sâmbătă, 6 februarie 2010

Ca să vă ameţesc de tot, dragilor

Fix de aia vă mai las aici un fragment care are legătură cu chestiuţa de mai demult. Ştiu că n-o să mai înţelegeţi nimic, iar conexiuni nici n-aveţi cum să faceţi pentru că ele sunt încă în capul meu acum. Aşa că încercaţi să luaţi textul ăsta aşa cum e: o mărturisire sinceră a unei firi sensibile. Aşa ca mine :P

"- Neastâmpăratule, te-ai îndrăgostit la prima vedere... Asta da literatură, râse zgomotos scriitorul, după care transformă totul într-o mină serioasă, văzând că omul din faţa sa pare deranjat de atitudinea ironică.
- Păi cum nu, dragul meu! Spune-mi şi mie cum să nu te îndrăgosteşti nebuneşte de o aşa fiinţă. Ce, crezi că unui bătrân de şaizeci de ani nu-i e dat să-şi piardă minţile din dragoste? Ba da, băiete. Şi când, în toată viaţa ta, ai văzut şi ai încercat mai multe dame de diverse vârste şi categorii sociale, şi când remarci că toate seamănă oarecum între ele, cum să n-o alegi pe cea care, fără să-şi propună asta, este cea mai interesantă?"

2 comentarii:

remus-eduard spunea...

bătrânul se îndrăgosteşte de scriitor? şi trăiesc fericiţi până la adânci bătrâneţi, adică ale scriitorului? foarte interesant.
dacă dragostea e sinceră, chestiunile legate de sex şi vârstă sunt irelevante.
e ca pe vremea lui socrate.se anunţă o poveste romantică. aştept continuarea. vezi, nu prelungi prea mult preludiul!

George Cernatescu spunea...

Ce ti-e si cu mosnegii. Nu mai avem loc de ei, noi astia mai tinerii !