sâmbătă, 22 noiembrie 2008

zei Cretinoizi

Regii şoselelor, stăpânii animalelor, dumnezeii Planetei. Aşa au ajuns oamenii, în făţărnicia lor, să se considere. Pentru ei orice obstacol trebuie înlăturat... nu contează că e unul uman sau de altă natură. Ei au acest drept: de viaţă şi de moarte asupra a tot ceea ce mişcă sau nu pe pământul ăsta. Aceste fiinţe josnice omoară pentru distracţie şi pentru înavuţire, torturează din nerozie şi teribilism, pierzându-şi cu paşi repezi calitatea de "om", atribuită cândva de Cineva. Mi-e ruşine din ce în ce mai des că sunt om. Şi asta pentru că ar trebui să am câte un răspuns pentru fiecare victimă a acestor cretinoizi. Şi nu am... nici pentru mine însămi!

*** Circulând astăzi pe autostrada Bucureşti-Piteşti am văzut câini zbătându-se în agonie şi alţii zăcând fără suflare. Şi asta pentru că au avut "tupeul" să circule în faţa... zeilor.

5 comentarii:

MariGabi spunea...

Ai dreptate, dar cainii nu prea au ce cauta pe o autostrada...

Raluca Nicula spunea...

Mă temeam de un asemenea răspuns! Sunt convinsă că de foarte multe ori astfel de accidente puteau fi evitate, dar din nesimţire sau indiferenţă şoferii respectivi au preferat să comită crime! Cunosc destule cazuri!

eIordache spunea...

Raluca, nu pot sa fiu de acord cu tine in totalitate.
Pe A1 am lovit de curand un caine, aveam vreo 140 km/h, intuneric, nu se putea evita. Ideea e ca nu au ce sa caute pe autostrada animale. Puteau sa moara oameni, putea sa se trandforme intr-o tragedie..daca mai aveam masini in spate sau in fata!!
Un prieten de-al meu circula pe un drum national si i-au sarit 2 cai in fata, in masina avea si copil si sotie. Toti au ajuns la spital!
Asta sepoate intampla din cauza animalelo nesupravegheate. Bine stiu ca poate nu e vina lor, e a stapanilor.Dar nu poti spune ca soferii sunt de vina. Ei pot devine victime.
Cat despre caini, nu ma impac deloc cu ideea de a convietui cu ei..ca asa s-a ajuns. Nu poti merge pe jos noapte prin oras..fara sa dai de niste caini nervosi. Im fine ar fi multe de spus...
Eu unul nu sunt de acord cu cainii la oras..si nici pe drumurile publice.

Raluca Nicula spunea...

@Iordache: Păi... şi cine o fi de vină că animalele ajung pe străzi? Dacă ar avea bietele minte probabil nu s-ar avânta. Dar, deh...

eIordache spunea...

Da, ti-am zis, tot oamenii sunt de vina ca ele ajung pe strazi.
Dar de exp de fiecare data cand cineva s-a mobilizat sa stranga cainii din cartiere..toti locatarii cu prea mult timp liber..s-au napustit asupra lor..."sa le lase cainii in pace".
Caini trebuie sa dipsara, prin orice mijloc, din orase. Cine vrea sa tina caini sa raspunda pentru ei.
Daca lasi un copil afara risca sa fie desfigurat de un caine.
Pe strazi poti devenii victima din cauza lor..s.a.m.d.