Treceți la conținutul principal

10 ani de bloguit, în casă nouă

Da, în decembrie se fac 10 ani de când sunt bloggeriță. Din cauza unor probleme apărute pe această platformă și mai ales pentru că simt că mă limitează oarecum, am ales să transfer conținutul pe wordpress. Așadar, șampania virtuală pentru un deceniu de blogging o vom desface împreună în casă nouă, adică AICI!

Mi-am luat Prima Casă

... şi sunt foarte mândră. Am visat de mică să am o casă a mea, iar visul a devenit din ce în ce mai intens după căsătorie. Acum, după câteva luni (nu mai contează câte) de mers la bancă, la notar, la sediul firmei, după nervi şi stres în cantităţi industriale, pot respira uşurată: am apartamentul meu, frumosul meu apartament care deocamdată trebuie renovat, decorat, mobilat.
Deşi la început priveam cu scepticism spre acest program, Prima Casă (cu toată birocraţia sa istovitoare), s-a dovedit a fi ceva bun pentru mine, numai dobânda de doar 5% fiind un mare avantaj.
P.S.: Sunt foarte fericită!!!

Comentarii

Geocer a spus…
Felicitari si s-o stapaniti sanatosi. Acum cred ca o sa te razgandesti in legatura cu emigratul si in plus puteti sa faceti si un bebelus.
Raluca Nicula a spus…
mda, emigratul se duce pe locul 2. Cat despre bebe, lasam barza sa hotarasca momentul :))
Oana a spus…
S-o stapaniti sanatosi si fericiti. Prima casa e intotdeauna cea mai plina de amintiri. Eu mi-am abandonat primul apartament, pentru ca era mic si semidecomandat. Dar privind in urma, acolo am fost mai fericita ca niciunde.
Canguru' a spus…
Casa de Piatra sa fie!
mihaizzz a spus…
minune ...
chiar nu imi vine sa cred !!!
exista cineva care a reusit acest lucru !!!
bravo.
eram convins ca este un lucru irealizabil...
sa o stapaniti sanatosi!
Raluca Nicula a spus…
@mihaizzz: si eu eram convinsa de acelasi lucru, dar mi-am zis ca n-am nimic de pierdut daca incerc (inafara de timp). S-a dovedit a fi o alegere inspirata in conditiile in care aveam nevoie urgent de un camin al meu...
gamalia a spus…
Si la chef cand ne chemi?:D
dumis a spus…
Felicitaaaaaaaari si asteptam petrecerea de casa noua.
Raluca Nicula a spus…
da, va fi si petrecerea, dupa ce renovam :D:D
Musli a spus…
Felicitari! E chiar interesant sa aflu ca acest program exista si nu sunt doar vorbe -n vant
Patris a spus…
Felicitari, sa-l stapaniti sanatosi si sa petreceti acolo cele mai fericite clipe din viata voastra! SA nu fie doar un apartament, ci un camin in care sa fiti inconjurati de caldura si intelegerem respect si pace sufleteasca. Asteptam cu totii petrecerea de inaugurare si eu articolul din ziar. Pup:* >:D<
Mişu a spus…
Yupii! Să fici fericiţi, să vă bucuraţi de casa voastră! Acum ce vă faceţi, că vin facturile...
Raluca Nicula a spus…
@Adrian Enache: Multumesc muult!
@Musli: Da, exista, dar se misca intr-adevar cam greu
@Patris: si eu astept petrecerea si articolul :D
@Mișu: cu ocazia asta am devenit vecini :)
Anonim a spus…
Felicitari, Raluca! Ramane sa o umpleti... Cu dragoste!
Gaby Safta
Raluca Nicula a spus…
multumesc frumos, doamna Safta! Cand o sa fie gata, poate veniti cu Ana pe la mine :D M-as bucura f mult :D

Postări populare de pe acest blog

Zăpă Strit - „Cavalerii mesei oltenești”

Pe masă - zaibăr, gogoși și prăjituri, de-ți plouă-n gură, nu alta. Pe scaune, lume multă ca la spectacolele lui Fuego. Atmosfera - destinsă și caldă. Oare ce se-ntâmplă aici? S-o da ceva gratis? Or fi tigăi la promoție? Mai ceva, muică! Se lansează Cavalerii mesei oltenești (august, 2017, Editura Smart Publishing)! Zăpă Strit a dat iar lovitura, după succesul volumului său de debut „Dau totul pentru un secret”!

 A venit lume din toată țara la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu”! Ba chiar, unii au lăsat răcoarea Londrei, pentru canicula Piteștiului, doar pentru a o vedea în carne și oase pe cea care le descrețește frunțile, în fiecare zi, cu textele ei savuroase, pline de umor. N-ai cum să n-o iubești pe Adriana - Zăpă Strit! N-ai cum! Ți se cuibărește acolo în inimă și nu mai pleacă nici cu procuratura! Și știți de ce? Pentru că Adriana scrie onest și sensibil, așa cum e ea. Cuvintele ei curg cu lejeritate, dându-i și cititorului încredere să se deschidă, să se asculte pe dinăuntru …

Frances Hodgson Burnett - "Grădina secretă"

Dacă aș fi psiholog, aș recomanda această carte în tratamentul depresiilor, și spun asta cu toată convingerea. Citind-o, vei simți cum încolțesc în tine dragostea de natură și de frumos, la fel cum o fac trandafirii și crinii din fascinanta grădină secretă.

Cartea, care este una pentru copiii de toate vârstele, prezintă povestea unei fetițe din India rămasă orfană după ce holera îi seceră pe toți cei apropiați, ea fiind nevoită să plece în Anglia, la conacul unchiului Archibald Craven. Odată ajunsă la Misselthwaite Manor, începe o minunată aventură pentru Mary Lennox. Aici, ea va descoperi un conac cu 100 de camere, majoritatea încuiate, dar și o grădină secretă ale cărei porți au fost ferecate în urmă cu 10 ani, după ce stăpâna a murit. Bineînțeles că firea curioasă nu o poate ține pe copilă departe de grădina secretă și de povestea ei. În scurt timp, Mary cea sălbatică și "foarte încăpățânată", care nu știa și nici nu voia să-și facă prieteni, se schimbă complet, devine mai…

Hermann Hesse - „Siddhartha”

Am o slăbiciune pentru cărțile lui Hermann Hesse, scriitorul german care în 1946 a luat Premiul Nobel. Ce iubesc pur și simplu la operele lui? Sunt mai multe lucruri, dar, în principal, mă fascinează personajele sale, care-și caută cu stăruință sensul în viață.

„Siddhartha” a fost pentru mine o revelație. Citind această carte am avut un sentiment amestecat de pace și frumos pe care nu-l mai simțisem de foarte mult timp. Tocmai de aceea cred că nu-l voi uita niciodată pe Siddhartha, fiul de brahman care pleacă din casa tatălui său pentru a se descoperi. Și despre niciun alt lucru de pe lumea asta nu știu mai puțin ca despre mine, despre Siddhartha!

Urmărindu-i periplul prin India, m-am întrebat de ce, în general,  omul simte nevoia să-și ia lumea în cap ca să-și cunoască sufletul. Și m-am gândit că oricât de istovitor și de paradoxal ți-ar părea uneori acest drum al cunoașterii de sine, tot vei simți la un moment dat că merită cu vârf și îndesat tot efortul. Pentru că (nu-i așa?) farmecul…