duminică, 5 iulie 2009

Week-end la Robaia

Am avut un sfârşit de săptămână excelent. Ploaie, vânt puternic, furtună? Coafura rezistă! În ciuda tuturor estimărilor meteo, în care se preciza clar: "sâmbătă nu ieşiţi nicăieri fără umbrelă", am plecat spre locul în care prietenii şi rudele ne-au dat întâlnire pentru un grătar: în apropiere de Mânăstirea Robaia (comuna Muşăteşti). Ştiam locul demult, când, de Izvorul Tămăduirii participam la slujba de sfinţire a apei, alături de sute de credincioşi.
Am ajuns la destinaţie, ne-am instalat corturile, şi iubitul (un fel de şef de trib) şi-a luat rolul de soţior în serios:

După ceva timp, eforturile echipei s-au văzut. Deliciile culinare au căpătat o formă, devenind irezistibile pentru papilele gustative:


După ce am savurat o cină delicioasă în mijlocul naturii, a fost timp suficient pentru joc şi voie bună, başca şi pentru un photo shooting romantic, lângă foc (p-ăsta îl păstrez doar pentru noi). A doua zi, dis de dimineaţă, cine credeţi că a hrănit burţile flămânde după o noapte de joc? Aţi ghicit, subsemnata!

După atâta mâncat, dans, volei, plimbat şi iar mâncat, am găsit timp să citesc şi câteva pagini din cartea pe care o parcurg în aceste zile, să admir turmele de capre, vaci şi chiar cai. Dar, mai ales, să admir şi să inspir totul. Inclusiv cerul. Splendidul cer de iulie...

Mi-am reîncărcat bateriile la maximum, chiar dacă am dormit în maşină (în cort mi-a fost frică de urs) sau m-au mâncat toate gângăniile pământului (exagerez, doar unele mici şi foarte insistente).
A! şi la finalul excursiei, am luat apă sfinţită de la Fântâna de leac. Să ne fie cu noroc! S-aveţi o săptămână frumoasă!

2 comentarii:

Geocer spunea...

Frumos week end. O saptamana cat mai frumoasa si tie.

Anonim spunea...

E singurul blog in care am rabdare sa citesc...e minunat...daca ti-as acorda un titlu ar fi de CEL MAI BUN POVESTITOR! Cu articolul acesta nu ai facut decat sa ma introduci in atmosfera lui Moromete. Nu ma intreba de ce...te invidiez in cel mai frumos mod posibil si pot sa spun a ai puterea sa faci un om sa isi doreasca numai citind!