miercuri, 8 octombrie 2014

Despre încercările vremurilor

Zi de zi suntem asaltați de informații alarmante despre epidemia de Ebola, amenințarea ISIS și criza din Ucraina. În urmă cu câțiva ani ar fi fost imposibil poate să ne imaginăm că în 2014 toate acestea vor izbucni atât de violent, ducându-ne cu gândul la Evul Mediu, la pandemiile ucigătoare și la pretențiile teritoriale hrăpărețe de atunci.
Da, istoria se repetă, ni se dovedește încă o dată. Iar când se întâmplă asta, nu poți decât să asiști neputincios și să speri că totul va fi bine. Chiar dacă nu va fi. Ebola amenință acum și Europa, și, dincolo de exagerările din mass-media, chiar este o încercare serioasă pentru întreaga omenire. Faptul că au murit de Ebola cadre medicale specializate în lupta cu virusurile și bacteriile ucigașe ne duce cu gândul că noi, restul, n-avem nicio șansă. Faptul că s-a întâmplat ca virusul să se propage rapid în țări civilizate iar ne face să ne scuipăm în sân ca nu cumva să nu ajungă și în România.
Și acum am ajuns în punctul sensibil. Ce se va întâmpla în momentul în care Ebola ajunge la noi în țară? (E o chestiune de timp... scurt timp). Păi, Dumnezeu cu mila! Cum să speri că totul va fi ținut sub control în spitalele în care ajungi cu o boală și te întorci cu trei? (Nu vreau să jignesc pe nimeni, e un fapt adevărat).
Ar fi multe de spus, dar poate a sosit momentul să reflectăm și să ne întoarcem la noi. Mulți iau în râs vorbele înțelepte și pline de har ale sfinților. Anul trecut, părintele Iustin, înainte să treacă la cele veșnice, a spus: "Mai sunt 12 luni de libertate, după care vine urgia". Eu zic că, înainte să aruncăm cu pietre și să luăm în râs, mai bine să o luăm ca pe o încercare a părintelui de a ne pregăti! În legătură cu ce? Dumnezeu știe!
12 luni de libertate şi vine urgie

Citeste mai mult: adev.ro/mpkbxu

Niciun comentariu: