Treceți la conținutul principal

10 ani de bloguit, în casă nouă

Da, în decembrie se fac 10 ani de când sunt bloggeriță. Din cauza unor probleme apărute pe această platformă și mai ales pentru că simt că mă limitează oarecum, am ales să transfer conținutul pe wordpress. Așadar, șampania virtuală pentru un deceniu de blogging o vom desface împreună în casă nouă, adică AICI!

Mi-am luat Prima Casă

... şi sunt foarte mândră. Am visat de mică să am o casă a mea, iar visul a devenit din ce în ce mai intens după căsătorie. Acum, după câteva luni (nu mai contează câte) de mers la bancă, la notar, la sediul firmei, după nervi şi stres în cantităţi industriale, pot respira uşurată: am apartamentul meu, frumosul meu apartament care deocamdată trebuie renovat, decorat, mobilat.
Deşi la început priveam cu scepticism spre acest program, Prima Casă (cu toată birocraţia sa istovitoare), s-a dovedit a fi ceva bun pentru mine, numai dobânda de doar 5% fiind un mare avantaj.
P.S.: Sunt foarte fericită!!!

Comentarii

Geocer a spus…
Felicitari si s-o stapaniti sanatosi. Acum cred ca o sa te razgandesti in legatura cu emigratul si in plus puteti sa faceti si un bebelus.
Raluca Nicula a spus…
mda, emigratul se duce pe locul 2. Cat despre bebe, lasam barza sa hotarasca momentul :))
Oana a spus…
S-o stapaniti sanatosi si fericiti. Prima casa e intotdeauna cea mai plina de amintiri. Eu mi-am abandonat primul apartament, pentru ca era mic si semidecomandat. Dar privind in urma, acolo am fost mai fericita ca niciunde.
Canguru' a spus…
Casa de Piatra sa fie!
mihaizzz a spus…
minune ...
chiar nu imi vine sa cred !!!
exista cineva care a reusit acest lucru !!!
bravo.
eram convins ca este un lucru irealizabil...
sa o stapaniti sanatosi!
Raluca Nicula a spus…
@mihaizzz: si eu eram convinsa de acelasi lucru, dar mi-am zis ca n-am nimic de pierdut daca incerc (inafara de timp). S-a dovedit a fi o alegere inspirata in conditiile in care aveam nevoie urgent de un camin al meu...
gamalia a spus…
Si la chef cand ne chemi?:D
dumis a spus…
Felicitaaaaaaaari si asteptam petrecerea de casa noua.
Raluca Nicula a spus…
da, va fi si petrecerea, dupa ce renovam :D:D
Musli a spus…
Felicitari! E chiar interesant sa aflu ca acest program exista si nu sunt doar vorbe -n vant
Patris a spus…
Felicitari, sa-l stapaniti sanatosi si sa petreceti acolo cele mai fericite clipe din viata voastra! SA nu fie doar un apartament, ci un camin in care sa fiti inconjurati de caldura si intelegerem respect si pace sufleteasca. Asteptam cu totii petrecerea de inaugurare si eu articolul din ziar. Pup:* >:D<
Mişu a spus…
Yupii! Să fici fericiţi, să vă bucuraţi de casa voastră! Acum ce vă faceţi, că vin facturile...
Raluca Nicula a spus…
@Adrian Enache: Multumesc muult!
@Musli: Da, exista, dar se misca intr-adevar cam greu
@Patris: si eu astept petrecerea si articolul :D
@Mișu: cu ocazia asta am devenit vecini :)
Anonim a spus…
Felicitari, Raluca! Ramane sa o umpleti... Cu dragoste!
Gaby Safta
Raluca Nicula a spus…
multumesc frumos, doamna Safta! Cand o sa fie gata, poate veniti cu Ana pe la mine :D M-as bucura f mult :D

Postări populare de pe acest blog

Cu umor despre viața cu cinci copii, în „Tata este gras”, de Jim Gaffigan

De când sunt mămică, am citit câteva cărți de parenting și am răsfoit bloguri de profil, toate scrise de femei. Niciodată nu am avut curiozitatea să aflu și versiunea masculină a poveștilor de familie. Ei bine, îmi place să cred că încep să recuperez acum, prin intermediul cărții „Tata este gras”, de Jim Gaffigan, carte apărută la Editura ACT și Politon în 2015!   Să vă spun întâi ceva despre autor ca să înțelegeți de la bun început cu cine avem de-a face. Jim Gaffigan este un actor american care a jucat în filme de comedie (Hot Pursuit, Going the Distance, 17 Again, Away We Go, The Love Guru etc). Dacă românii îl cunosc din aceste filme, americanii sunt pur și simplu înnebuniți după spectacolele sale de stand-up, în care vorbește despre viața de familie, despre mâncare, pasiuni și viață sedentară, într-un limbaj  curat și fără injurii, numit de conaționalii săi „politically correct”.
În colecția de eseuri „Tata este gras”, Gaffigan descrie (cum altfel, dacă nu cu un umor de râzi în hoh…

Frances Hodgson Burnett - "Grădina secretă"

Dacă aș fi psiholog, aș recomanda această carte în tratamentul depresiilor, și spun asta cu toată convingerea. Citind-o, vei simți cum încolțesc în tine dragostea de natură și de frumos, la fel cum o fac trandafirii și crinii din fascinanta grădină secretă.

Cartea, care este una pentru copiii de toate vârstele, prezintă povestea unei fetițe din India rămasă orfană după ce holera îi seceră pe toți cei apropiați, ea fiind nevoită să plece în Anglia, la conacul unchiului Archibald Craven. Odată ajunsă la Misselthwaite Manor, începe o minunată aventură pentru Mary Lennox. Aici, ea va descoperi un conac cu 100 de camere, majoritatea încuiate, dar și o grădină secretă ale cărei porți au fost ferecate în urmă cu 10 ani, după ce stăpâna a murit. Bineînțeles că firea curioasă nu o poate ține pe copilă departe de grădina secretă și de povestea ei. În scurt timp, Mary cea sălbatică și "foarte încăpățânată", care nu știa și nici nu voia să-și facă prieteni, se schimbă complet, devine mai…

În așteptarea ta, Rodica

Premiul I la Concursul Național de proză scurtă "Radu Rosetti", jud. Bacău, 2016

    M-a trezit sirena unei ambulanțe. Am ridicat capul de pe pernă buimăcit, fixându-mi ochii pe fereastră. Și azi plouă. Mi s-a luat de apa asta care pică și se așează în băltoace pe ciment. Norii subțiri cern o lumină difuză. Când plouă, ziua e o seară prelungă. Și nu-mi place asta, pentru că serile sunt pentru mine corvoade psihice. Mă ridic, mă frec la ochi și-mi caut papucii pe lângă pat. Casc. A dracu sirenă dacă tace! I-auzi! Alta! Asta o fi una de poliție? Niciodată nu le-am deosebit. Îmi car picioarele încremenite spre aragaz. Aprind chibritul, pun foc și fixez ibricul de inox deasupra flăcării. Am măsurat o ceașcă de apă pe care o torn în el. Aștept să fiarbă. Deranjul din bucătăria mea e ceva la ordinea zilei de când a plecat Rodica. Dacă ar vedea ea vasele nespălate din chiuvetă și de pe masă, cârpele de bucătărie mototolite și îndesate care pe unde sau petele uscate de pe gresie, și…