sâmbătă, 23 mai 2009

Cum va arăta Piteştiul peste câţiva ani

Nu sunt Nostradamus, dar, cu toate acestea, ştiu ce se va întâmpla în perioada următoare în urbea lalelelor. "Previziunea" mea se trage din precedente, iar diferenţa dintre această ipoteză şi catrenele mai-sus-numitului este că prima, expusă clar şi la obiect, se va adeveri. Aşadar:
Cum va arăta Piteştiul peste câţiva ani? Ca un Bucureşti în miniatură. Plin de blocuri, case, parcări, hypermarketuri, betoane, pavele, cu un aer irespirabil. În aceste condiţii, oamenii vor fi din ce în ce mai bolnavi, mai stresaţi, mai descumpăniţi. Cred că nu mai are rost să spun că speranţa de viaţă va scădea îngrijorător.
Pădurea Trivale va deveni "Cartierul rezidenţial Trivale" (ceva gen Pipera), parcurile naturale (deja pe cale de dispariţie) vor fi "îngropate" în plastic. Peste tot va plana o arhitectură "de termopan" sfidătoare şi macabră.
Piteştenii vor fugi ori de câte ori vor avea ocazia spre oazele îndepărtate de civilizaţie. Când se vor întoarce, oraşul îi va întâmpina cu o magnifică... durere de cap.
Bucuraţi-vă fiii urbei sau întristaţi-vă de moarte, căci peste ani şi ani tot dictatura Penduciană va dormi, ăăă, pardon, domni! Pace vouă!

Niciun comentariu: