Treceți la conținutul principal

10 ani de bloguit, în casă nouă

Da, în decembrie se fac 10 ani de când sunt bloggeriță. Din cauza unor probleme apărute pe această platformă și mai ales pentru că simt că mă limitează oarecum, am ales să transfer conținutul pe wordpress. Așadar, șampania virtuală pentru un deceniu de blogging o vom desface împreună în casă nouă, adică AICI!

Urât mirositoare

  • Mă îngrozeşte criza. Mass-media a reuşit să provoace o adevărată isterie mondială. Chestia asta îmi aduce aminte de ceva ce am citit într-un manual de jurnalism cu ceva timp în urmă: cândva, în Statele Unite, pe fondul unei neînţelegeri, s-a promovat în presă falsa idee a unei crize de hârtie igienică. Poporul disperat a dat buzna în magazine să se aprovizioneze pentru "vremuri d-alea..." şi chiar s-a produs o criză în cele din urmă. Vă sună cunoscut?
  • Presa argeşeană nu numai că înghite zvonuri demne de şters cu hârtia igienică (să fim în ton cu ceea ce am scris mai sus), dar este şi mare amatoare de a lansa unele, la fel de urât mirositoare. Drept urmare, stimaţi colegi purtători de "grijă", Argeş Tv nu se închide! Sau aţi uitat că informaţia trebuie culeasă de la sursă înainte de a fi împrăştiată? Hai că ştiţi şi voi cum stă treaba cu gatekeeper-u (ori ba?)
  • Ca un cetăţean plătitor de taxe ce sunt, am şi eu o curiozitate: ce se întâmplă cu toaletele ecologice inteligente, care (ATENŢIE!) au costat un miliard de lei vechi fiecare? Funcţionează? N-au funcţionat niciodată? Vor funcţiona măcar atunci când îi va creşte părul lui Pendiuc? Sunt şi eu curioasă, na!
  • tot "Urât mirositoare" poate fi şi ştirea următoare! Cum se cred ei unii politicieni atât de perfecţi, criticându-i pe alţii pe oriunde apucă... Luceferi în niciun caz nu vor fi, poate nişte jalnici epigoni (o fi pleonasm?)


Comentarii

Crengu a spus…
Super tareee! :))
Chiar vroiam sa te intreb, ca auzisem si eu faimosul zvon despre Arges tv! Si toaleta aia nu cred ca functioneaza, ai vazut pe cineva folosind-o? ;))
Parafrazand o veche melodie, "in toalete-s banii dumneavoastra." :p
dumis a spus…
Legat de criza din mass media. Stiai ca unele ziare din State au renuntat la varianta tiparita si s-au orientat sper cea online?

@crengu : Trust me, am folosit-o eu. Merge!

Postări populare de pe acest blog

Zăpă Strit - „Cavalerii mesei oltenești”

Pe masă - zaibăr, gogoși și prăjituri, de-ți plouă-n gură, nu alta. Pe scaune, lume multă ca la spectacolele lui Fuego. Atmosfera - destinsă și caldă. Oare ce se-ntâmplă aici? S-o da ceva gratis? Or fi tigăi la promoție? Mai ceva, muică! Se lansează Cavalerii mesei oltenești (august, 2017, Editura Smart Publishing)! Zăpă Strit a dat iar lovitura, după succesul volumului său de debut „Dau totul pentru un secret”!

 A venit lume din toată țara la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu”! Ba chiar, unii au lăsat răcoarea Londrei, pentru canicula Piteștiului, doar pentru a o vedea în carne și oase pe cea care le descrețește frunțile, în fiecare zi, cu textele ei savuroase, pline de umor. N-ai cum să n-o iubești pe Adriana - Zăpă Strit! N-ai cum! Ți se cuibărește acolo în inimă și nu mai pleacă nici cu procuratura! Și știți de ce? Pentru că Adriana scrie onest și sensibil, așa cum e ea. Cuvintele ei curg cu lejeritate, dându-i și cititorului încredere să se deschidă, să se asculte pe dinăuntru …

Frances Hodgson Burnett - "Grădina secretă"

Dacă aș fi psiholog, aș recomanda această carte în tratamentul depresiilor, și spun asta cu toată convingerea. Citind-o, vei simți cum încolțesc în tine dragostea de natură și de frumos, la fel cum o fac trandafirii și crinii din fascinanta grădină secretă.

Cartea, care este una pentru copiii de toate vârstele, prezintă povestea unei fetițe din India rămasă orfană după ce holera îi seceră pe toți cei apropiați, ea fiind nevoită să plece în Anglia, la conacul unchiului Archibald Craven. Odată ajunsă la Misselthwaite Manor, începe o minunată aventură pentru Mary Lennox. Aici, ea va descoperi un conac cu 100 de camere, majoritatea încuiate, dar și o grădină secretă ale cărei porți au fost ferecate în urmă cu 10 ani, după ce stăpâna a murit. Bineînțeles că firea curioasă nu o poate ține pe copilă departe de grădina secretă și de povestea ei. În scurt timp, Mary cea sălbatică și "foarte încăpățânată", care nu știa și nici nu voia să-și facă prieteni, se schimbă complet, devine mai…

Lupul

#povestire, #madebyme
Când eram mic, casele din Vânjoi îmi păreau niște ciuperci de piatră și cărămidă cu pălării țuguiate din tablă ruginită. Pe atunci, pe locul acesta de la poalele Munților Înalți, unde ceața se împrăștie ca dintr-un sac de făină cu fundul spart, eu mă aflam în grija bunicilor, Ila și Mălaie – doi bătrâni scunzi, cu fețele uscate, dar vioi și muncitori -  pentru că părinții mei munceau la un boier din satul învecinat și-și petreceau acolo mai tot timpul.


    O dată pe an, în concediul de iarnă, îmi fac curaj să-mi vizitez mama, pe care n-a fost chip s-o înduplec, după ce a murit tata, să se rupă de meleagurile natale pentru a o muta la mine, în apartamentul cu trei camere din București. Mama e aproape oarbă, iar medicul de la dispensarul din sat m-a anunțat telefonic că nu mai are mult de trăit. El spune că asta e cam ultima fază a diabetului zaharat de care suferă de peste douăzeci de ani. I-a spus-o și ei și i-am mai întărit și eu ultimatumul, dar degeaba, ea și ma…