miercuri, 8 iulie 2009

Pitești Village

E trist! Avem o simfonie politică, o fântână muzicală fără voce, "avem di tăti", vorba cântecului. Dar, mai incredibil e ceea ce nu avem: apă caldă.
În aceste zile nu e bine să fii piteștean. De fapt, în aceste zile nu e bine să fii piteștean fără centrală de apartament. Oprirea apei calde, într-un oraș cu pretenții al secolului al XXI-lea, este un paradox.
Să vă spun de la bun început: eu am centrală. Dar pot să-mi imaginez cât de greu e pentru aceia dintre voi care, dintr-un motiv sau altul nu au. Cât de nasol o fii (în special pentru familiile care au bebeluși) să stai să încălzești apă pentru a (te) spăla. Mă întreb dacă Pendiuc, Richițeanu sau Ionică se spală la lighean în această perioadă, dacă dau drumul nerăbdători la robinete să vadă dacă sfânta apă caldă se îndură să li se arate.
Puneți-vă, oameni buni, centrale! Faceți un efort pentru asta! Umpleți buzunarele particularilor, pentru că, oricum, noul serviciu public de termoficare nu va face rabat de la vechile obiceiuri ale defunctului sistem. Apa caldă tot se va opri atunci când ți-e lumea mai dragă!

5 comentarii:

Geocer spunea...

Aseara n-am apucat sa-ti raspund la intrebarea : "Cu ce-i vinovata Primaria pentru falimentul termoficarii?" Iti raspund acum, pe scurt : Primaria patroneaza societatea "Termoficare 2000". Unde ai mai vazut ca un patron sa-si lase firma sa ajunga falimentara, fara a misca un deget? Solutia nu era sa mearga Pendiuc din bloc in bloc si sa le ceara celor rau-platnici sa-si plateasca intretinerea. Dar sunt instrumente multe pentru a evita un faliment. Si obligarea datornicilor este una din solutii (iar pentru asta sunt instrumente legale), dar se mai poate face si o "injectie" de capitl din partea patronatului, sub diverse forme : marire de capital, imprumut cu sau fara dobanda etc. A utilizat Primaria (si implicit d-l Pendiuc) astfel de instrumente? Eu cred ca nu !

Raluca Nicula spunea...

@ Geocer: Mulţumesc pentru răspuns, dar nu eu am întrebat asta ci Oana Stoica Mujea. Cunosc care este vina Primăriei şi sunt sigură că oamenii pe ea ar trebui să dea întâi de toate vina!

Geocer spunea...

Inseamna ca bausem cam mult daca n-am mai tinut minte care dintre voi a intrebat !
Adevarul este ca nu eram decat partial atent la acea conversatie, de-asta mi-au trecut vorbele pe la urechi fara sa inregistrez cum trebuie ce si cum.
Oana oricum e subiectiva in privinta asta, deci nu se pune !

Wilfried Birleanu spunea...

Care village? In afara de unele tari africane in care se vorbeste engleza sau franceza, nu cred ca exista nicaieri in lume un village fara apa calda la robinet, unde oamenii sunt nevoiti sa improvizeze ca sa se spele.

Raluca Nicula spunea...

@Will: ai dreptate. Atunci refac: Piteşti Jungle, că parcă e mai aproape de adevăr? :D