Treceți la conținutul principal

10 ani de bloguit, în casă nouă

Da, în decembrie se fac 10 ani de când sunt bloggeriță. Din cauza unor probleme apărute pe această platformă și mai ales pentru că simt că mă limitează oarecum, am ales să transfer conținutul pe wordpress. Așadar, șampania virtuală pentru un deceniu de blogging o vom desface împreună în casă nouă, adică AICI!

Clubul bloggerilor (II)

Ne-am văzut şi pentru a doua oară... cu unii în minus şi alţii în plus faţă de data trecută (Canguru a fost în trecere şi ne-a făcut cunoştinţă cu îngeraşul lui de fetiţă, Erica, iar Adi Enache a venit hotărât să recupereze tot ce a pierdut la prima întâlnire). În schimb, Loredana a lipsit.
"Atac în bibliotecă" a fost o carte care mi-a plăcut foarte mult (recomandată la prima ediţie de Dumis care, de asemenea, n-a fost cu noi): suspansul, umorul de calitate şi personajele m-au ţinut mereu în priză, m-au făcut să realizez că îmi place romanul poliţist (deşi până la Arion nu mai citisem nimic de gen -deh!, idei preconcepute!). Oana ne-a anunţat că pe 10 noiembrie îşi va lansa Indiciile anatomice şi la Piteşti (la cererea fanilor din această comunitate, evident!). Pe lângă asta tot ea, scriitoarea celebră şi fără fiţe, ne-a recomandat "Sex cu femei", la toţi, pentru data viitoare. Partea masculină a părut încântată, iar partea feminină... şi mai şi. Geocer ne-a luat rapid la întrebări, doar ca să verifice dacă am citit şi să ne pună totodată la încercare ţinerea de minte şi agilitatea (eu, după vreo 9 ore de muncă asiduă, nu mai aveam nici una, nici alta, aşa că i-am făcut în ciudă). Ema, care nu mai e blondă, ci şatenă, a avut rol de povestitor. Ioana ne-a recomandat pentru data viitoare: "Cronica unei morţi anunţate" de Gabriel Garcia Marquez". Adrian Enache (nu al Iulianei Marciuc) ne-a vorbit şi ne-a pozat. Eu am fost cam obosită şi mai mult am ascultat (îmi revin, nu-i problemă). Şi cam atât, pe scurt.
Restul dezbaterii nu-l fac public, doar aşa ca să vă fac curioşi. Dar a fost mişto, zău!
Poze aici!
A! Şi mulţumim Zahanaua lui Max pentru găzduire, totodată Oanei şi maşinii ei pentru ştiu ele ce.

Comentarii

Geocer a spus…
Tiii, nici nu observasem ca Ema nu mai e blonda ! Tocmai vroiam sa scriu ca am baut o bere blonda ca Ema si inca una bruna ca Oana. Si as fi adaugat ca data viitoare voi cere una satena ca sa nu te superi nici tu, nici Ioana. Acum ce ma fac?
Loredana a spus…
Offff! Promit că voi face o cerere de învoire şi o voi publica pe blog. M-am încurcat în zile. Pentru mine ieri a fost sâmbătă şi abia seara am aflat că-i vineri. Probabil pare absurd, dar mi se întâmplă foarte des să fiu într-o altă zi şi să mă aducă altcineva cu picioarele pe pământ... Îmi făcusem şi tema :(... Dar nu ştiam că s-a schimbat locaţia. Oare trăiesc eu pe altă lume? Zi faină să ai!
Canguru' a spus…
Aşa cum bănuiam, Erika doar s-a prefăcut că îi este somn, m-a chinuit aseară până la 1 jumate noaptea. Chiar dacă nu am stat decât foarte puţin, am remarcat grupul ca fiind unul foarte interesant, fiecare cu personalitatea şi particularităţile lui, abia aştept să mă integrez şi să vă cunosc mai bine. Bravo Raluca pentru ideea iniţială şi pentru perseverenţă!
Geocer a spus…
Lasa Canguru'le ca eu am inteles : te-ai tirat ca sa nu dai o bere. Data viitoare e randul meu sa ma invoiesc ca sa n-o beau !
Canguru' a spus…
Din câte am văzut, următoarea întâlnire e de Sf. Mihail și Gavril. Pentru mine nu-s probleme, vă aștept și fac eu cinste, că în câteva zile sărbătoresc o cifră rotundă: ajung la jumătatea vieții! Sper să nu lipsească nimeni!

@ Geocer
Ha, ha... Adevărul e că nu aveam prea mulți lei la mine, aveam vreo mie și ceva de euro!
Raluca Nicula a spus…
@Geocer: am vazut ca-ti plac berile blonde :))
@Loredana: te asteptam data viitoare si ca sa nu se mai intample confuzia aia, te voi anunta in ziua respectiva ;)
@Canguru: multumesc frumos. Te asteptam si pe tine data viitoare. La multi aaaaani!!!
Oana a spus…
O sa ne tot multumim unii altora pana ne vom plictisi, renuntam la multumiri? plzzzz:D
Canguru' a spus…
Oana, mulţumesc pentru cafea şi capuccino! :P
Geocer a spus…
Aha, am uitat: Oana, multumesc pentru berea blonda.
Raluca Nicula a spus…
Ca tot veni vorba, multumesc Geocer pentru Dr. Pepper! :))
Geocer a spus…
Habar n-aveam ca exista acel Dr. Pepper. Data viitoare vin cu masina ca sa-l gust si eu.
Si pentru ca veni vorba de masina : multumesc Ralucai si sotului ei ca m-au luat cu masina pana acasa. :))

Postări populare de pe acest blog

Să o cunoaștem mai bine pe bloggerița și scriitoarea Zăpă Strit!

Cu ceva timp în urmă vă vorbeam pentru prima dată despre Zăpă Strit și prima ei carte: "Dau totul pentru un secret". Vă spuneam că m-a impresionat foarte mult cartea, făcând parte din acea categorie de scrieri care-ți alină sufletul și te ajută să te descoperi. Privind înapoi, acum, după ce stările și impresiile s-au așezat pe rafturile minții și ale sufletului, pot spune cu mâna pe inimă că această carte merită recitită o dată pe lună. De ce? Ca să zâmbim, ca să iubim, ca să ne reamintim cine suntem. 

CITIȚI ȘI:
În așteptarea ta, Rodica
În oglindă
Așa că, dacă pentru mine "Dau totul pentru un secret" a devenit o carte atât de importantă, poate și pentru restul fanilor Zăpă Strit este la fel. În consecință, scriitoarea merită să ajungă, nu unde și-a propus, nici unde am vedea-o noi, ci acolo unde TREBUIE, unde i-a fost dat să ajungă. Adică, sus de tot, pe culmile succesului și ale celebrității. Sunt sigură că v-am stârnit dorința de a o cunoaște mai bine pe Adriana, cr…

Cerșetorul

Fănuț avea trei lei în buzunar. Mama îi îndesase de dimineață în geaca uzată de fâș și-i dăduse indicații clare:
- Ia ăștia să-ți iei ceva de mâncare. Un pachet de biscuiți și un iaurt. Sau un senviș de la chioșcul de lângă școală. Ai înțeles? L-a pupat și i-a urat o zi frumoasă, privindu-l de la scară cum dispare după bloc. Fănuț s-a întâlnit cu Daniel, colegul lui, și au început să discute aprins despre teme, despre învățătoare și despre Arina, blonda cu ochi albaștri care vine mereu la școală îmbrăcată în ștrampi și fuste deasupra genunchilor.  Frunze de arțar și de tei cad și se așează pe trotuar, pavându-le calea celor doi în nuanțe calde de galben. E frig. Mâinile camarazilor sunt îndesate în buzunare. Un vânt tăios suflă dinspre munte, aducând cu el aroma rece a zăpezii.
-    A nins la munte, zice Fănuț.
-    Da, a început de ieri. Am văzut la știri.
-    De abia aștept să ningă și la noi, să ieșim prin parc cu săniile.
Fănuț își ridică privirea printre crengile aproape goale. Cerul…

În așteptarea ta, Rodica

Premiul I la Concursul Național de proză scurtă "Radu Rosetti", jud. Bacău, 2016

    M-a trezit sirena unei ambulanțe. Am ridicat capul de pe pernă buimăcit, fixându-mi ochii pe fereastră. Și azi plouă. Mi s-a luat de apa asta care pică și se așează în băltoace pe ciment. Norii subțiri cern o lumină difuză. Când plouă, ziua e o seară prelungă. Și nu-mi place asta, pentru că serile sunt pentru mine corvoade psihice. Mă ridic, mă frec la ochi și-mi caut papucii pe lângă pat. Casc. A dracu sirenă dacă tace! I-auzi! Alta! Asta o fi una de poliție? Niciodată nu le-am deosebit. Îmi car picioarele încremenite spre aragaz. Aprind chibritul, pun foc și fixez ibricul de inox deasupra flăcării. Am măsurat o ceașcă de apă pe care o torn în el. Aștept să fiarbă. Deranjul din bucătăria mea e ceva la ordinea zilei de când a plecat Rodica. Dacă ar vedea ea vasele nespălate din chiuvetă și de pe masă, cârpele de bucătărie mototolite și îndesate care pe unde sau petele uscate de pe gresie, și…