joi, 21 mai 2009

Civilizaţia din bananier

În ultimii ani, din ce în ce mai des se promovează pomenile. La Piteşti, cel puţin, nu e sezon ca Pendiuc să nu dea ouă, mici, bere şi lumea să nu se îmbulzească. Am văzut ceva asemănător la Vanghelie (doar face parte din marea şi fericita "familie roşie"). Mi-e scârbă.
Azi, de Sfinţii Constantin şi Elena, protectorii oraşului, s-a oficiat o slujbă Te Deum, după care a început nebunia: toată lumea s-a bulucit pe Pendiuc să ia ouă şi cozonac. Oameni de toate vârstele, de diferite ranguri sociale. N-a mai contat. Erau toţi acolo o apă şi-un pământ, şi edilul printre ei, fericit şi împlinit.
Parcă în momentul ăla mi-a dat cineva o palmă. Cum îmi permit eu ca într-un asemenea oraş, cu asemenea concetăţeni, să visez la o... locuinţă socială, spre exemplu? Mi-ajunge o fântână muzicală leneşă, care "prestează" doar în campanii şi în preajma unor evenimente. E!, prea multe pretenţii şi pe mine de la o civilizaţie "pomenizată", în care unii locuitori încă nu s-au dat jos din bananier! Şi apropos de maimuţe, luaţi de citiţi aici o poezie TAREEE!

3 comentarii:

Mar spunea...

chiar astazi am avut o discutie cu o prietena care mi-a spus : 'bai acar pendiuc a mai facut ceva... ' .
ce a facut? circ, la asta se pricepe cel mai bine. si oricum nu a facut cu banii lui...

pitestiul este probabil singurul oras cu peste 50.000 locuitori unde nu s-a construit nici macar un bloc anl dupa revolutie.

turnu magurele, oras cu 30.000 locuitori are un cartier intreg anl.

Wilfried Birleanu spunea...

Si totusi lumea continua sa-l voteze pe Pendiuc. Pentru mine a incetat sa fie om cand a privit de dupa perdea cum si-a dat foc Ileana Voican in fata primariei. Nu tu salvare, nu tu pompieri, nu tu angajat al primariei cu o galeata cu apa, desi fusese anuntat cu cel putin 24 de ore in avans. Poate ca pitestenii nu merita blocuri ANL. Si probabil ca ei stiu asta, alt motiv pentru a continua sa-l voteze pe Pendiuc scapandu-mi cu desavarsire.

Geocer spunea...

Pe scurt (am scris asta si pe blogul Emei) Pendiuc n-a facut nimic pentru oamenii acestui oras. Tot ce-a facut a facut pentru el insusi, pentru propria imagine.