Treceți la conținutul principal

10 ani de bloguit, în casă nouă

D a, în decembrie se fac 10 ani de când sunt bloggeriță. Din cauza unor probleme apărute pe această platformă și mai ales pentru că simt că mă limitează oarecum, am ales să transfer conținutul pe wordpress. Așadar, șampania virtuală pentru un deceniu de blogging o vom desface împreună în casă nouă, adică AICI!

De la ruşi vine iarna

Unii dintre voi ştiu pasiunea mea pentru literatură rusă. Imediat ce termin de citit romanul poliţist "Indicii anatomice" de Oana Stoica Mujea, mă apuc de unul în limba lui Tolstoi. Aşa sunt eu, cum vine frigul, cum iarna siberiană îmi face cu ochiul. Dacă aveţi vreo recomandare, nu mă supăr, chiar îmi prinde bine!

Comentarii

EmaPirciu a spus…
Te invidiez. Eu nu pot...
Canguru' a spus…
Poti sa citesti "Indicii anatomice" in limba rusa si ai rezolvat doua probleme dintr-odata! :))
ViorelaDi a spus…
Draga mea, eu intotdeauna citesc cu mare placere Turgheniev.
Am si o lista: 'In ajun' 'Fum'. 'Prima iubire'. 'Un cuib de nobili', 'Apele primaverii' sau - daca de pasioneaza, 'Povestirile unui vanator'.
Ce-mi place mie la el? Ca indiferent de subiect sau de intriga, indiferent daca personajele sunt pozitive sau negative, toate sunt descrise cu delicatete, cu un fel de evlavie/ respect ale omului umil care isi recunoaste limitele si care - desi n-o spune explicit - isi asuma indemnul biblic 'Cel ce-i fara de pacat sa runce primul piatra'.
Nu stiu daca te-am convins ca merita, dar sper ca - citind - sa iti infrumuseze viata cu acea delicatete care lipseste aproape cu desavarsire omului contemporan.

PS: cartile au aparut in anii 60-70 la BPT (mai ai abonament la biblioteca?)- unele dintre ele au fost re-editate la Editurile POlirom si Prut in 2002-2003 (daca vrei sa le ai in bilbioteca de acasa).
Raluca Nicula a spus…
Mulţumesc frumos, Viorela! Da, recomandările tale m-au convins, aşa că o să dau fuguţa prin librărie să văd ce titluri, dintre cele enumerate de tine, găsesc. Sa ai un sfarsit de saptamana frumos!
Alina a spus…
Dupa Tolstoi nu ma omor. L-am citit in facultate de nevoie ca n-a fost pe gustul meu. In schimb, citind paralela facuta de tine intre venirea iernii si literatura rusa, parca m-as apuca sa recitesc pt a... oara Dostoievski. Orice. In cazul meu e in top 3.

Postări populare de pe acest blog

După deget

Acesta este noul trend în politica românească: datul după deget. Băsescu jură pe Biblie că "nu i-a dat un pumn în plex sau în faţă" copilului de la Ploieşti (aţi observat pesemne că nu a jurat că nu l-a lovit), Geoană s-a dus să se "relaxeze", cu o zi înainte de marea confruntare, acasă la mogulul Vântu. Între un preşedinte mincinos, agresiv, beţiv, manipulator, jucător, actor şi unul Prostănac, moale, influenţabil, care nu gândeşte cu propriul creier , pe cine aţi alege dacă aţi avea ghinionul de neşansă ca duminică să se organizeze alegeri?

O, ce veste minunată!

Am câştigat locul II la concursul de proză arhiscurtă organizat de Mircea Popescu (Trilema) şi, odată cu el, 200 RON. Dacă v-aş spune că banii nu mă încălzesc, n-aţi crede. Dar eu vă spun (chiar dacă mi-am planificat deja ce o să fac cu ei). Am tresăltat văzând că unii cititori au crezut în PA-ul meu, am primit o dovadă că nu ar fi recomandat să mă opresc din scris. Cred că fiecare dintre noi cei care vrem să facem ceva cu frumoasele cuvinte, nu numai să le irosim, avem nevoie de acest imbold. Le mulţumesc votanţilor mei şi îi felicit pe toţi participanţii. Am citit acolo nişte texte extraordinare! În continuare vă las cu PA-ul meu cel purtător de noroc, care a intrat cu #5 în concurs: "Sunt un ceas de masă fericit. Ceea ce, pentru un anodin de condiţia mea, e o performanţă. În fiecare dimineaţă îi alung somnul, iar EA, drept răsplată, mă loveşte cu pumnul în cap. Şi tac. Şi rabd. Şi mai rău o doresc. Dar astăzi, astăzi neamul ceasornicelor, de la obelisc încoace, e invidios pe m

CA SĂ fiu eu fericită...

În această dimineaţă m-am trezit foarte greu (de când mi-am pus draperii e numai noapte în dormitor). Am venit la serviciu, tonomatul mi-a livrat o cafea neobişnuit de amară. Am intrat pe bloguri, nimic să mă atragă. Numai Farmville mă mai tentează, acolo mai mulg o vacă, mai cultiv nişte floarea soarelui, mai stau pe o bancă, în mijlocul naturii... Şi trebuie să recunosc, viaţa asta îmi surâde tare mult. Parcă m-aş lua şi eu după draga de Simf şi să schimb confortul urban cu libertatea rurală. Mi-ar plăcea să muncesc la câmp, în loc să-mi distrug ochii la calculator şi creierii cu stres. Să mă trezesc în zori, să simt cum respiră natura şi să pornesc, doar cu un ulcior de apă proaspătă, la muncile ogoarelor. Iar seara, după atâta muncă, să mă răsfăţ cu o delicatesă culinară preparată din legumele şi fructele culese tot de mâna mea. Aşa că, bărbate drag, pune mâna şi schimbă Prima casă de la bloc cu cea de-a doua: de la ţară. Promit că învăţ să-ţi cos cămăşile de in rupte atunci când