Treceți la conținutul principal

10 ani de bloguit, în casă nouă

Da, în decembrie se fac 10 ani de când sunt bloggeriță. Din cauza unor probleme apărute pe această platformă și mai ales pentru că simt că mă limitează oarecum, am ales să transfer conținutul pe wordpress. Așadar, șampania virtuală pentru un deceniu de blogging o vom desface împreună în casă nouă, adică AICI!

Cutremur!!!

Otv-ul nu se dezminte. Sub deviza: "Totul pentru audienţă, dar mai ales prostie cât cuprinde!" a mai apărut zilele acestea pe sticlă un profet ce-i calcă pe urme lui Nostradamus (asta susţine el, ucenicul). Un anume domn Istrate face mare tam-tam că i s-a arătat lui în neuronu sfrijit un cutremur în care vor muri 20 000 de oameni. Cataclismul se va produce în ţara noastră, într-o zi de sâmbătă, între orele 1 şi 3. Mai mult! Ce e într-adevăr SENZAŢIONAL! e că domnul acesta a prezis cutremurul din 1977, dar cui? sau când? (Nu cumva după ce s-a produs?). Păi atunci, să mă ierte Dumnezeu, n-om fi cu toţii prooroci?
Şi din câte ţin eu minte, un personaj asemenea, dacă nu acelaşi, s-a mai perindat cu ceva timp în urmă tot la Rahat TV, făcând aceleaşi prevestiri ieftine. Dar după ce a văzut că nu i-au ieşit pasenţele cu Cel de Sus, a dispărut o vreme din ochii tuturor. Între timp a avut prilejul să mai coacă vreo dudă de cataclism care FACE AUDIENŢĂ!. Adevăratul cutremur se petrece, după cum Istrate singur ne-o dovedeşte, în capul său. Ce păcat că scara Richter nu îl poate măsura. Şi asta pentru că prostia depăşeşte uneori tehnologia.

Comentarii

Anonim a spus…
pai vezi cum va repeziti sa denigrati,mentalitatile voastre sunt la fel de periculoase ca bomba atomica.e greu sa accepti ca pot exista oameni cu puteri paranormale.Ce zi e azi 25.04.'09?
A fost sau nu cutremur de 5.3 scara richter?Tipareste articolul la imprimata apoi fa hartia cocolos si inghite-o si fa asta de cate ori te apuca dorinta de a denigra.
Anonim a spus…
da...plm...azi e sambata...si uite ca a fost cutremur...nu cum a zis acel domn, dar a fost iar acum o saptamana -2 au zis specialistii ca nu vom avea un cutremur care sa il simtim ,cel putin nu in viitoarul apropiat .
Lara_schmidt@yahoo.com a spus…
Doamna Raluca, sunteti ironica aiurea in lipsa de prea multe informatii. NU e frumos sa jigniti pe nimeni .. si MAI ALES , pentru ca dnul Istrate a avut dreptate. Nu tin partea nimanui, tin cu respectul ! Dnul Istrare a scris pe unul din blogurile dumnealui ca : Sambata probabil va fi cutremur in jurul orei 20.00 si in jurul orei 02.00 . Azi, sambata, 25 aprilie, la ora 20.20 a fost cutremur .. Un sfat? Obrazul subtire doamna.. Mult succes
Anonim a spus…
Doamna Raluca,va rog sa nu mai jigniti oameni pe care nu-i cunoasteti,indiferent daca au sau nu in totalitate dreptate.
Un sfat...s-ar putea sa nu fie ultimul.Dupa cutremurul asta de 5,3 grade s-ar putea sa mai avem unul la noapte si sa faca vreo 20000 de victime
Anonim a spus…
Mai Raluca !
Pe tine de cate ori te-a zgaltait Dumnezeu, asa...pe neasteptate ?! Vezi ca o dadusi in bara.
Vai de capul tau !
Radu Tudor a spus…
Sunt de acord cu tine, Raluca. In goana dupa audienta, OTV-ul isi mai da din cand in cand "in petec", in cazul de fata invitandu-l pe domnul cu predictia de 20.000 de victime ! Aberatie si prostie intr-un singur om !
Anonim a spus…
Raluca,te-as intreba:
L-ai simtit si D-ta?
Desi Istrate-a gresit,
Sau poate c-a-inebunit,
Iata ca ne-a zgaltiit!
Daca nu te-ai speriat,
Sau poate erai in pat
Eu te rog ca altadat'
Nu te mai aventura
Sa mai scri asa ceva!
havamal a spus…
doama raluca(să folosesc şi eu termenii de adresare a fanilor otv) prezic că preziceţi bine!
havamal a spus…
ai* fanilor,vroiam să zic
Raluca Nicula a spus…
Stimaţi fani otevişti, ahtiaţi după prostii şi exagerări, vă rog frumos să vă păstraţi energia pentru comentariile de pe postul dvs preferat. V-a luat minţile Diaconescu ăsta, sincer!
Anonim a spus…
Raluca...stii cantecul lui Margineanu? ``Raluca..P...vine ca naluca?`` ei bine, asa vine si cutremurul..prezis sau nu. asa ca..spor la bani ;-))
Clisma Mentala a spus…
Eu zic sa ii dam un telefon lui Hancu sa vedem ce mai face .

Postări populare de pe acest blog

Cu umor despre viața cu cinci copii, în „Tata este gras”, de Jim Gaffigan

De când sunt mămică, am citit câteva cărți de parenting și am răsfoit bloguri de profil, toate scrise de femei. Niciodată nu am avut curiozitatea să aflu și versiunea masculină a poveștilor de familie. Ei bine, îmi place să cred că încep să recuperez acum, prin intermediul cărții „Tata este gras”, de Jim Gaffigan, carte apărută la Editura ACT și Politon în 2015!   Să vă spun întâi ceva despre autor ca să înțelegeți de la bun început cu cine avem de-a face. Jim Gaffigan este un actor american care a jucat în filme de comedie (Hot Pursuit, Going the Distance, 17 Again, Away We Go, The Love Guru etc). Dacă românii îl cunosc din aceste filme, americanii sunt pur și simplu înnebuniți după spectacolele sale de stand-up, în care vorbește despre viața de familie, despre mâncare, pasiuni și viață sedentară, într-un limbaj  curat și fără injurii, numit de conaționalii săi „politically correct”.
În colecția de eseuri „Tata este gras”, Gaffigan descrie (cum altfel, dacă nu cu un umor de râzi în hoh…

În așteptarea ta, Rodica

Premiul I la Concursul Național de proză scurtă "Radu Rosetti", jud. Bacău, 2016

    M-a trezit sirena unei ambulanțe. Am ridicat capul de pe pernă buimăcit, fixându-mi ochii pe fereastră. Și azi plouă. Mi s-a luat de apa asta care pică și se așează în băltoace pe ciment. Norii subțiri cern o lumină difuză. Când plouă, ziua e o seară prelungă. Și nu-mi place asta, pentru că serile sunt pentru mine corvoade psihice. Mă ridic, mă frec la ochi și-mi caut papucii pe lângă pat. Casc. A dracu sirenă dacă tace! I-auzi! Alta! Asta o fi una de poliție? Niciodată nu le-am deosebit. Îmi car picioarele încremenite spre aragaz. Aprind chibritul, pun foc și fixez ibricul de inox deasupra flăcării. Am măsurat o ceașcă de apă pe care o torn în el. Aștept să fiarbă. Deranjul din bucătăria mea e ceva la ordinea zilei de când a plecat Rodica. Dacă ar vedea ea vasele nespălate din chiuvetă și de pe masă, cârpele de bucătărie mototolite și îndesate care pe unde sau petele uscate de pe gresie, și…

Bătrânul cu floare la pălărie

#dinscrierilemele

Îl văd în fiecare marți, când mă întorc de la facultate. E neschimbat. Același corp aplecat, cu picioare crăcănate și înțepenite. De fiecare dată, poartă o geacă de piele în culoarea ciocolatei, cam veche, probabil la modă prin anii 80. Pălăria gri, de postav, stă neclintită pe capul pleșuv. Să aibă în jur de 75 de ani, tot atât cât a avut bunicul meu înainte să se prăpădească. Dar bunicul meu a trăit la țară și nu avea nimic din postura aceasta sobră și elevată a bătrânului din fața mea. 
    Acum o lună, am aflat că-l cheamă Nelu Mihalcea. Stăteam cufundată într-o carte de-a lui Murakami, pe o bancă din parcul Tineretului. El, ca de obicei, hrănea porumbeii dintr-o pungă plină cu grâu. Un copil de vreo patru ani, bucălat și înfofolit într-o salopetă pufoasă de fâș, s-a apropiat și i-a strigat pe un ton alintat:
- Vleau să fac papa la polumbei!
- Îti plac porumbeii?
- Da. Și vleau papa la ei!
- Bagă mânuța și ia de aici! 
    Însoțitoarea micuțului, o bonă cam de seama m…