Treceți la conținutul principal

10 ani de bloguit, în casă nouă

Da, în decembrie se fac 10 ani de când sunt bloggeriță. Din cauza unor probleme apărute pe această platformă și mai ales pentru că simt că mă limitează oarecum, am ales să transfer conținutul pe wordpress. Așadar, șampania virtuală pentru un deceniu de blogging o vom desface împreună în casă nouă, adică AICI!

Pitești Village

E trist! Avem o simfonie politică, o fântână muzicală fără voce, "avem di tăti", vorba cântecului. Dar, mai incredibil e ceea ce nu avem: apă caldă.
În aceste zile nu e bine să fii piteștean. De fapt, în aceste zile nu e bine să fii piteștean fără centrală de apartament. Oprirea apei calde, într-un oraș cu pretenții al secolului al XXI-lea, este un paradox.
Să vă spun de la bun început: eu am centrală. Dar pot să-mi imaginez cât de greu e pentru aceia dintre voi care, dintr-un motiv sau altul nu au. Cât de nasol o fii (în special pentru familiile care au bebeluși) să stai să încălzești apă pentru a (te) spăla. Mă întreb dacă Pendiuc, Richițeanu sau Ionică se spală la lighean în această perioadă, dacă dau drumul nerăbdători la robinete să vadă dacă sfânta apă caldă se îndură să li se arate.
Puneți-vă, oameni buni, centrale! Faceți un efort pentru asta! Umpleți buzunarele particularilor, pentru că, oricum, noul serviciu public de termoficare nu va face rabat de la vechile obiceiuri ale defunctului sistem. Apa caldă tot se va opri atunci când ți-e lumea mai dragă!

Comentarii

Geocer a spus…
Aseara n-am apucat sa-ti raspund la intrebarea : "Cu ce-i vinovata Primaria pentru falimentul termoficarii?" Iti raspund acum, pe scurt : Primaria patroneaza societatea "Termoficare 2000". Unde ai mai vazut ca un patron sa-si lase firma sa ajunga falimentara, fara a misca un deget? Solutia nu era sa mearga Pendiuc din bloc in bloc si sa le ceara celor rau-platnici sa-si plateasca intretinerea. Dar sunt instrumente multe pentru a evita un faliment. Si obligarea datornicilor este una din solutii (iar pentru asta sunt instrumente legale), dar se mai poate face si o "injectie" de capitl din partea patronatului, sub diverse forme : marire de capital, imprumut cu sau fara dobanda etc. A utilizat Primaria (si implicit d-l Pendiuc) astfel de instrumente? Eu cred ca nu !
Raluca Nicula a spus…
@ Geocer: Mulţumesc pentru răspuns, dar nu eu am întrebat asta ci Oana Stoica Mujea. Cunosc care este vina Primăriei şi sunt sigură că oamenii pe ea ar trebui să dea întâi de toate vina!
Geocer a spus…
Inseamna ca bausem cam mult daca n-am mai tinut minte care dintre voi a intrebat !
Adevarul este ca nu eram decat partial atent la acea conversatie, de-asta mi-au trecut vorbele pe la urechi fara sa inregistrez cum trebuie ce si cum.
Oana oricum e subiectiva in privinta asta, deci nu se pune !
Wilfried Birleanu a spus…
Care village? In afara de unele tari africane in care se vorbeste engleza sau franceza, nu cred ca exista nicaieri in lume un village fara apa calda la robinet, unde oamenii sunt nevoiti sa improvizeze ca sa se spele.
Raluca Nicula a spus…
@Will: ai dreptate. Atunci refac: Piteşti Jungle, că parcă e mai aproape de adevăr? :D

Postări populare de pe acest blog

Să o cunoaștem mai bine pe bloggerița și scriitoarea Zăpă Strit!

Cu ceva timp în urmă vă vorbeam pentru prima dată despre Zăpă Strit și prima ei carte: "Dau totul pentru un secret". Vă spuneam că m-a impresionat foarte mult cartea, făcând parte din acea categorie de scrieri care-ți alină sufletul și te ajută să te descoperi. Privind înapoi, acum, după ce stările și impresiile s-au așezat pe rafturile minții și ale sufletului, pot spune cu mâna pe inimă că această carte merită recitită o dată pe lună. De ce? Ca să zâmbim, ca să iubim, ca să ne reamintim cine suntem. 

CITIȚI ȘI:
În așteptarea ta, Rodica
În oglindă
Așa că, dacă pentru mine "Dau totul pentru un secret" a devenit o carte atât de importantă, poate și pentru restul fanilor Zăpă Strit este la fel. În consecință, scriitoarea merită să ajungă, nu unde și-a propus, nici unde am vedea-o noi, ci acolo unde TREBUIE, unde i-a fost dat să ajungă. Adică, sus de tot, pe culmile succesului și ale celebrității. Sunt sigură că v-am stârnit dorința de a o cunoaște mai bine pe Adriana, cr…

Cerșetorul

Fănuț avea trei lei în buzunar. Mama îi îndesase de dimineață în geaca uzată de fâș și-i dăduse indicații clare:
- Ia ăștia să-ți iei ceva de mâncare. Un pachet de biscuiți și un iaurt. Sau un senviș de la chioșcul de lângă școală. Ai înțeles? L-a pupat și i-a urat o zi frumoasă, privindu-l de la scară cum dispare după bloc. Fănuț s-a întâlnit cu Daniel, colegul lui, și au început să discute aprins despre teme, despre învățătoare și despre Arina, blonda cu ochi albaștri care vine mereu la școală îmbrăcată în ștrampi și fuste deasupra genunchilor.  Frunze de arțar și de tei cad și se așează pe trotuar, pavându-le calea celor doi în nuanțe calde de galben. E frig. Mâinile camarazilor sunt îndesate în buzunare. Un vânt tăios suflă dinspre munte, aducând cu el aroma rece a zăpezii.
-    A nins la munte, zice Fănuț.
-    Da, a început de ieri. Am văzut la știri.
-    De abia aștept să ningă și la noi, să ieșim prin parc cu săniile.
Fănuț își ridică privirea printre crengile aproape goale. Cerul…

În așteptarea ta, Rodica

Premiul I la Concursul Național de proză scurtă "Radu Rosetti", jud. Bacău, 2016

    M-a trezit sirena unei ambulanțe. Am ridicat capul de pe pernă buimăcit, fixându-mi ochii pe fereastră. Și azi plouă. Mi s-a luat de apa asta care pică și se așează în băltoace pe ciment. Norii subțiri cern o lumină difuză. Când plouă, ziua e o seară prelungă. Și nu-mi place asta, pentru că serile sunt pentru mine corvoade psihice. Mă ridic, mă frec la ochi și-mi caut papucii pe lângă pat. Casc. A dracu sirenă dacă tace! I-auzi! Alta! Asta o fi una de poliție? Niciodată nu le-am deosebit. Îmi car picioarele încremenite spre aragaz. Aprind chibritul, pun foc și fixez ibricul de inox deasupra flăcării. Am măsurat o ceașcă de apă pe care o torn în el. Aștept să fiarbă. Deranjul din bucătăria mea e ceva la ordinea zilei de când a plecat Rodica. Dacă ar vedea ea vasele nespălate din chiuvetă și de pe masă, cârpele de bucătărie mototolite și îndesate care pe unde sau petele uscate de pe gresie, și…