Treceți la conținutul principal

10 ani de bloguit, în casă nouă

D a, în decembrie se fac 10 ani de când sunt bloggeriță. Din cauza unor probleme apărute pe această platformă și mai ales pentru că simt că mă limitează oarecum, am ales să transfer conținutul pe wordpress. Așadar, șampania virtuală pentru un deceniu de blogging o vom desface împreună în casă nouă, adică AICI!

Tu decizi!

Aseară, uitându-mă la emisiunea "Tu decizi", moderată de Tatulici, Ursu şi Buşcu am avut o revelaţie: dacă ar lăsa pentru câteva seri şi românii deoparte telenovelele, circurile televizate şi alte asemenea nebunii şi s-ar uita la o confruntare între candidaţii la Preşedinţie, n-ar mai vota unii dintre ei, iertată să-mi fie expresia, cu fundul!
De exemplu, eu pot spune, că în urma acestor emisiuni (în principal de pe Realitatea TV), mi-am format opinia electorală. Ştiu cu cine votez şi pot spune că acela pe care eu îl voi susţine este cel care mă va reprezenta cel mai bine (în cazul în care nu va intra şi el protagonist în filmul "Întoarcerea la 180 de grade").
Aseară au fost în studio Antonescu şi Oprescu, iar din Cluj Hunor. Cu o declaraţie a "doctoraşului" am fost total de acord: "Nu are ce căuta politicul în şcoli, spitale şi justiţie". Cât despre Antonescu, n-am ce zice, se vede că e şcolit, inteligent şi le zice bine de tot. Hunor nu m-a impresionat cu nimic, dar sincer, mă aşteptam la asta. Eu, după cum vedeţi, m-am oprit doar la cei doi. Duminica viitoare mă voi opri la unul singur...

Comentarii

bogdan a spus…
Ce asteptari ai daca, cel pe care il votezi ar iesi presedinte?
Raluca Nicula a spus…
@bogdan: daca as spune "sa ne fie mai bine", ar fi un cliseu, asa ca ma abtin. Ideea e ca nu vreau un presedinte care sa faca miracole. Vreau un presedinte normal, cu care sa nu-mi fie rusine si de care sa nu ma simt, intr-un fel sau altul, amenintata.
Mika a spus…
Ralu, Oprescu e lupul moralist. Fii mai atenta, informeaza-te mai bine.
steluta a spus…
hmmm...mi-am dat seama cine e alesul tau, ralu . si eu tot pe el o sa-l votez, dar din pacate nu cred ca are sanse in fata celor doi ex-comunisti...
Raluca Nicula a spus…
@Mika: sa fie acolo la el :))
EmaPirciu a spus…
Da, si eu tot cu el votez... Pentru ca oricum altcineva nu se rdica la standardele mele... ;))
Canguru' a spus…
Atat de bun a fost candidatul asta al vostru incat a nenorocit sportul! Uitati ca a fost ministru al Sporturilor si altceva, in afara de deplasari in strainatate, nu a facut nimic? A, ba da, a dat primul baros in daramarea sportului romanesc. Daca nu ma credeti, intrebati oamenii de sport de la noi din judet, gen Mihailescu sau Dinu.
Va spun eu, nu e niciunul bun, nu va mai agitati, nu va duceti la vot si gata! De ce va irositi timpul, energia si nervii?
Raluca Nicula a spus…
@Canguru: si sa astept sa voteze mamaie de la Cucuiata din Deal pentru mine? N-o fi niciunul bun, dar asta nu e o scuza sa nu mergi la vot. Plus ca asta cu sportul... cred ca sunt altii care l-au distrus demult... patronii sunt primii pe lista!
Canguru' a spus…
Tocmai asta e ideea: sa te doara in cot de tot, poa' sa voteze mamaia de 20'j de ori pentru mine! Cat despre domnu' floare: e si el un terminator, ca toti ceilalti...
Alina a spus…
Daca cineva ne-ar lua un drept cetatenesc, daca ne-ar interzice sa il exercitam,oare am accepta la fel de usor cum luam decizia asta de a NU ne exercita un drept, care zic eu ca e si o obligatie? De aceea cum spuneam si mai demult aici, tara asta nu are niciun viitor. Pentru ca suntem un popor de barbari, niste necivilizati incurabili, pentru ca nu intelegem ca nu avem doar drepturi ci si obligatii. Care sunt in realtate obligatii fata de noi insine. Eu ma duc sa votez, chiar si in turul doi, cand nu va mai ajunge cel cu care votez eu. Ma duc si in turul doi si pun stampila in afara ca sa se anuleze votul. Ma duc la vot la fel cum am grija sa nu arunc gunoaie pe strada, asa cum nu rup flori din parc, asa cum nu scrijelesc copaci, asa cum nu arunc ulei ars la chiuveta, asa cum incerc sa prapadesc cat mai putina hartie...
Canguru' a spus…
@ Alina
Tocmai, pentru ca sunt ecologist, nu o sa stric trei buletine de vot, spre deosebire de tine, care o sa prapadesti hartie!
EmaPirciu a spus…
Alina are dreptate. cand nu aveam drept de vot (nu eu, romanii in general), nu era bine. Acum ca il avem nu il folosim. Si inca ceva cu ce sunt de acord, nu este vorba doar de dreptul la vot, ci si de obligatia de a vota. Avem aceasta obilgatie morala sa ne implicam.
@Canguru`: Daca nu mergi la vot, nu ai dreptul moral sa te plangi. Pentru ca tu oricum su ai fost implicat in asta de la bun inceput.
Raluca Nicula a spus…
Cine voteaza, voteaza, cine nu, nu. Si gata. Nu ne judecam unii pe altii, fiecare are motive sa o faca sau sa nu o faca. Si gata!
Canguru' a spus…
Nu tin neaparat sa am ultimul cuvant, daca Alina sau Ema vor sa ma contrazica, pot sa o faca. Insa eu stiu ca in democratie majoritatea conteaza. Si deocamdata majoritatea nu voteaza! Procentul prezentei la vot va fi sub 50%. Asta inseamna peste 50% de nemultumiti, nu de frustrati. Inseamna ca nu exista candidatul care sa ma faca sa vin la vot, sa-mi pun stampila pe el. Chestia cu "dreptul cetatenesc" e demagogie chioara. E termen din vocabularul limbii de lemn...
Alina a spus…
http://traficulmasii.ro/2009/11/18/ce-o-fi-asa-de-greu-sa-ne-prezentam-la-vot/
Promit sa plantez anul viitor, mai precis in toamna viitoare, cel putin 5 pomi ca sa recuperez buletinele de vot pe care le voi prapadi anulandu-le in turul doi. Alea pe care mi le reproseaza cancuru'. Adevaru' e ca voi planta chiar mai multi. Sa fie si pentru buletinele anulate de altii care vor merge si vor stampila toate casutele, anuland astfel buletinul respectiv. Intentionez sa am o livada cu cate un pom fructifer din fiecare soi :)
Alina a spus…
ups! mii de scuze, am acolo o greseala. De mic copil confundam pe g cu c. Scuze, imi cam scapa degetele pe tastatura

Postări populare de pe acest blog

După deget

Acesta este noul trend în politica românească: datul după deget. Băsescu jură pe Biblie că "nu i-a dat un pumn în plex sau în faţă" copilului de la Ploieşti (aţi observat pesemne că nu a jurat că nu l-a lovit), Geoană s-a dus să se "relaxeze", cu o zi înainte de marea confruntare, acasă la mogulul Vântu. Între un preşedinte mincinos, agresiv, beţiv, manipulator, jucător, actor şi unul Prostănac, moale, influenţabil, care nu gândeşte cu propriul creier , pe cine aţi alege dacă aţi avea ghinionul de neşansă ca duminică să se organizeze alegeri?

O, ce veste minunată!

Am câştigat locul II la concursul de proză arhiscurtă organizat de Mircea Popescu (Trilema) şi, odată cu el, 200 RON. Dacă v-aş spune că banii nu mă încălzesc, n-aţi crede. Dar eu vă spun (chiar dacă mi-am planificat deja ce o să fac cu ei). Am tresăltat văzând că unii cititori au crezut în PA-ul meu, am primit o dovadă că nu ar fi recomandat să mă opresc din scris. Cred că fiecare dintre noi cei care vrem să facem ceva cu frumoasele cuvinte, nu numai să le irosim, avem nevoie de acest imbold. Le mulţumesc votanţilor mei şi îi felicit pe toţi participanţii. Am citit acolo nişte texte extraordinare! În continuare vă las cu PA-ul meu cel purtător de noroc, care a intrat cu #5 în concurs: "Sunt un ceas de masă fericit. Ceea ce, pentru un anodin de condiţia mea, e o performanţă. În fiecare dimineaţă îi alung somnul, iar EA, drept răsplată, mă loveşte cu pumnul în cap. Şi tac. Şi rabd. Şi mai rău o doresc. Dar astăzi, astăzi neamul ceasornicelor, de la obelisc încoace, e invidios pe m

CA SĂ fiu eu fericită...

În această dimineaţă m-am trezit foarte greu (de când mi-am pus draperii e numai noapte în dormitor). Am venit la serviciu, tonomatul mi-a livrat o cafea neobişnuit de amară. Am intrat pe bloguri, nimic să mă atragă. Numai Farmville mă mai tentează, acolo mai mulg o vacă, mai cultiv nişte floarea soarelui, mai stau pe o bancă, în mijlocul naturii... Şi trebuie să recunosc, viaţa asta îmi surâde tare mult. Parcă m-aş lua şi eu după draga de Simf şi să schimb confortul urban cu libertatea rurală. Mi-ar plăcea să muncesc la câmp, în loc să-mi distrug ochii la calculator şi creierii cu stres. Să mă trezesc în zori, să simt cum respiră natura şi să pornesc, doar cu un ulcior de apă proaspătă, la muncile ogoarelor. Iar seara, după atâta muncă, să mă răsfăţ cu o delicatesă culinară preparată din legumele şi fructele culese tot de mâna mea. Aşa că, bărbate drag, pune mâna şi schimbă Prima casă de la bloc cu cea de-a doua: de la ţară. Promit că învăţ să-ţi cos cămăşile de in rupte atunci când