joi, 24 aprilie 2008

Apostolul lui Iuda

Unii regizori încurcă ficţiunea cu realitatea, nu doar în film. De cele mai multe ori, imaginaţia lor nu e materializată numai în scenarii pompoase şi trase de păr, după care se dau în vânt cinefilii din ziua de azi, ci, mai grav, în blasfemii.

Că teoriile îndreptate spre viaţa şi originile lui Hristos aduc notorietate, s-a văzut. Că sunt proaste şi lipsite de fundament, iar s-a văzut. Şi atunci, ce să facă cei care vor cu tot dinadinsul să iasă în faţă? Ies la rampă cu „o descoperire fără precedent”... cu „o ipoteză şocantă”.
Un nefericit, un neinpirat, un pierdut... (nu voi da niciun nume, deoarece, în viaţa asta, proştii AR TREBUI să rămână aşa cum sunt şi pentru asta n-au nevoie de reclamă) a găsit el o teorie care revoluţionează (din nou) lumea întreagă. Stând el aşa într-o noapte, cu părul zburlit de atâta neştiinţă şi cu ochii pierduţi în licori spirtoase, a descoperit secretul umanităţii. Eminenţei sale teoria nu i s-a arătat în cafea... ce credeaţi? Domnul poate mai mult... Marea revelaţie i s-a înfăţişat în neuronul sfrijit.
În tulburarea lui psihică (nu râdeţi, plângeţi-i de milă), regizorului i se înfăţişă că Iisus Hristos ar fi rodul unui viol. (Da, aţi citit bine!)

Iată că am trăit să vedem paroxismele prostiei, infatuării, demenţei!
După cum deja ne-am obişnuit, mârşava teorie se va lăfăi în paginile unei cărţi pe care o vor citi foarte mulţi. Cel mai grav e că acest al doilea Iuda L-a vândut pe Dumnezeu pe mai mulţi arginţi decât primul!

Un comentariu:

Crengu spunea...

:| No comment!Cand a aparut Codul lui DaVinci cineva mi-a reprosat ca de ce nu-l citesc,macar asa,ca lectura suplimentara si pentru cunostintele mele generale!Poi tocmai pentru ele nu citesc si nu vizionez aberatii!Pacat de cei care o fac!