sâmbătă, 8 august 2009

De ce trăiau înaintaşii noştri mai mult

Nu se stresau atât, deadline-urile lor erau impuse de natură şi nu de un şef iritant. Atunci când culegeau porumbul şi coseau iarba de pe tarlalele proprii, nu stătea nimeni cu mapa în spatele lor presându-i să se mişte mai cu talent.

Când mergeau la muncă, apa lor era ţinută în urcioare din lut, nu în bidoane de plastic, cauzatoare de cancer.

Îşi trimiteau scrisori şi telegrame, nu sms-uri şi beep-uri radiante.

Nu se uitau la televizor, adică nu-şi îmbâcseau creierul cu fel şi fel de tâmpenii; nu mergeau cu maşini superpoluante, ci cu biciclete care le dezmorţeau muşchii şi le umpleau plămânii de aer curat; nu mâncau hamburgeri, pizze, şaorme, cartofi prăjiţi de la McDonalds şi nu beau sucuri cu E-uri mai multe decât bule.
Făceau mai mult sex neprotejat, ceea ce evident, era un avantaj în special pentru femei, nemaifiind nevoite să înghită toxine cu tonele

Păstrau o adevărată comuniune cu natura.

Şeful lor nu era Băsescu. :)

5 comentarii:

Irina spunea...

Seful lor era Ceausescu!!:))

Raluca Nicula spunea...

Măcar ăla era tiran pe faţă...

Andreea B. spunea...

Da, dar atunci totul tinea de hazard.. Acum parca poti programa toate lucrurile. Chiar si cand sa faci si sa nasti un copil. Si, oricum, nu cred ca cineva ar mai fi capabil sa traiasca fara dead-line-uri. Daca nu i le-ar impune seful, si le-ar impune singur/a..

Raluca Nicula spunea...

@Andreea: Nu ştiu cât de bună e chestia asta cu programatu'. Cred că la un moment dat se întoarce totul împotriva noastră.

Geocer spunea...

Nu e nevoie sa te protejezi inghitind pastile. Exista si niste foite contraceptive (asta pentru cei care nu suporta prezervativul si pentru cele care nu vor sterilet).