miercuri, 10 iunie 2009

Când se va termina tot circul?

E strigător la cer ceea ce se întâmplă. De parcă în mijlocul unei mulţimi ar fi un elefant roz cu fundă verde-fosforescent şi toţi se fac că nu-l văd. Aşa se întâmplă în cazul Penescu. Peste tot sunt ipoteze: e vinovat, nu e vinovat, a făcut, a dres. Dar se trece cu vederea chiar ceea ce e cel mai important: e în joc viaţa unui om, un om care este torturat psihic înainte de a fi declarat vinovat de o instanţă. Este ţinut închis pentru a se aduna probe împotriva-i. Nu i se dă drumul în libertate pentru că "ar putea influenţa martorii şi, în general, mersul anchetei". Bullshit! Dacă tu aduci acest ultim argument în favoarea ta, ca procuror, te compromiţi, îţi recunoşti incompetenţa. Atât timp cât omul ar fi eliberat SUB CONTROL JUDICIAR, adică nu va putea mişca fără ca justiţia să ştie, cum poţi spune tu că poate să intervină în anchetă?
E clar pentru mine, ca un om care cred că sunt cât de cât informat, că totul nu este decât o situaţie penibilă, în care justiţia din Argeş îşi arată adevărata faţă: una plină de bube. Sunt "n" întrebări pe care mi le-am pus pe parcursul acestor luni şi la care, normal, n-am primit niciun răspuns:
1. de ce sentinţele Tribunalului şi cele ale Curţii de Apel se bat cap în cap? Nu funcţionează după aceleaşi legi?
2. de ce ţin un om închis până strâng ei dovezi? Şi dacă aceste aşa-zise dovezi nu vor fi găsite niciodată, cine îi va plăti lui Penescu rănile psihice cauzate?
3. cine e în spatele acestui circ? cine a dorit distrugerea afacerilor lui Penescu şi a lui ca om? Că e clar că nu se autosesiza Justiţia. Nu de alta, dar ştim că până acum, în alte cazuri, nu s-a deranjat.
Dar ce pretenţii de justiţie corectă să ai de la o ţară reprezentată în Parlamentul European de un cioban, un crizat şi o agramată?!...

Un comentariu:

Anonim spunea...

agramatul e Baseasca jr.?
tot Anamaria