săptămânal (parcă!) şi aveau ca temă să citească o carte scrisă de Austen şi să povestească apoi ce le-a plăcut, ce i-a marcat, în fine să facă un fel de recenzie personalizată a cărţii respective. Pe moment m-a încântat şi pe mine această idee, chiar îmi spuneam: cât de mişto e să întâlneşti câteva persoane cu care să împărtăşeşti pasiunea cititului. Am abandonat ideea la fel de simplu pe cum am întâlnit-o, fiind convinsă că în vecii vecilor n-aş avea cu cine să pun în practică aşa ceva. Şi totuşi. Astăzi am primit un mesaj pe twitter de la colega Ema (aşa suntem noi fete emancipate şi, deşi avem ocazia să vorbim face2face, folosim şi acest mijloc de comunicare) în care spunea cam aşa: "poate reusim sa facem si nou un fel de club de carteb(bookclub), ca tot mi-a venit pofta de citit :) Te gandesti si imi zici".
Aşa că, dacă printre voi se regăsesc persoane care, pe lângă activităţile cotidiene, obositoare şi solicitante, mai găsesc răgaz să mai şi răsfoiască o carte, sunteţi bineveniţi în acest "Club al iubitorilor de carte". Nu ştiu unde ne-am putea întâlni, dar dacă v-aţi arăta interesaţi, voi găsi eu o locaţie potrivită, fiţi fără grijă. Hai că e prea mişto ideea. Dacă vă surâde, lăsaţi-mi un comentariu.
Mă gândesc că acest club se poate constitui chiar şi într-un minicenaclu, sau într-un seminar (săptămânal, bilunar, cum vreţi şi cum puteţi!) pe orice temă. Aşa că, ce ziceţi, vă băgaţi?

Comentarii

Oana a spus…
Pai, eu m-as baga, dar nu inteleg exact: povestim ce am citit? Ca daca despre asta e vorba, am multe de povestit :P
Raluca Nicula a spus…
da, oana, tu ne poti tine prelegeri chiar :)) Povestim ce-am citit si cate in luna si in stele
Oana a spus…
Ok, sunt pentru :)
Raluca Nicula a spus…
@Oana: am putea incepe chiar cu una dintre cartile tale! ar fi frumos, dar hai sa vedem cine mai doreste, cine mai pofteste :D
Geocer a spus…
Eu ma inscriu neconditionat ca citesc zilnic cartea de telefon :))
Si daca vreti pe cineva care sa critice cartile Oanei, tot pe mine va puteti baza.
Raluca Nicula a spus…
@Geocer: la prima intalnire ne vei prezenta cartea de telefoane. Am si gasit un generic potrivit: "Pagini aurii pentru zile negre" :D
dumis a spus…
Club al bloggerilor este un pic cam fortat, mai ales daca tinem cont de faptul ca putini bloggeri pitesteni au ceva de spus, insa putem incerca un minicenaclu in care sa includem si anumite personalitati din oras sau din Arges.

Se pot face multe, iar la evenimente culturale nu ma dau inapoi. Ai tot sprijinul meu, trebuie doar sa-l ceri. :D
gamalia a spus…
Mai tre` sa zic ca vreau si eu?:D
Mişu a spus…
I'm in. Pentru că am o relaţie incestuoasă cu cărţile.
ioana a spus…
si io si io, io pot sa va ovestesc cum e sa nu mai citesti nimic :D
Raluca Nicula a spus…
@dumis: da, poate fi un pic cam fortat, insa nu sunt obligati bloggerii sa vina, sunt doar invitati. Cei carora le place ideea se vor inscrie, ceilalti nu. Deci, tu cu cine votezi? :D
@gamalia: nu, ca se stie deja :)
@mișu: nu pot decat sa ma bucur foarte mult
@ioana: welcome :D
@adrian enache: super!
Ramaneti aproape sa stabilim ce, cum, cand, unde! O saptamana frumoasa!
Geocer a spus…
Sugestie : n-am fost niciodata acolo, dar cred ca "Libraria mea" este un loc nimerit pentru a ne intalni si a povesti la un ceai sau o cafea (pe Oana sa n-o duci undeva unde nu se bea cafea).
Raluca Nicula a spus…
@Geocer: "Libraria mea" chiar era prima varianta pe lista. Gand la gand cu bucurie :D
Simion Cristian a spus…
vin si eu chiar daca sunt din Bucuresti...
Ma primiti?
Raluca Nicula a spus…
@Simion Cristian: desigur, cu mare placere! :D
INCERTITUDINI a spus…
Buna seara, Raluca!
Este frumoasa ideea!
Raluca Nicula a spus…
@Incertitudini: Buna seara si dvs! Multumesc si va asteptam la intalniri :D
dumis a spus…
@Raluca, ti-am zis ca te sustin.
Matei a spus…
si eu pe acolo, daca se poate :)
Loredana a spus…
Geocer mi-a sugerat sa vin si eu cu voi si mi-ar face placere.Insa,Raluca,am o sugestie de loc de intalnire (exceptand "Libraria mea")care se potriveste,mai exista o ceainarie in centru-"La Bulevard".Ai fost pe acolo?Ce zici?
Raluca Nicula a spus…
@Loredana: ma bucur ca ai placerea sa ni te alaturi. Cat despre locatia propusa de tine, s-a notat ;)

Postări populare de pe acest blog

Să o cunoaștem mai bine pe bloggerița și scriitoarea Zăpă Strit!

Cu ceva timp în urmă vă vorbeam pentru prima dată despre Zăpă Strit și prima ei carte: "Dau totul pentru un secret". Vă spuneam că m-a impresionat foarte mult cartea, făcând parte din acea categorie de scrieri care-ți alină sufletul și te ajută să te descoperi. Privind înapoi, acum, după ce stările și impresiile s-au așezat pe rafturile minții și ale sufletului, pot spune cu mâna pe inimă că această carte merită recitită o dată pe lună. De ce? Ca să zâmbim, ca să iubim, ca să ne reamintim cine suntem. 

CITIȚI ȘI:
În așteptarea ta, Rodica
În oglindă
Așa că, dacă pentru mine "Dau totul pentru un secret" a devenit o carte atât de importantă, poate și pentru restul fanilor Zăpă Strit este la fel. În consecință, scriitoarea merită să ajungă, nu unde și-a propus, nici unde am vedea-o noi, ci acolo unde TREBUIE, unde i-a fost dat să ajungă. Adică, sus de tot, pe culmile succesului și ale celebrității. Sunt sigură că v-am stârnit dorința de a o cunoaște mai bine pe Adriana, cr…

Cerșetorul

Fănuț avea trei lei în buzunar. Mama îi îndesase de dimineață în geaca uzată de fâș și-i dăduse indicații clare:
- Ia ăștia să-ți iei ceva de mâncare. Un pachet de biscuiți și un iaurt. Sau un senviș de la chioșcul de lângă școală. Ai înțeles? L-a pupat și i-a urat o zi frumoasă, privindu-l de la scară cum dispare după bloc. Fănuț s-a întâlnit cu Daniel, colegul lui, și au început să discute aprins despre teme, despre învățătoare și despre Arina, blonda cu ochi albaștri care vine mereu la școală îmbrăcată în ștrampi și fuste deasupra genunchilor.  Frunze de arțar și de tei cad și se așează pe trotuar, pavându-le calea celor doi în nuanțe calde de galben. E frig. Mâinile camarazilor sunt îndesate în buzunare. Un vânt tăios suflă dinspre munte, aducând cu el aroma rece a zăpezii.
-    A nins la munte, zice Fănuț.
-    Da, a început de ieri. Am văzut la știri.
-    De abia aștept să ningă și la noi, să ieșim prin parc cu săniile.
Fănuț își ridică privirea printre crengile aproape goale. Cerul…

În așteptarea ta, Rodica

Premiul I la Concursul Național de proză scurtă "Radu Rosetti", jud. Bacău, 2016

    M-a trezit sirena unei ambulanțe. Am ridicat capul de pe pernă buimăcit, fixându-mi ochii pe fereastră. Și azi plouă. Mi s-a luat de apa asta care pică și se așează în băltoace pe ciment. Norii subțiri cern o lumină difuză. Când plouă, ziua e o seară prelungă. Și nu-mi place asta, pentru că serile sunt pentru mine corvoade psihice. Mă ridic, mă frec la ochi și-mi caut papucii pe lângă pat. Casc. A dracu sirenă dacă tace! I-auzi! Alta! Asta o fi una de poliție? Niciodată nu le-am deosebit. Îmi car picioarele încremenite spre aragaz. Aprind chibritul, pun foc și fixez ibricul de inox deasupra flăcării. Am măsurat o ceașcă de apă pe care o torn în el. Aștept să fiarbă. Deranjul din bucătăria mea e ceva la ordinea zilei de când a plecat Rodica. Dacă ar vedea ea vasele nespălate din chiuvetă și de pe masă, cârpele de bucătărie mototolite și îndesate care pe unde sau petele uscate de pe gresie, și…