Treceți la conținutul principal

10 ani de bloguit, în casă nouă

Da, în decembrie se fac 10 ani de când sunt bloggeriță. Din cauza unor probleme apărute pe această platformă și mai ales pentru că simt că mă limitează oarecum, am ales să transfer conținutul pe wordpress. Așadar, șampania virtuală pentru un deceniu de blogging o vom desface împreună în casă nouă, adică AICI!

Mi-am luat Prima Casă

... şi sunt foarte mândră. Am visat de mică să am o casă a mea, iar visul a devenit din ce în ce mai intens după căsătorie. Acum, după câteva luni (nu mai contează câte) de mers la bancă, la notar, la sediul firmei, după nervi şi stres în cantităţi industriale, pot respira uşurată: am apartamentul meu, frumosul meu apartament care deocamdată trebuie renovat, decorat, mobilat.
Deşi la început priveam cu scepticism spre acest program, Prima Casă (cu toată birocraţia sa istovitoare), s-a dovedit a fi ceva bun pentru mine, numai dobânda de doar 5% fiind un mare avantaj.
P.S.: Sunt foarte fericită!!!

Comentarii

Geocer a spus…
Felicitari si s-o stapaniti sanatosi. Acum cred ca o sa te razgandesti in legatura cu emigratul si in plus puteti sa faceti si un bebelus.
Raluca Nicula a spus…
mda, emigratul se duce pe locul 2. Cat despre bebe, lasam barza sa hotarasca momentul :))
Oana a spus…
S-o stapaniti sanatosi si fericiti. Prima casa e intotdeauna cea mai plina de amintiri. Eu mi-am abandonat primul apartament, pentru ca era mic si semidecomandat. Dar privind in urma, acolo am fost mai fericita ca niciunde.
Canguru' a spus…
Casa de Piatra sa fie!
mihaizzz a spus…
minune ...
chiar nu imi vine sa cred !!!
exista cineva care a reusit acest lucru !!!
bravo.
eram convins ca este un lucru irealizabil...
sa o stapaniti sanatosi!
Raluca Nicula a spus…
@mihaizzz: si eu eram convinsa de acelasi lucru, dar mi-am zis ca n-am nimic de pierdut daca incerc (inafara de timp). S-a dovedit a fi o alegere inspirata in conditiile in care aveam nevoie urgent de un camin al meu...
gamalia a spus…
Si la chef cand ne chemi?:D
dumis a spus…
Felicitaaaaaaaari si asteptam petrecerea de casa noua.
Raluca Nicula a spus…
da, va fi si petrecerea, dupa ce renovam :D:D
Musli a spus…
Felicitari! E chiar interesant sa aflu ca acest program exista si nu sunt doar vorbe -n vant
Patris a spus…
Felicitari, sa-l stapaniti sanatosi si sa petreceti acolo cele mai fericite clipe din viata voastra! SA nu fie doar un apartament, ci un camin in care sa fiti inconjurati de caldura si intelegerem respect si pace sufleteasca. Asteptam cu totii petrecerea de inaugurare si eu articolul din ziar. Pup:* >:D<
Mişu a spus…
Yupii! Să fici fericiţi, să vă bucuraţi de casa voastră! Acum ce vă faceţi, că vin facturile...
Raluca Nicula a spus…
@Adrian Enache: Multumesc muult!
@Musli: Da, exista, dar se misca intr-adevar cam greu
@Patris: si eu astept petrecerea si articolul :D
@Mișu: cu ocazia asta am devenit vecini :)
Anonim a spus…
Felicitari, Raluca! Ramane sa o umpleti... Cu dragoste!
Gaby Safta
Raluca Nicula a spus…
multumesc frumos, doamna Safta! Cand o sa fie gata, poate veniti cu Ana pe la mine :D M-as bucura f mult :D

Postări populare de pe acest blog

Să o cunoaștem mai bine pe bloggerița și scriitoarea Zăpă Strit!

Cu ceva timp în urmă vă vorbeam pentru prima dată despre Zăpă Strit și prima ei carte: "Dau totul pentru un secret". Vă spuneam că m-a impresionat foarte mult cartea, făcând parte din acea categorie de scrieri care-ți alină sufletul și te ajută să te descoperi. Privind înapoi, acum, după ce stările și impresiile s-au așezat pe rafturile minții și ale sufletului, pot spune cu mâna pe inimă că această carte merită recitită o dată pe lună. De ce? Ca să zâmbim, ca să iubim, ca să ne reamintim cine suntem. 

CITIȚI ȘI:
În așteptarea ta, Rodica
În oglindă
Așa că, dacă pentru mine "Dau totul pentru un secret" a devenit o carte atât de importantă, poate și pentru restul fanilor Zăpă Strit este la fel. În consecință, scriitoarea merită să ajungă, nu unde și-a propus, nici unde am vedea-o noi, ci acolo unde TREBUIE, unde i-a fost dat să ajungă. Adică, sus de tot, pe culmile succesului și ale celebrității. Sunt sigură că v-am stârnit dorința de a o cunoaște mai bine pe Adriana, cr…

Cerșetorul

Fănuț avea trei lei în buzunar. Mama îi îndesase de dimineață în geaca uzată de fâș și-i dăduse indicații clare:
- Ia ăștia să-ți iei ceva de mâncare. Un pachet de biscuiți și un iaurt. Sau un senviș de la chioșcul de lângă școală. Ai înțeles? L-a pupat și i-a urat o zi frumoasă, privindu-l de la scară cum dispare după bloc. Fănuț s-a întâlnit cu Daniel, colegul lui, și au început să discute aprins despre teme, despre învățătoare și despre Arina, blonda cu ochi albaștri care vine mereu la școală îmbrăcată în ștrampi și fuste deasupra genunchilor.  Frunze de arțar și de tei cad și se așează pe trotuar, pavându-le calea celor doi în nuanțe calde de galben. E frig. Mâinile camarazilor sunt îndesate în buzunare. Un vânt tăios suflă dinspre munte, aducând cu el aroma rece a zăpezii.
-    A nins la munte, zice Fănuț.
-    Da, a început de ieri. Am văzut la știri.
-    De abia aștept să ningă și la noi, să ieșim prin parc cu săniile.
Fănuț își ridică privirea printre crengile aproape goale. Cerul…

În așteptarea ta, Rodica

Premiul I la Concursul Național de proză scurtă "Radu Rosetti", jud. Bacău, 2016

    M-a trezit sirena unei ambulanțe. Am ridicat capul de pe pernă buimăcit, fixându-mi ochii pe fereastră. Și azi plouă. Mi s-a luat de apa asta care pică și se așează în băltoace pe ciment. Norii subțiri cern o lumină difuză. Când plouă, ziua e o seară prelungă. Și nu-mi place asta, pentru că serile sunt pentru mine corvoade psihice. Mă ridic, mă frec la ochi și-mi caut papucii pe lângă pat. Casc. A dracu sirenă dacă tace! I-auzi! Alta! Asta o fi una de poliție? Niciodată nu le-am deosebit. Îmi car picioarele încremenite spre aragaz. Aprind chibritul, pun foc și fixez ibricul de inox deasupra flăcării. Am măsurat o ceașcă de apă pe care o torn în el. Aștept să fiarbă. Deranjul din bucătăria mea e ceva la ordinea zilei de când a plecat Rodica. Dacă ar vedea ea vasele nespălate din chiuvetă și de pe masă, cârpele de bucătărie mototolite și îndesate care pe unde sau petele uscate de pe gresie, și…