duminică, 17 mai 2009

Eurovision 2009

Trecu și Eurovisionul. Anul acesta a fost prima ediție în care nu m-a interesat ce loc ocupă România. Și asta pentru că norvegienii m-au cucerit întrutotul. Am ținut cu ei, la fel cum în anii trecuți țineam cu românii. Cred că am perseverat. Subiectivitatea nu mă mai caracterizează, și asta nu poate decât să mă bucure. Show-ul Elenei Gheorghe nu mi-a plăcut, cu sinceritate vă spun că dacă aș fi fost un străinez nu aș fi votat această prestație.
Ce să mai spun, se pare că românii n-au scăpat de mania asta de a vota ceva pentru că "așa trebuie". Instinctul de turmă domină, așa încât s-au grăbit cu toții să dea sms-uri pentru moldoveni (melodia acestora, pur comercială, nu m-a atras deloc) - asta din ciclul: "na-ți-o ție, dă-mi-o mie", că și reciproca e valabilă. Fraților, chiar așa suntem de penibili?
În altă ordine de idei, fără circ, fără scălâmbăieli și bași de te doare stomacul, piesa Norvegiei, una foarte frumoasă și cu o scenografie simplă, dar de efect, a câștigat, fiind de departe favorita din acest an. De cum am ascultat-o am știut că este o melodie bună, care iese din tiparele Eurovisionului, la fel cum spuneam aici de reprezentanta Islandei (pe locul doi și în preferințele mele).
S-a văzut că rușii au vrut să impresioneze și au cheltuit cel mai mult de până acum pentru acest concurs - show-ul a fost unul foarte reușit. S-a mai văzut și că unele țări au copiat stiluri care au câștigat în alți ani, că unii au avut mai multă scenografie decât voce sau piesă. Dar, colac peste pupăză, a fost frumos, a meritat să stau trează până târziu în noapte.
Top 3-ul meu:
1.

2.

3.
A! Și încă ceva... Patricia Kaas n-avea ce căuta acolo în calitate de participantă...

Niciun comentariu: