duminică, 31 mai 2009

Mămăligari cu ştampilă

Toată mascarada asta cu "Zilele comunei X" a apărut de vreo câţiva ani, adică de când s-au prins mai-marii că pot să dea de mâncat şi de băut fără să-i acuze cineva că-şi fac campanie (deşi doar asta urmăresc). Până de curând nu mai ştia nimeni când a fost atestat Bradul, Ştefăneştiul, Muşăteştiul etc. etc. Însă acum toţi locuitorii amintitelor ştiu. Cum aşa? Păi, doar e zi de distracţie, de îmbuibare şi de "revergorare".
Aşa că, la zi de petrecere câmpenească, tot poporu' se îmbracă în haine de sărbătoare şi iese în centru sau, cel mai adesea, pe terenul de fotbal din comună. Spre exemplu, urmând tiparul impus de la "centru", azi s-a sărbătorit Ziua Comunei Mălureni. Ce să vezi, într-o scurtă trecere? Maşini şi de o parte şi de alta a străzii, pe o rază de 500 de metri, pipiţe îmbrăcate sclipicios, cocalari cu tricouri mulate, oameni bătrâni mergând agale pe mijlocul străzii, microbuze şcolare pline cu... viitori alegători, chiote, muzică, mici, bere, bâlci în toată regula. Că da, aşa petrece românu de ziua comunei, dacă nu v-aţi prins până acum. Anii în care sărbătoarea satului aducea un film bun la Căminul Cultural au apus. La fel şi piesele de teatru care se desfăşurau pe aceeaşi scenă.
Tot circul ăsta bine pus la punct va da roade. Ţăranu' incult şi naiv (săracul!) va pune ştampilă tot pe ăla care l-a îmbuibat şi i-a adus-o pe scena din zăvoi pe Ileana Ciuculete.
Naţie de mămăligari cu ştampilă!

2 comentarii:

gamalia spunea...

:))

Wilfried Birleanu spunea...

Poporul contra teoriei evolutiei. Devenim din ce in ce mai parosi si mai stupizi. Cand vom redeveni maimute insa, o sa constatam cu stupoare ca ne-am distrus habitatul :-D.