Treceți la conținutul principal

10 ani de bloguit, în casă nouă

D a, în decembrie se fac 10 ani de când sunt bloggeriță. Din cauza unor probleme apărute pe această platformă și mai ales pentru că simt că mă limitează oarecum, am ales să transfer conținutul pe wordpress. Așadar, șampania virtuală pentru un deceniu de blogging o vom desface împreună în casă nouă, adică AICI!

Hai să facem un club al bloggerilor!

Am văzut mai demult un film cu un club de carte în memoria scriitoarei Jane Austen (ştiţi voi, Mândrie şi Prejudecată). Membrii se întâlneau săptămânal (parcă!) şi aveau ca temă să citească o carte scrisă de Austen şi să povestească apoi ce le-a plăcut, ce i-a marcat, în fine să facă un fel de recenzie personalizată a cărţii respective. Pe moment m-a încântat şi pe mine această idee, chiar îmi spuneam: cât de mişto e să întâlneşti câteva persoane cu care să împărtăşeşti pasiunea cititului. Am abandonat ideea la fel de simplu pe cum am întâlnit-o, fiind convinsă că în vecii vecilor n-aş avea cu cine să pun în practică aşa ceva. Şi totuşi. Astăzi am primit un mesaj pe twitter de la colega Ema (aşa suntem noi fete emancipate şi, deşi avem ocazia să vorbim face2face, folosim şi acest mijloc de comunicare) în care spunea cam aşa: "poate reusim sa facem si nou un fel de club de carteb(bookclub), ca tot mi-a venit pofta de citit :) Te gandesti si imi zici".
Aşa că, dacă printre voi se regăsesc persoane care, pe lângă activităţile cotidiene, obositoare şi solicitante, mai găsesc răgaz să mai şi răsfoiască o carte, sunteţi bineveniţi în acest "Club al iubitorilor de carte". Nu ştiu unde ne-am putea întâlni, dar dacă v-aţi arăta interesaţi, voi găsi eu o locaţie potrivită, fiţi fără grijă. Hai că e prea mişto ideea. Dacă vă surâde, lăsaţi-mi un comentariu.
Mă gândesc că acest club se poate constitui chiar şi într-un minicenaclu, sau într-un seminar (săptămânal, bilunar, cum vreţi şi cum puteţi!) pe orice temă. Aşa că, ce ziceţi, vă băgaţi?

Comentarii

Oana a spus…
Pai, eu m-as baga, dar nu inteleg exact: povestim ce am citit? Ca daca despre asta e vorba, am multe de povestit :P
Raluca Nicula a spus…
da, oana, tu ne poti tine prelegeri chiar :)) Povestim ce-am citit si cate in luna si in stele
Oana a spus…
Ok, sunt pentru :)
Raluca Nicula a spus…
@Oana: am putea incepe chiar cu una dintre cartile tale! ar fi frumos, dar hai sa vedem cine mai doreste, cine mai pofteste :D
Geocer a spus…
Eu ma inscriu neconditionat ca citesc zilnic cartea de telefon :))
Si daca vreti pe cineva care sa critice cartile Oanei, tot pe mine va puteti baza.
Raluca Nicula a spus…
@Geocer: la prima intalnire ne vei prezenta cartea de telefoane. Am si gasit un generic potrivit: "Pagini aurii pentru zile negre" :D
dumis a spus…
Club al bloggerilor este un pic cam fortat, mai ales daca tinem cont de faptul ca putini bloggeri pitesteni au ceva de spus, insa putem incerca un minicenaclu in care sa includem si anumite personalitati din oras sau din Arges.

Se pot face multe, iar la evenimente culturale nu ma dau inapoi. Ai tot sprijinul meu, trebuie doar sa-l ceri. :D
EmaPirciu a spus…
Mai tre` sa zic ca vreau si eu?:D
Mişu a spus…
I'm in. Pentru că am o relaţie incestuoasă cu cărţile.
ioana a spus…
si io si io, io pot sa va ovestesc cum e sa nu mai citesti nimic :D
Raluca Nicula a spus…
@dumis: da, poate fi un pic cam fortat, insa nu sunt obligati bloggerii sa vina, sunt doar invitati. Cei carora le place ideea se vor inscrie, ceilalti nu. Deci, tu cu cine votezi? :D
@gamalia: nu, ca se stie deja :)
@mișu: nu pot decat sa ma bucur foarte mult
@ioana: welcome :D
@adrian enache: super!
Ramaneti aproape sa stabilim ce, cum, cand, unde! O saptamana frumoasa!
Geocer a spus…
Sugestie : n-am fost niciodata acolo, dar cred ca "Libraria mea" este un loc nimerit pentru a ne intalni si a povesti la un ceai sau o cafea (pe Oana sa n-o duci undeva unde nu se bea cafea).
Raluca Nicula a spus…
@Geocer: "Libraria mea" chiar era prima varianta pe lista. Gand la gand cu bucurie :D
Simion Cristian a spus…
vin si eu chiar daca sunt din Bucuresti...
Ma primiti?
Raluca Nicula a spus…
@Simion Cristian: desigur, cu mare placere! :D
INCERTITUDINI a spus…
Buna seara, Raluca!
Este frumoasa ideea!
Raluca Nicula a spus…
@Incertitudini: Buna seara si dvs! Multumesc si va asteptam la intalniri :D
dumis a spus…
@Raluca, ti-am zis ca te sustin.
Matei a spus…
si eu pe acolo, daca se poate :)
Sozo a spus…
Geocer mi-a sugerat sa vin si eu cu voi si mi-ar face placere.Insa,Raluca,am o sugestie de loc de intalnire (exceptand "Libraria mea")care se potriveste,mai exista o ceainarie in centru-"La Bulevard".Ai fost pe acolo?Ce zici?
Raluca Nicula a spus…
@Loredana: ma bucur ca ai placerea sa ni te alaturi. Cat despre locatia propusa de tine, s-a notat ;)

Postări populare de pe acest blog

După deget

Acesta este noul trend în politica românească: datul după deget. Băsescu jură pe Biblie că "nu i-a dat un pumn în plex sau în faţă" copilului de la Ploieşti (aţi observat pesemne că nu a jurat că nu l-a lovit), Geoană s-a dus să se "relaxeze", cu o zi înainte de marea confruntare, acasă la mogulul Vântu. Între un preşedinte mincinos, agresiv, beţiv, manipulator, jucător, actor şi unul Prostănac, moale, influenţabil, care nu gândeşte cu propriul creier , pe cine aţi alege dacă aţi avea ghinionul de neşansă ca duminică să se organizeze alegeri?

O, ce veste minunată!

Am câştigat locul II la concursul de proză arhiscurtă organizat de Mircea Popescu (Trilema) şi, odată cu el, 200 RON. Dacă v-aş spune că banii nu mă încălzesc, n-aţi crede. Dar eu vă spun (chiar dacă mi-am planificat deja ce o să fac cu ei). Am tresăltat văzând că unii cititori au crezut în PA-ul meu, am primit o dovadă că nu ar fi recomandat să mă opresc din scris. Cred că fiecare dintre noi cei care vrem să facem ceva cu frumoasele cuvinte, nu numai să le irosim, avem nevoie de acest imbold. Le mulţumesc votanţilor mei şi îi felicit pe toţi participanţii. Am citit acolo nişte texte extraordinare! În continuare vă las cu PA-ul meu cel purtător de noroc, care a intrat cu #5 în concurs: "Sunt un ceas de masă fericit. Ceea ce, pentru un anodin de condiţia mea, e o performanţă. În fiecare dimineaţă îi alung somnul, iar EA, drept răsplată, mă loveşte cu pumnul în cap. Şi tac. Şi rabd. Şi mai rău o doresc. Dar astăzi, astăzi neamul ceasornicelor, de la obelisc încoace, e invidios pe m

CA SĂ fiu eu fericită...

În această dimineaţă m-am trezit foarte greu (de când mi-am pus draperii e numai noapte în dormitor). Am venit la serviciu, tonomatul mi-a livrat o cafea neobişnuit de amară. Am intrat pe bloguri, nimic să mă atragă. Numai Farmville mă mai tentează, acolo mai mulg o vacă, mai cultiv nişte floarea soarelui, mai stau pe o bancă, în mijlocul naturii... Şi trebuie să recunosc, viaţa asta îmi surâde tare mult. Parcă m-aş lua şi eu după draga de Simf şi să schimb confortul urban cu libertatea rurală. Mi-ar plăcea să muncesc la câmp, în loc să-mi distrug ochii la calculator şi creierii cu stres. Să mă trezesc în zori, să simt cum respiră natura şi să pornesc, doar cu un ulcior de apă proaspătă, la muncile ogoarelor. Iar seara, după atâta muncă, să mă răsfăţ cu o delicatesă culinară preparată din legumele şi fructele culese tot de mâna mea. Aşa că, bărbate drag, pune mâna şi schimbă Prima casă de la bloc cu cea de-a doua: de la ţară. Promit că învăţ să-ţi cos cămăşile de in rupte atunci când