joi, 19 martie 2009

Marea culturalizare?

Cotidianul, Jurnalul Naţional şi Adevărul sunt ziarele care se vând împreună cu o carte într-una din zilele săptămânii. Deja după ora 10 în zilele respective n-ai nicio şansă să mai găseşti volumele la vreun chioşc. De ce? S-au pus (brusc) argeşenii pe citit? Vor să lase o zestre culturală urmaşilor? Le vând mai departe pe un preţ piperat?
Ştii ce aş face? Un sondaj la tonetă. Câţi dintre cei care se trezesc cu noaptea în cap să-şi cumpere cărţi chiar le citesc?

4 comentarii:

Anamaria spunea...

pai am eu un raspuns destul de plauzibil: ascultam pe mircea badea la radio zu si a intrat o bucuresteanca sa semnaleze acelasi fapt pe care l ai semnalat si tu, ca sunt carti doar dimineata, insa nu stiu daca le citesc pe cat e trendul ca treb sa ai cartea in biblioteca!
Oricum Tuca declara ac va mari tirajul.... deci mai ai o sansa la una din publicati.....:*

Ramona Mandu spunea...

In Bucuresti gasesti cartile de la Cotidianul de prin 2006-2007 la anticariat. Cel mai probabil multi le cumpara ca sa-si umple biblioteca de volume din aceeasi colectie, "sa dea bine", apoi vin urmasii care au nevoie de bani si le vand la anticariate 8-| Suntem o tara de kitschosi.

Marian spunea...

dar nu stii nimic... e o adevarata filiera a cartilor si de ea profita in general cei care lucreaza in distributie (nu neaparat de ziare) - vorbesc din timp cu vanzatorii si au asigurate cartile.

chiar sambata am fost la un prieten care lucreaza la phillip morris. avea biblioteca plina cu carti din colectia adevarul. cartile erau puse in biblioteca asa cum le-a primit - in tipla. nu cumva sa intre praful intre pagini

moron

Raluca Nicula spunea...

@Marian: Doamne, le ţine în ţiplă :)) Mare Ţi-e grădina...