Treceți la conținutul principal

10 ani de bloguit, în casă nouă

Da, în decembrie se fac 10 ani de când sunt bloggeriță. Din cauza unor probleme apărute pe această platformă și mai ales pentru că simt că mă limitează oarecum, am ales să transfer conținutul pe wordpress. Așadar, șampania virtuală pentru un deceniu de blogging o vom desface împreună în casă nouă, adică AICI!

Aroma cafelei de weekend

Mă revergorez. Deşi e weekend, eu sunt la muncă. Neah, nu-mi plângeţi de milă, m-am obişnuit. Chiar îmi place, de fapt. Subiectele "tari" pot fi în aceste zile şi unele banale din timpul săptămânii... şi mă bucur. Sincer, mie mi s-a luat de morţi şi răniţi cap de afiş la ştiri, în ziare, peste tot. Şi cred că deja a scăzut audienţa pentru astfel de materiale, ceea ce, din nou, mă bucură.

Mă bucură ştirile despre evenimente serioase, care au consecinţe asupra unui număr semnificativ de oameni, care să fie interesante şi inedite. Nu-mi place să fac ditamai cazu' din necazu' unui om, vârându-i microfonu' sub nas după ce a pierdut pe cineva drag sau a asistat la o scenă macabră. Da, ca jurnalist trebuie să ştii să faci cât mai multe lucruri, să te descurci în cât mai multe domenii, să fii la înălţimea interlocutorilor, sau măcar să dai impresia asta. Dar, de cele mai multe ori, nu înseamnă că trebuie să-ţi şi placă.

Revin la starea optimistă de weekend, în aburii cafelei din paharul de plastic şi în mirosul de ziare proaspăt ieşite de sub tipar. Azi nu vreau să mă enervez. M-am hotărât să întineresc...

Comentarii

Patris a spus…
Pana si eu m-am saturat de stiri macabre si senzationale! Nici macar filmele de groaza nu ma mai sperie... Realitatea e mult mai dura!
gamalia a spus…
ehhh Stii tu... daca accident nu e, nici buletin bun nu e ... si STAM ca pe ghimpi in asteptarea unei stiri care sa deschida buletinul...
Oana a spus…
Multumesc, Raluca! :)

Postări populare de pe acest blog

Cu umor despre viața cu cinci copii, în „Tata este gras”, de Jim Gaffigan

De când sunt mămică, am citit câteva cărți de parenting și am răsfoit bloguri de profil, toate scrise de femei. Niciodată nu am avut curiozitatea să aflu și versiunea masculină a poveștilor de familie. Ei bine, îmi place să cred că încep să recuperez acum, prin intermediul cărții „Tata este gras”, de Jim Gaffigan, carte apărută la Editura ACT și Politon în 2015!   Să vă spun întâi ceva despre autor ca să înțelegeți de la bun început cu cine avem de-a face. Jim Gaffigan este un actor american care a jucat în filme de comedie (Hot Pursuit, Going the Distance, 17 Again, Away We Go, The Love Guru etc). Dacă românii îl cunosc din aceste filme, americanii sunt pur și simplu înnebuniți după spectacolele sale de stand-up, în care vorbește despre viața de familie, despre mâncare, pasiuni și viață sedentară, într-un limbaj  curat și fără injurii, numit de conaționalii săi „politically correct”.
În colecția de eseuri „Tata este gras”, Gaffigan descrie (cum altfel, dacă nu cu un umor de râzi în hoh…

Frances Hodgson Burnett - "Grădina secretă"

Dacă aș fi psiholog, aș recomanda această carte în tratamentul depresiilor, și spun asta cu toată convingerea. Citind-o, vei simți cum încolțesc în tine dragostea de natură și de frumos, la fel cum o fac trandafirii și crinii din fascinanta grădină secretă.

Cartea, care este una pentru copiii de toate vârstele, prezintă povestea unei fetițe din India rămasă orfană după ce holera îi seceră pe toți cei apropiați, ea fiind nevoită să plece în Anglia, la conacul unchiului Archibald Craven. Odată ajunsă la Misselthwaite Manor, începe o minunată aventură pentru Mary Lennox. Aici, ea va descoperi un conac cu 100 de camere, majoritatea încuiate, dar și o grădină secretă ale cărei porți au fost ferecate în urmă cu 10 ani, după ce stăpâna a murit. Bineînțeles că firea curioasă nu o poate ține pe copilă departe de grădina secretă și de povestea ei. În scurt timp, Mary cea sălbatică și "foarte încăpățânată", care nu știa și nici nu voia să-și facă prieteni, se schimbă complet, devine mai…

Zăpă Strit - „Cavalerii mesei oltenești”

Pe masă - zaibăr, gogoși și prăjituri, de-ți plouă-n gură, nu alta. Pe scaune, lume multă ca la spectacolele lui Fuego. Atmosfera - destinsă și caldă. Oare ce se-ntâmplă aici? S-o da ceva gratis? Or fi tigăi la promoție? Mai ceva, muică! Se lansează Cavalerii mesei oltenești (august, 2017, Editura Smart Publishing)! Zăpă Strit a dat iar lovitura, după succesul volumului său de debut „Dau totul pentru un secret”!

 A venit lume din toată țara la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu”! Ba chiar, unii au lăsat răcoarea Londrei, pentru canicula Piteștiului, doar pentru a o vedea în carne și oase pe cea care le descrețește frunțile, în fiecare zi, cu textele ei savuroase, pline de umor. N-ai cum să n-o iubești pe Adriana - Zăpă Strit! N-ai cum! Ți se cuibărește acolo în inimă și nu mai pleacă nici cu procuratura! Și știți de ce? Pentru că Adriana scrie onest și sensibil, așa cum e ea. Cuvintele ei curg cu lejeritate, dându-i și cititorului încredere să se deschidă, să se asculte pe dinăuntru …