miercuri, 2 aprilie 2008

Lecţie de discurs

Asta a făcut preşedintele S.U.A George W. Bush astăzi la Palatul CEC, pentru toţi politicienii români, în special pentru Traian Băsescu.

Un discurs curat, coerent, precis şi... vădit sensibil pentru români (şi nu numai). Acesta a început cu relatarea momentului curcubeului apărut în urma întrevederii lui Bush cu Iliescu, imediat după ce a fost lansată invitaţia României de a adera la NATO. După enumerarea clară a obiectivelor Alianţei (necesitatea scutului anti-rachetă pentru europeni, aderarea Croaţiei, Albaniei şi Macedoniei, susţinerea întărită a trupelor în Afghanistan), discursul lui Bush s-a încheiat atingând încă un punct sensibil al românilor şi anume acela al omagiului adus soldatului român Aurel Marcu care şi-a pierdut viaţa în Afghanistan. A fost dorinţa preşedintelui american de a invita la Palat pe văduva acestui soldat.

Privind printre rândurile acestui discurs bine elaborat şi structurat, am remarcat că Bush şi-a arătat ultimele cărţi după care va juca în extinderea NATO. El a mai adus astăzi o contribuţie pentru întărirea spuselor critice ale lui Putin la adresa sa, şi anume că NATO încearcă să desconsidere ONU, prin preluarea prerogativelor acestuia, în special cele de menţinere a păcii prin cooperare internationala si securitate colectiva, prin noile sale intenţii militare.
În special din acest motiv, consider apariţia lui Bush o lecţie de discurs şi atât! În rest... lupul îşi schimbă părul, dar năravul NEVER.

Click aici pentru a vedea cum şi mai ales cu ce au ajuns puternicii lumii la Bucureşti.

Niciun comentariu: