luni, 21 ianuarie 2008

Când, pentru cine şi de ce să ne deschidem sufletul

Când? Tot timpul.
Pentru cine? Pentru Dumnezeu şi pentru toţi cei din jur.
De ce? Ca să oferim şi să primim dragoste.
Şi cum altfel ne putem bucura pe lumea aceasta, dacă nu inspirând dragostea? Cred că nu-i iz mai fermecător decât cel al împlinirii în amor. Şi nu putem să ne bucurăm la maximum de această fântână nesecată de fericire, dacă nu ne purtăm inima deschisă. Să fim dispuşi oricând să oferim frânturi de suflet celor din jurul nostru, pentru că ni se va răspunde cu aceeaşi monedă, chiar dacă nu întotdeauna!
Mulţi spun, după ce au suferit în iubire, că nu-şi vor mai deschide inima aşa curând pentru cineva. Din contră, cred că dacă eşti dispus să oferi instant bucurie din bucuria ta, tristeţe din tristeţea ta, vei fi răsplătit. Sinceritatea cu care o faci nu va rămâne nici ea nerecompensată. La fel şi buna intenţie.
Chiar dacă suferim sau suntem fericiţi (alternanţa stărilor e oricum relativă), trebuie să avem sufletul deschis. Atât pentru a ne vindeca de suferinţă, cât şi pentru a emana fericire şi împlinire pentru cei din jur, materializate într-un paradis de vorbe bune şi optimism.

Un comentariu:

anamaria spunea...

Dragostea se ofera neconditionat!Nu ar trebui sa astepti nimic in schimb,dar din nefericire prin simplul motiv ca suntem oameni reusim sa cersim iubire fara sa ne dam seama de acest lucru cu toate astea ai dreptate trebuie sa invatam sa daruim.....