Treceți la conținutul principal

10 ani de bloguit, în casă nouă

Da, în decembrie se fac 10 ani de când sunt bloggeriță. Din cauza unor probleme apărute pe această platformă și mai ales pentru că simt că mă limitează oarecum, am ales să transfer conținutul pe wordpress. Așadar, șampania virtuală pentru un deceniu de blogging o vom desface împreună în casă nouă, adică AICI!

Under cover!

Am ajuns la concluzia că unele persoane sunt atât de preocupate să ştie ce fac unii, ce dreg alţii, încât uită să-şi trăiască propria viaţă (insipidă, vă daţi seama).
Cel mai grav e că, în viclenia lor, ştiu foarte bine să mascheze această curiozitate diabolică în vorbe şi zâmbete false. Se interesează pe ici pe colo de viaţa ta, de antecedentele tale, doar, doar or găsi ceva incriminator cu care să te bârfească în cel mai perfid mod cu putinţă. Şi cum, de cele mai multe ori, nu găsesc „material”, inventează într-atât încât ajung la un moment dat să creadă şi ele ce spun. Şi bine am pus la feminin, pentru că aceste „vipere” sunt în majoritate femei...
În altă categorie intră cele care pretind că ştiu totul, încărcându-te şi imputându-ţi lucruri pe care nu le faci, nu le crezi, nu le ştii, n-ai de a face cu ele. Te şi miri de unde şi cu ce drept, nu mai zic de tupeu, vreun asemenea specimen (cu care eu am de a face aproape zilnic) îşi permite să intre cu bocancii în viaţa ta, terfelind-o după bunu-i plac şi după propria-i incultură. Ferească Sfântul de astfel de „bombe”, care, preponderent, sunt blonde under cover!*

*n-am nimic cu blondele (nici cu cercopitecii, babuinii sau tiranozaurii)
**dar aş putea avea ceva cu materialul de la mansarda "coţofenelor"

Comentarii

anamaria a spus…
f tare!uite ca ai reusit sa fi acida intr-un mod foarte bland!cortina a fost ridicata actorii au jucat,iar al final s-a facut o plecaciune in semn de recunostinta pt aplauzele primite si acum cortina se lasa !
gamalia a spus…
Interesant, n-am ce zice...Dar de ce blonde? Majoritatea, in galbenul buclelor lor, sunt inofensive... Iti spun eu, brunetele sunt alea rele... de ce crezi ca m-am vopsit eu? sa nu ma recunoasca lumea :P

Postări populare de pe acest blog

Cu umor despre viața cu cinci copii, în „Tata este gras”, de Jim Gaffigan

De când sunt mămică, am citit câteva cărți de parenting și am răsfoit bloguri de profil, toate scrise de femei. Niciodată nu am avut curiozitatea să aflu și versiunea masculină a poveștilor de familie. Ei bine, îmi place să cred că încep să recuperez acum, prin intermediul cărții „Tata este gras”, de Jim Gaffigan, carte apărută la Editura ACT și Politon în 2015!   Să vă spun întâi ceva despre autor ca să înțelegeți de la bun început cu cine avem de-a face. Jim Gaffigan este un actor american care a jucat în filme de comedie (Hot Pursuit, Going the Distance, 17 Again, Away We Go, The Love Guru etc). Dacă românii îl cunosc din aceste filme, americanii sunt pur și simplu înnebuniți după spectacolele sale de stand-up, în care vorbește despre viața de familie, despre mâncare, pasiuni și viață sedentară, într-un limbaj  curat și fără injurii, numit de conaționalii săi „politically correct”.
În colecția de eseuri „Tata este gras”, Gaffigan descrie (cum altfel, dacă nu cu un umor de râzi în hoh…

În așteptarea ta, Rodica

Premiul I la Concursul Național de proză scurtă "Radu Rosetti", jud. Bacău, 2016

    M-a trezit sirena unei ambulanțe. Am ridicat capul de pe pernă buimăcit, fixându-mi ochii pe fereastră. Și azi plouă. Mi s-a luat de apa asta care pică și se așează în băltoace pe ciment. Norii subțiri cern o lumină difuză. Când plouă, ziua e o seară prelungă. Și nu-mi place asta, pentru că serile sunt pentru mine corvoade psihice. Mă ridic, mă frec la ochi și-mi caut papucii pe lângă pat. Casc. A dracu sirenă dacă tace! I-auzi! Alta! Asta o fi una de poliție? Niciodată nu le-am deosebit. Îmi car picioarele încremenite spre aragaz. Aprind chibritul, pun foc și fixez ibricul de inox deasupra flăcării. Am măsurat o ceașcă de apă pe care o torn în el. Aștept să fiarbă. Deranjul din bucătăria mea e ceva la ordinea zilei de când a plecat Rodica. Dacă ar vedea ea vasele nespălate din chiuvetă și de pe masă, cârpele de bucătărie mototolite și îndesate care pe unde sau petele uscate de pe gresie, și…

Bătrânul cu floare la pălărie

#dinscrierilemele

Îl văd în fiecare marți, când mă întorc de la facultate. E neschimbat. Același corp aplecat, cu picioare crăcănate și înțepenite. De fiecare dată, poartă o geacă de piele în culoarea ciocolatei, cam veche, probabil la modă prin anii 80. Pălăria gri, de postav, stă neclintită pe capul pleșuv. Să aibă în jur de 75 de ani, tot atât cât a avut bunicul meu înainte să se prăpădească. Dar bunicul meu a trăit la țară și nu avea nimic din postura aceasta sobră și elevată a bătrânului din fața mea. 
    Acum o lună, am aflat că-l cheamă Nelu Mihalcea. Stăteam cufundată într-o carte de-a lui Murakami, pe o bancă din parcul Tineretului. El, ca de obicei, hrănea porumbeii dintr-o pungă plină cu grâu. Un copil de vreo patru ani, bucălat și înfofolit într-o salopetă pufoasă de fâș, s-a apropiat și i-a strigat pe un ton alintat:
- Vleau să fac papa la polumbei!
- Îti plac porumbeii?
- Da. Și vleau papa la ei!
- Bagă mânuța și ia de aici! 
    Însoțitoarea micuțului, o bonă cam de seama m…