Treceți la conținutul principal

10 ani de bloguit, în casă nouă

Da, în decembrie se fac 10 ani de când sunt bloggeriță. Din cauza unor probleme apărute pe această platformă și mai ales pentru că simt că mă limitează oarecum, am ales să transfer conținutul pe wordpress. Așadar, șampania virtuală pentru un deceniu de blogging o vom desface împreună în casă nouă, adică AICI!

Pitești Village

E trist! Avem o simfonie politică, o fântână muzicală fără voce, "avem di tăti", vorba cântecului. Dar, mai incredibil e ceea ce nu avem: apă caldă.
În aceste zile nu e bine să fii piteștean. De fapt, în aceste zile nu e bine să fii piteștean fără centrală de apartament. Oprirea apei calde, într-un oraș cu pretenții al secolului al XXI-lea, este un paradox.
Să vă spun de la bun început: eu am centrală. Dar pot să-mi imaginez cât de greu e pentru aceia dintre voi care, dintr-un motiv sau altul nu au. Cât de nasol o fii (în special pentru familiile care au bebeluși) să stai să încălzești apă pentru a (te) spăla. Mă întreb dacă Pendiuc, Richițeanu sau Ionică se spală la lighean în această perioadă, dacă dau drumul nerăbdători la robinete să vadă dacă sfânta apă caldă se îndură să li se arate.
Puneți-vă, oameni buni, centrale! Faceți un efort pentru asta! Umpleți buzunarele particularilor, pentru că, oricum, noul serviciu public de termoficare nu va face rabat de la vechile obiceiuri ale defunctului sistem. Apa caldă tot se va opri atunci când ți-e lumea mai dragă!

Comentarii

Geocer a spus…
Aseara n-am apucat sa-ti raspund la intrebarea : "Cu ce-i vinovata Primaria pentru falimentul termoficarii?" Iti raspund acum, pe scurt : Primaria patroneaza societatea "Termoficare 2000". Unde ai mai vazut ca un patron sa-si lase firma sa ajunga falimentara, fara a misca un deget? Solutia nu era sa mearga Pendiuc din bloc in bloc si sa le ceara celor rau-platnici sa-si plateasca intretinerea. Dar sunt instrumente multe pentru a evita un faliment. Si obligarea datornicilor este una din solutii (iar pentru asta sunt instrumente legale), dar se mai poate face si o "injectie" de capitl din partea patronatului, sub diverse forme : marire de capital, imprumut cu sau fara dobanda etc. A utilizat Primaria (si implicit d-l Pendiuc) astfel de instrumente? Eu cred ca nu !
Raluca Nicula a spus…
@ Geocer: Mulţumesc pentru răspuns, dar nu eu am întrebat asta ci Oana Stoica Mujea. Cunosc care este vina Primăriei şi sunt sigură că oamenii pe ea ar trebui să dea întâi de toate vina!
Geocer a spus…
Inseamna ca bausem cam mult daca n-am mai tinut minte care dintre voi a intrebat !
Adevarul este ca nu eram decat partial atent la acea conversatie, de-asta mi-au trecut vorbele pe la urechi fara sa inregistrez cum trebuie ce si cum.
Oana oricum e subiectiva in privinta asta, deci nu se pune !
Wilfried Birleanu a spus…
Care village? In afara de unele tari africane in care se vorbeste engleza sau franceza, nu cred ca exista nicaieri in lume un village fara apa calda la robinet, unde oamenii sunt nevoiti sa improvizeze ca sa se spele.
Raluca Nicula a spus…
@Will: ai dreptate. Atunci refac: Piteşti Jungle, că parcă e mai aproape de adevăr? :D

Postări populare de pe acest blog

Frances Hodgson Burnett - "Grădina secretă"

Dacă aș fi psiholog, aș recomanda această carte în tratamentul depresiilor, și spun asta cu toată convingerea. Citind-o, vei simți cum încolțesc în tine dragostea de natură și de frumos, la fel cum o fac trandafirii și crinii din fascinanta grădină secretă.

Cartea, care este una pentru copiii de toate vârstele, prezintă povestea unei fetițe din India rămasă orfană după ce holera îi seceră pe toți cei apropiați, ea fiind nevoită să plece în Anglia, la conacul unchiului Archibald Craven. Odată ajunsă la Misselthwaite Manor, începe o minunată aventură pentru Mary Lennox. Aici, ea va descoperi un conac cu 100 de camere, majoritatea încuiate, dar și o grădină secretă ale cărei porți au fost ferecate în urmă cu 10 ani, după ce stăpâna a murit. Bineînțeles că firea curioasă nu o poate ține pe copilă departe de grădina secretă și de povestea ei. În scurt timp, Mary cea sălbatică și "foarte încăpățânată", care nu știa și nici nu voia să-și facă prieteni, se schimbă complet, devine mai…

Zăpă Strit - „Cavalerii mesei oltenești”

Pe masă - zaibăr, gogoși și prăjituri, de-ți plouă-n gură, nu alta. Pe scaune, lume multă ca la spectacolele lui Fuego. Atmosfera - destinsă și caldă. Oare ce se-ntâmplă aici? S-o da ceva gratis? Or fi tigăi la promoție? Mai ceva, muică! Se lansează Cavalerii mesei oltenești (august, 2017, Editura Smart Publishing)! Zăpă Strit a dat iar lovitura, după succesul volumului său de debut „Dau totul pentru un secret”!

 A venit lume din toată țara la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu”! Ba chiar, unii au lăsat răcoarea Londrei, pentru canicula Piteștiului, doar pentru a o vedea în carne și oase pe cea care le descrețește frunțile, în fiecare zi, cu textele ei savuroase, pline de umor. N-ai cum să n-o iubești pe Adriana - Zăpă Strit! N-ai cum! Ți se cuibărește acolo în inimă și nu mai pleacă nici cu procuratura! Și știți de ce? Pentru că Adriana scrie onest și sensibil, așa cum e ea. Cuvintele ei curg cu lejeritate, dându-i și cititorului încredere să se deschidă, să se asculte pe dinăuntru …

Cu umor despre viața cu cinci copii, în „Tata este gras”, de Jim Gaffigan

De când sunt mămică, am citit câteva cărți de parenting și am răsfoit bloguri de profil, toate scrise de femei. Niciodată nu am avut curiozitatea să aflu și versiunea masculină a poveștilor de familie. Ei bine, îmi place să cred că încep să recuperez acum, prin intermediul cărții „Tata este gras”, de Jim Gaffigan, carte apărută la Editura ACT și Politon în 2015!   Să vă spun întâi ceva despre autor ca să înțelegeți de la bun început cu cine avem de-a face. Jim Gaffigan este un actor american care a jucat în filme de comedie (Hot Pursuit, Going the Distance, 17 Again, Away We Go, The Love Guru etc). Dacă românii îl cunosc din aceste filme, americanii sunt pur și simplu înnebuniți după spectacolele sale de stand-up, în care vorbește despre viața de familie, despre mâncare, pasiuni și viață sedentară, într-un limbaj  curat și fără injurii, numit de conaționalii săi „politically correct”.
În colecția de eseuri „Tata este gras”, Gaffigan descrie (cum altfel, dacă nu cu un umor de râzi în hoh…