Treceți la conținutul principal

10 ani de bloguit, în casă nouă

Da, în decembrie se fac 10 ani de când sunt bloggeriță. Din cauza unor probleme apărute pe această platformă și mai ales pentru că simt că mă limitează oarecum, am ales să transfer conținutul pe wordpress. Așadar, șampania virtuală pentru un deceniu de blogging o vom desface împreună în casă nouă, adică AICI!

Cutremur!!!

Otv-ul nu se dezminte. Sub deviza: "Totul pentru audienţă, dar mai ales prostie cât cuprinde!" a mai apărut zilele acestea pe sticlă un profet ce-i calcă pe urme lui Nostradamus (asta susţine el, ucenicul). Un anume domn Istrate face mare tam-tam că i s-a arătat lui în neuronu sfrijit un cutremur în care vor muri 20 000 de oameni. Cataclismul se va produce în ţara noastră, într-o zi de sâmbătă, între orele 1 şi 3. Mai mult! Ce e într-adevăr SENZAŢIONAL! e că domnul acesta a prezis cutremurul din 1977, dar cui? sau când? (Nu cumva după ce s-a produs?). Păi atunci, să mă ierte Dumnezeu, n-om fi cu toţii prooroci?
Şi din câte ţin eu minte, un personaj asemenea, dacă nu acelaşi, s-a mai perindat cu ceva timp în urmă tot la Rahat TV, făcând aceleaşi prevestiri ieftine. Dar după ce a văzut că nu i-au ieşit pasenţele cu Cel de Sus, a dispărut o vreme din ochii tuturor. Între timp a avut prilejul să mai coacă vreo dudă de cataclism care FACE AUDIENŢĂ!. Adevăratul cutremur se petrece, după cum Istrate singur ne-o dovedeşte, în capul său. Ce păcat că scara Richter nu îl poate măsura. Şi asta pentru că prostia depăşeşte uneori tehnologia.

Comentarii

Anonim a spus…
pai vezi cum va repeziti sa denigrati,mentalitatile voastre sunt la fel de periculoase ca bomba atomica.e greu sa accepti ca pot exista oameni cu puteri paranormale.Ce zi e azi 25.04.'09?
A fost sau nu cutremur de 5.3 scara richter?Tipareste articolul la imprimata apoi fa hartia cocolos si inghite-o si fa asta de cate ori te apuca dorinta de a denigra.
Anonim a spus…
da...plm...azi e sambata...si uite ca a fost cutremur...nu cum a zis acel domn, dar a fost iar acum o saptamana -2 au zis specialistii ca nu vom avea un cutremur care sa il simtim ,cel putin nu in viitoarul apropiat .
Lara_schmidt@yahoo.com a spus…
Doamna Raluca, sunteti ironica aiurea in lipsa de prea multe informatii. NU e frumos sa jigniti pe nimeni .. si MAI ALES , pentru ca dnul Istrate a avut dreptate. Nu tin partea nimanui, tin cu respectul ! Dnul Istrare a scris pe unul din blogurile dumnealui ca : Sambata probabil va fi cutremur in jurul orei 20.00 si in jurul orei 02.00 . Azi, sambata, 25 aprilie, la ora 20.20 a fost cutremur .. Un sfat? Obrazul subtire doamna.. Mult succes
Anonim a spus…
Doamna Raluca,va rog sa nu mai jigniti oameni pe care nu-i cunoasteti,indiferent daca au sau nu in totalitate dreptate.
Un sfat...s-ar putea sa nu fie ultimul.Dupa cutremurul asta de 5,3 grade s-ar putea sa mai avem unul la noapte si sa faca vreo 20000 de victime
Anonim a spus…
Mai Raluca !
Pe tine de cate ori te-a zgaltait Dumnezeu, asa...pe neasteptate ?! Vezi ca o dadusi in bara.
Vai de capul tau !
Radu Tudor a spus…
Sunt de acord cu tine, Raluca. In goana dupa audienta, OTV-ul isi mai da din cand in cand "in petec", in cazul de fata invitandu-l pe domnul cu predictia de 20.000 de victime ! Aberatie si prostie intr-un singur om !
Anonim a spus…
Raluca,te-as intreba:
L-ai simtit si D-ta?
Desi Istrate-a gresit,
Sau poate c-a-inebunit,
Iata ca ne-a zgaltiit!
Daca nu te-ai speriat,
Sau poate erai in pat
Eu te rog ca altadat'
Nu te mai aventura
Sa mai scri asa ceva!
havamal a spus…
doama raluca(să folosesc şi eu termenii de adresare a fanilor otv) prezic că preziceţi bine!
havamal a spus…
ai* fanilor,vroiam să zic
Raluca Nicula a spus…
Stimaţi fani otevişti, ahtiaţi după prostii şi exagerări, vă rog frumos să vă păstraţi energia pentru comentariile de pe postul dvs preferat. V-a luat minţile Diaconescu ăsta, sincer!
Anonim a spus…
Raluca...stii cantecul lui Margineanu? ``Raluca..P...vine ca naluca?`` ei bine, asa vine si cutremurul..prezis sau nu. asa ca..spor la bani ;-))
Clisma Mentala a spus…
Eu zic sa ii dam un telefon lui Hancu sa vedem ce mai face .

Postări populare de pe acest blog

Să o cunoaștem mai bine pe bloggerița și scriitoarea Zăpă Strit!

Cu ceva timp în urmă vă vorbeam pentru prima dată despre Zăpă Strit și prima ei carte: "Dau totul pentru un secret". Vă spuneam că m-a impresionat foarte mult cartea, făcând parte din acea categorie de scrieri care-ți alină sufletul și te ajută să te descoperi. Privind înapoi, acum, după ce stările și impresiile s-au așezat pe rafturile minții și ale sufletului, pot spune cu mâna pe inimă că această carte merită recitită o dată pe lună. De ce? Ca să zâmbim, ca să iubim, ca să ne reamintim cine suntem. 

CITIȚI ȘI:
În așteptarea ta, Rodica
În oglindă
Așa că, dacă pentru mine "Dau totul pentru un secret" a devenit o carte atât de importantă, poate și pentru restul fanilor Zăpă Strit este la fel. În consecință, scriitoarea merită să ajungă, nu unde și-a propus, nici unde am vedea-o noi, ci acolo unde TREBUIE, unde i-a fost dat să ajungă. Adică, sus de tot, pe culmile succesului și ale celebrității. Sunt sigură că v-am stârnit dorința de a o cunoaște mai bine pe Adriana, cr…

Cerșetorul

Fănuț avea trei lei în buzunar. Mama îi îndesase de dimineață în geaca uzată de fâș și-i dăduse indicații clare:
- Ia ăștia să-ți iei ceva de mâncare. Un pachet de biscuiți și un iaurt. Sau un senviș de la chioșcul de lângă școală. Ai înțeles? L-a pupat și i-a urat o zi frumoasă, privindu-l de la scară cum dispare după bloc. Fănuț s-a întâlnit cu Daniel, colegul lui, și au început să discute aprins despre teme, despre învățătoare și despre Arina, blonda cu ochi albaștri care vine mereu la școală îmbrăcată în ștrampi și fuste deasupra genunchilor.  Frunze de arțar și de tei cad și se așează pe trotuar, pavându-le calea celor doi în nuanțe calde de galben. E frig. Mâinile camarazilor sunt îndesate în buzunare. Un vânt tăios suflă dinspre munte, aducând cu el aroma rece a zăpezii.
-    A nins la munte, zice Fănuț.
-    Da, a început de ieri. Am văzut la știri.
-    De abia aștept să ningă și la noi, să ieșim prin parc cu săniile.
Fănuț își ridică privirea printre crengile aproape goale. Cerul…

În așteptarea ta, Rodica

Premiul I la Concursul Național de proză scurtă "Radu Rosetti", jud. Bacău, 2016

    M-a trezit sirena unei ambulanțe. Am ridicat capul de pe pernă buimăcit, fixându-mi ochii pe fereastră. Și azi plouă. Mi s-a luat de apa asta care pică și se așează în băltoace pe ciment. Norii subțiri cern o lumină difuză. Când plouă, ziua e o seară prelungă. Și nu-mi place asta, pentru că serile sunt pentru mine corvoade psihice. Mă ridic, mă frec la ochi și-mi caut papucii pe lângă pat. Casc. A dracu sirenă dacă tace! I-auzi! Alta! Asta o fi una de poliție? Niciodată nu le-am deosebit. Îmi car picioarele încremenite spre aragaz. Aprind chibritul, pun foc și fixez ibricul de inox deasupra flăcării. Am măsurat o ceașcă de apă pe care o torn în el. Aștept să fiarbă. Deranjul din bucătăria mea e ceva la ordinea zilei de când a plecat Rodica. Dacă ar vedea ea vasele nespălate din chiuvetă și de pe masă, cârpele de bucătărie mototolite și îndesate care pe unde sau petele uscate de pe gresie, și…