Treceți la conținutul principal

10 ani de bloguit, în casă nouă

Da, în decembrie se fac 10 ani de când sunt bloggeriță. Din cauza unor probleme apărute pe această platformă și mai ales pentru că simt că mă limitează oarecum, am ales să transfer conținutul pe wordpress. Așadar, șampania virtuală pentru un deceniu de blogging o vom desface împreună în casă nouă, adică AICI!

Tu decizi!

Aseară, uitându-mă la emisiunea "Tu decizi", moderată de Tatulici, Ursu şi Buşcu am avut o revelaţie: dacă ar lăsa pentru câteva seri şi românii deoparte telenovelele, circurile televizate şi alte asemenea nebunii şi s-ar uita la o confruntare între candidaţii la Preşedinţie, n-ar mai vota unii dintre ei, iertată să-mi fie expresia, cu fundul!
De exemplu, eu pot spune, că în urma acestor emisiuni (în principal de pe Realitatea TV), mi-am format opinia electorală. Ştiu cu cine votez şi pot spune că acela pe care eu îl voi susţine este cel care mă va reprezenta cel mai bine (în cazul în care nu va intra şi el protagonist în filmul "Întoarcerea la 180 de grade").
Aseară au fost în studio Antonescu şi Oprescu, iar din Cluj Hunor. Cu o declaraţie a "doctoraşului" am fost total de acord: "Nu are ce căuta politicul în şcoli, spitale şi justiţie". Cât despre Antonescu, n-am ce zice, se vede că e şcolit, inteligent şi le zice bine de tot. Hunor nu m-a impresionat cu nimic, dar sincer, mă aşteptam la asta. Eu, după cum vedeţi, m-am oprit doar la cei doi. Duminica viitoare mă voi opri la unul singur...

Comentarii

bogdan a spus…
Ce asteptari ai daca, cel pe care il votezi ar iesi presedinte?
Raluca Nicula a spus…
@bogdan: daca as spune "sa ne fie mai bine", ar fi un cliseu, asa ca ma abtin. Ideea e ca nu vreau un presedinte care sa faca miracole. Vreau un presedinte normal, cu care sa nu-mi fie rusine si de care sa nu ma simt, intr-un fel sau altul, amenintata.
Mika a spus…
Ralu, Oprescu e lupul moralist. Fii mai atenta, informeaza-te mai bine.
steluta a spus…
hmmm...mi-am dat seama cine e alesul tau, ralu . si eu tot pe el o sa-l votez, dar din pacate nu cred ca are sanse in fata celor doi ex-comunisti...
Raluca Nicula a spus…
@Mika: sa fie acolo la el :))
gamalia a spus…
Da, si eu tot cu el votez... Pentru ca oricum altcineva nu se rdica la standardele mele... ;))
Canguru' a spus…
Atat de bun a fost candidatul asta al vostru incat a nenorocit sportul! Uitati ca a fost ministru al Sporturilor si altceva, in afara de deplasari in strainatate, nu a facut nimic? A, ba da, a dat primul baros in daramarea sportului romanesc. Daca nu ma credeti, intrebati oamenii de sport de la noi din judet, gen Mihailescu sau Dinu.
Va spun eu, nu e niciunul bun, nu va mai agitati, nu va duceti la vot si gata! De ce va irositi timpul, energia si nervii?
Raluca Nicula a spus…
@Canguru: si sa astept sa voteze mamaie de la Cucuiata din Deal pentru mine? N-o fi niciunul bun, dar asta nu e o scuza sa nu mergi la vot. Plus ca asta cu sportul... cred ca sunt altii care l-au distrus demult... patronii sunt primii pe lista!
Canguru' a spus…
Tocmai asta e ideea: sa te doara in cot de tot, poa' sa voteze mamaia de 20'j de ori pentru mine! Cat despre domnu' floare: e si el un terminator, ca toti ceilalti...
Alina a spus…
Daca cineva ne-ar lua un drept cetatenesc, daca ne-ar interzice sa il exercitam,oare am accepta la fel de usor cum luam decizia asta de a NU ne exercita un drept, care zic eu ca e si o obligatie? De aceea cum spuneam si mai demult aici, tara asta nu are niciun viitor. Pentru ca suntem un popor de barbari, niste necivilizati incurabili, pentru ca nu intelegem ca nu avem doar drepturi ci si obligatii. Care sunt in realtate obligatii fata de noi insine. Eu ma duc sa votez, chiar si in turul doi, cand nu va mai ajunge cel cu care votez eu. Ma duc si in turul doi si pun stampila in afara ca sa se anuleze votul. Ma duc la vot la fel cum am grija sa nu arunc gunoaie pe strada, asa cum nu rup flori din parc, asa cum nu scrijelesc copaci, asa cum nu arunc ulei ars la chiuveta, asa cum incerc sa prapadesc cat mai putina hartie...
Canguru' a spus…
@ Alina
Tocmai, pentru ca sunt ecologist, nu o sa stric trei buletine de vot, spre deosebire de tine, care o sa prapadesti hartie!
gamalia a spus…
Alina are dreptate. cand nu aveam drept de vot (nu eu, romanii in general), nu era bine. Acum ca il avem nu il folosim. Si inca ceva cu ce sunt de acord, nu este vorba doar de dreptul la vot, ci si de obligatia de a vota. Avem aceasta obilgatie morala sa ne implicam.
@Canguru`: Daca nu mergi la vot, nu ai dreptul moral sa te plangi. Pentru ca tu oricum su ai fost implicat in asta de la bun inceput.
Raluca Nicula a spus…
Cine voteaza, voteaza, cine nu, nu. Si gata. Nu ne judecam unii pe altii, fiecare are motive sa o faca sau sa nu o faca. Si gata!
Canguru' a spus…
Nu tin neaparat sa am ultimul cuvant, daca Alina sau Ema vor sa ma contrazica, pot sa o faca. Insa eu stiu ca in democratie majoritatea conteaza. Si deocamdata majoritatea nu voteaza! Procentul prezentei la vot va fi sub 50%. Asta inseamna peste 50% de nemultumiti, nu de frustrati. Inseamna ca nu exista candidatul care sa ma faca sa vin la vot, sa-mi pun stampila pe el. Chestia cu "dreptul cetatenesc" e demagogie chioara. E termen din vocabularul limbii de lemn...
Alina a spus…
http://traficulmasii.ro/2009/11/18/ce-o-fi-asa-de-greu-sa-ne-prezentam-la-vot/
Promit sa plantez anul viitor, mai precis in toamna viitoare, cel putin 5 pomi ca sa recuperez buletinele de vot pe care le voi prapadi anulandu-le in turul doi. Alea pe care mi le reproseaza cancuru'. Adevaru' e ca voi planta chiar mai multi. Sa fie si pentru buletinele anulate de altii care vor merge si vor stampila toate casutele, anuland astfel buletinul respectiv. Intentionez sa am o livada cu cate un pom fructifer din fiecare soi :)
Alina a spus…
ups! mii de scuze, am acolo o greseala. De mic copil confundam pe g cu c. Scuze, imi cam scapa degetele pe tastatura

Postări populare de pe acest blog

Să o cunoaștem mai bine pe bloggerița și scriitoarea Zăpă Strit!

Cu ceva timp în urmă vă vorbeam pentru prima dată despre Zăpă Strit și prima ei carte: "Dau totul pentru un secret". Vă spuneam că m-a impresionat foarte mult cartea, făcând parte din acea categorie de scrieri care-ți alină sufletul și te ajută să te descoperi. Privind înapoi, acum, după ce stările și impresiile s-au așezat pe rafturile minții și ale sufletului, pot spune cu mâna pe inimă că această carte merită recitită o dată pe lună. De ce? Ca să zâmbim, ca să iubim, ca să ne reamintim cine suntem. 

CITIȚI ȘI:
În așteptarea ta, Rodica
În oglindă
Așa că, dacă pentru mine "Dau totul pentru un secret" a devenit o carte atât de importantă, poate și pentru restul fanilor Zăpă Strit este la fel. În consecință, scriitoarea merită să ajungă, nu unde și-a propus, nici unde am vedea-o noi, ci acolo unde TREBUIE, unde i-a fost dat să ajungă. Adică, sus de tot, pe culmile succesului și ale celebrității. Sunt sigură că v-am stârnit dorința de a o cunoaște mai bine pe Adriana, cr…

Cerșetorul

Fănuț avea trei lei în buzunar. Mama îi îndesase de dimineață în geaca uzată de fâș și-i dăduse indicații clare:
- Ia ăștia să-ți iei ceva de mâncare. Un pachet de biscuiți și un iaurt. Sau un senviș de la chioșcul de lângă școală. Ai înțeles? L-a pupat și i-a urat o zi frumoasă, privindu-l de la scară cum dispare după bloc. Fănuț s-a întâlnit cu Daniel, colegul lui, și au început să discute aprins despre teme, despre învățătoare și despre Arina, blonda cu ochi albaștri care vine mereu la școală îmbrăcată în ștrampi și fuste deasupra genunchilor.  Frunze de arțar și de tei cad și se așează pe trotuar, pavându-le calea celor doi în nuanțe calde de galben. E frig. Mâinile camarazilor sunt îndesate în buzunare. Un vânt tăios suflă dinspre munte, aducând cu el aroma rece a zăpezii.
-    A nins la munte, zice Fănuț.
-    Da, a început de ieri. Am văzut la știri.
-    De abia aștept să ningă și la noi, să ieșim prin parc cu săniile.
Fănuț își ridică privirea printre crengile aproape goale. Cerul…

În așteptarea ta, Rodica

Premiul I la Concursul Național de proză scurtă "Radu Rosetti", jud. Bacău, 2016

    M-a trezit sirena unei ambulanțe. Am ridicat capul de pe pernă buimăcit, fixându-mi ochii pe fereastră. Și azi plouă. Mi s-a luat de apa asta care pică și se așează în băltoace pe ciment. Norii subțiri cern o lumină difuză. Când plouă, ziua e o seară prelungă. Și nu-mi place asta, pentru că serile sunt pentru mine corvoade psihice. Mă ridic, mă frec la ochi și-mi caut papucii pe lângă pat. Casc. A dracu sirenă dacă tace! I-auzi! Alta! Asta o fi una de poliție? Niciodată nu le-am deosebit. Îmi car picioarele încremenite spre aragaz. Aprind chibritul, pun foc și fixez ibricul de inox deasupra flăcării. Am măsurat o ceașcă de apă pe care o torn în el. Aștept să fiarbă. Deranjul din bucătăria mea e ceva la ordinea zilei de când a plecat Rodica. Dacă ar vedea ea vasele nespălate din chiuvetă și de pe masă, cârpele de bucătărie mototolite și îndesate care pe unde sau petele uscate de pe gresie, și…