Treceți la conținutul principal

10 ani de bloguit, în casă nouă

Da, în decembrie se fac 10 ani de când sunt bloggeriță. Din cauza unor probleme apărute pe această platformă și mai ales pentru că simt că mă limitează oarecum, am ales să transfer conținutul pe wordpress. Așadar, șampania virtuală pentru un deceniu de blogging o vom desface împreună în casă nouă, adică AICI!

Pentru cei care sunt împotriva votării

Așa, și? Sunteți ofuscați că se duce EBA la Bruxelles? Îndrăzniți să vă simțiți ofensați din această cauză? În locul vostru, mai bine aș sta în banca mea. Nu v-ați deranjat să vă deplasați până la secția de votare, dar continuați să acuzați, să blamați, să vă plângeți! Plângeți în continuare, oameni buni, cu lacrimi de crocodil, sau scărpinați-vă în dos cum faceți de obicei, căci spre dezastru se îndreaptă țara.
Am tot auzit zilele astea replica tinerilor: ''Nu merg la vot că n-am cu cine să votez, nu e niciunul bun pentru mine". Și în timp ce oameni ca ei preferau să stea pe terasă, să meargă la bazin, la munte, la mare, la distracție și îi durea fix undeva de restul lumii, alții, inconștienți și dezinformați, mergeau în ciomag la secția de votare și făceau ce? Asta! Dar cine se trezește apoi cu pretenții? Cine se răscoală împotriva sistemului văitându-se și hulind? Ăla care în loc de ștampilă a ținut în mâna dreaptă... un Tuborg. Ăla care, practic, e un nul social. Fugiți în Italia și Spania, în America sau unde vedeți cu ochii. Pentru că, știți ceva? Nu România e nașpa pentru voi, voi sunteți prea varză pentru România. Hai pa!

Comentarii

gamalia a spus…
Hai, nu fi suparata. Se mai intampla, mai ales cand tati e presedinte ...
Geocer a spus…
Eu am lansat o noua ipoteza : la cum vorbeste ea romaneste, pare mai degraba fiica lui Vanghelie !
Raluca Nicula a spus…
Eba e cea a carei prezenta in P.E. ma deranjeaza mai putin decat cele ale lui Becali si Vadim. Ne ducem de rapa. Cand i-or vedea expertii de prin alte tari pe cioban si pe crizat... Dar repet, asa se intampla cand procentul votantilor de la tara il depaseste pe cel al alegatorilor de la oras. Acestia din urma se baricadeaza sub replica: "N-am cu cine sa votez!" Ce lejer e, nu? Plus ca eu am vazut pe listele de la Europarlamentare oameni care chiar au habar cu ce se mananca politica externa, care chiar isi fac foarte bine treaba. Nu acelasi lucru pot spune despre candidatii la Prezidentiale. De acolo chiar n-am pe cine sa aleg, dar tot ma duc la vot.
Geocer a spus…
Ia-ai vazut ieri la TV pe cei doi ce formeaza cuplul comic "Crestini si patrioti"? Erau tare mandri de ei si de isprava pe care au facut-o.
marius a spus…
pe mine unul nu ma intereseaza cine a iesit...tot acceasi cacialma o fac si astia:)

Postări populare de pe acest blog

Să o cunoaștem mai bine pe bloggerița și scriitoarea Zăpă Strit!

Cu ceva timp în urmă vă vorbeam pentru prima dată despre Zăpă Strit și prima ei carte: "Dau totul pentru un secret". Vă spuneam că m-a impresionat foarte mult cartea, făcând parte din acea categorie de scrieri care-ți alină sufletul și te ajută să te descoperi. Privind înapoi, acum, după ce stările și impresiile s-au așezat pe rafturile minții și ale sufletului, pot spune cu mâna pe inimă că această carte merită recitită o dată pe lună. De ce? Ca să zâmbim, ca să iubim, ca să ne reamintim cine suntem. 

CITIȚI ȘI:
În așteptarea ta, Rodica
În oglindă
Așa că, dacă pentru mine "Dau totul pentru un secret" a devenit o carte atât de importantă, poate și pentru restul fanilor Zăpă Strit este la fel. În consecință, scriitoarea merită să ajungă, nu unde și-a propus, nici unde am vedea-o noi, ci acolo unde TREBUIE, unde i-a fost dat să ajungă. Adică, sus de tot, pe culmile succesului și ale celebrității. Sunt sigură că v-am stârnit dorința de a o cunoaște mai bine pe Adriana, cr…

Cerșetorul

Fănuț avea trei lei în buzunar. Mama îi îndesase de dimineață în geaca uzată de fâș și-i dăduse indicații clare:
- Ia ăștia să-ți iei ceva de mâncare. Un pachet de biscuiți și un iaurt. Sau un senviș de la chioșcul de lângă școală. Ai înțeles? L-a pupat și i-a urat o zi frumoasă, privindu-l de la scară cum dispare după bloc. Fănuț s-a întâlnit cu Daniel, colegul lui, și au început să discute aprins despre teme, despre învățătoare și despre Arina, blonda cu ochi albaștri care vine mereu la școală îmbrăcată în ștrampi și fuste deasupra genunchilor.  Frunze de arțar și de tei cad și se așează pe trotuar, pavându-le calea celor doi în nuanțe calde de galben. E frig. Mâinile camarazilor sunt îndesate în buzunare. Un vânt tăios suflă dinspre munte, aducând cu el aroma rece a zăpezii.
-    A nins la munte, zice Fănuț.
-    Da, a început de ieri. Am văzut la știri.
-    De abia aștept să ningă și la noi, să ieșim prin parc cu săniile.
Fănuț își ridică privirea printre crengile aproape goale. Cerul…

În așteptarea ta, Rodica

Premiul I la Concursul Național de proză scurtă "Radu Rosetti", jud. Bacău, 2016

    M-a trezit sirena unei ambulanțe. Am ridicat capul de pe pernă buimăcit, fixându-mi ochii pe fereastră. Și azi plouă. Mi s-a luat de apa asta care pică și se așează în băltoace pe ciment. Norii subțiri cern o lumină difuză. Când plouă, ziua e o seară prelungă. Și nu-mi place asta, pentru că serile sunt pentru mine corvoade psihice. Mă ridic, mă frec la ochi și-mi caut papucii pe lângă pat. Casc. A dracu sirenă dacă tace! I-auzi! Alta! Asta o fi una de poliție? Niciodată nu le-am deosebit. Îmi car picioarele încremenite spre aragaz. Aprind chibritul, pun foc și fixez ibricul de inox deasupra flăcării. Am măsurat o ceașcă de apă pe care o torn în el. Aștept să fiarbă. Deranjul din bucătăria mea e ceva la ordinea zilei de când a plecat Rodica. Dacă ar vedea ea vasele nespălate din chiuvetă și de pe masă, cârpele de bucătărie mototolite și îndesate care pe unde sau petele uscate de pe gresie, și…