Treceți la conținutul principal

10 ani de bloguit, în casă nouă

Da, în decembrie se fac 10 ani de când sunt bloggeriță. Din cauza unor probleme apărute pe această platformă și mai ales pentru că simt că mă limitează oarecum, am ales să transfer conținutul pe wordpress. Așadar, șampania virtuală pentru un deceniu de blogging o vom desface împreună în casă nouă, adică AICI!

Despre nepăsare, nesimțire și incompetență

UPDATE: Bilanțul a ajuns la trei copii decedați

Doi copii din Argeș au murit din cauza insuficienței renale și nimeni nu are idee de unde a provenit bacteria care a provocat suferință și altor zece prunci din zonele Pitești - Ștefănești - Mărăcineni, ajunși și ei în stare gravă la un spital din București, cu Sindrom Hemolitic- Uremic.

Ce face Direcția de Sănătate Publică Argeș în acest caz? Păi face anchetă, teoretic. Pe fir, au intrat și Direcția Sanitar-Veterinară, dar și polițiștii, care au întocmit dosare penale în cazul morții celor doi micuți cu vârste de 11 luni și un an. 
Până aici e bine, ne facem că muncim, că luăm probe, că analizăm, că întocmim rapoarte, că informăm părinții. Dar rezultatele? Oare nu ar fi trebuit să aflăm și noi, părinții ăștia intrați în alertă (ca să nu mai zic de cei în cauză) ceva concret, la două săptămâni de la apariția primelor cazuri? Înțeleg că nu e de la condițiile din Spitalul de Pediatrie Pitești, nici de la apă, nici de la laptele praf, nici de la portocale, nici de la vaccin. De la ce dracu' e, atunci? Că doar nu e mâna reptilienilor, fraților!
Când aud că au făcut "celulă de criză", mă ia capul. Din curiozitate, ce face această celulă de criză, în afară de a toca bani pentru presupusele anchete și intervenții? Am văzut de curând un interviu cu bunicul unuia dintre bebelușii internați și spusese că nu a venit absolut nimeni să ia probe de la ei de acasă. Și trecuse o săptămână.
Bă, voi sunteți nebuni? Dacă era, mă, copilul vostru în situația asta? Când aveți bă de gând să luați țara asta și pe nenorociții care o populează în serios?
Ce vreți, mă, să găsim noi, părinții, care nu suntem medici, polițiști, miniștri sau președinți, sursa de îmbolnăvire? Atunci, să ne rugăm, poate apare un nou "erou din Apuseni" și în Argeș, ca să rezolve și problema asta. Deja nu îi mai suspectez pe ăștia de ne conduc de nepăsare sau nesimțire, cred că pur și simplu sunt atât de proști și de incompetenți, încât orice problemă îi depășește.
Între timp, aflu că un nou control demarează în Argeș, și anume Corpul de Control al premierului îi controlează pe cei care fac controale. Epic!

Comentarii

EmaPirciu a spus…
In casa e improbabil sa gaseasca ceva, ca doar nu se vizitau. Un control la controale e bun, ca e clar ca se acopera intre ei, dovada ca nici azi nu raspunde nimeni pentru copiii morti la Curtea de Arges sau pentru faptul ca un spital intreg era sa fie otravit cu ceaiul la Pediatrie.
Intrebarea e: ce au in comun acesti copii? Apa, laptele, medicamentele, supermarketul, medicul de familie? La inceput m-am gandit ca sursa imbolnavirii ar putea fi si acelasi medic, sau aceeasi policlinica, dar am inteles ca sunt copii de la Poiana Lacului, de la Curtea de Arges, deci e putin probabil.
Ramane un medicament sau un vaccin. Dar cum spuneam si ieri, tu ca autoritate publica, oricat de incompetenta, ai risca sa spui public ca un lot de vaccinuri a fost contaminat (accidental, ca e clar ca acolo se lucreaza in conditii speciale)? Nu, pentru ca vine Olivia Ster si mai convinge cateva mii de mame sa isi lase copiii nevaccinati, ceea ce mi se pare mult mai grav decat faptul ca am ramane noi fara raspunsuri.
Nu poate fi vorba de un supermarket. De la supermarket cumpara zeci de mii de oameni, multi cu copii, deci numarul de cazuri ar fi mult mai mare, ar exista adulti sensibili sau bolnavi care ar da semne de infectie.
E una din zilele alea in care ne trebuie un doctor House.
Raluca Nicula a spus…
Controalele in casa vizau alimentele consumate de bebelusi. Ori astia de la DSV au analizat portocale, apa plata si lapte praf din hipermarket.
Raluca Nicula a spus…
Da, e una din acele zile în care avem nevoie de un dr. House! Si de un Vlad Țepeş!
EmaPirciu a spus…
Si asta ma face sa ma gandesc: aproape toate mamele mananca din alimente inainte de a le da bebelusilor, mai ales cand vine vorba de portocale sau morcovi, unde trebuie sa stii daca au gust bun. Mi se pare extrem de suspect. Apoi, apa bea toata familia, nu doar bebelusul. Nu stiu ce sa zic. Cred ca toata discutia asta care s-a iscat vrea doar sa atraga atentia de la altceva, dar inca nu imi dau seama ce alte lucruri pot avea acesti micuti in comun.
Crengu a spus…
Daca se pricep la ceva mai-marii nostri, e vorba despre ascunderea adevarului. Deja nu mai e vorba de ce ar face sau nu Olivia Steer, orice parinte isi pune un semn de intrebare cand se duce cu copilul la vaccin. Pt ca nu stiu cine ar vrea sa afle ca lotul de vaccinuri folosit era expirat... Cat despre alimente, sunt convinsa ca nu au trait copilasii doar cu portocale si daca nu se spune tot, e pt ce am spus in prima faza si atunci intrebarea e ce si de ce vor sa ascunda, doar ca sa nu produca panica?

Postări populare de pe acest blog

Să o cunoaștem mai bine pe bloggerița și scriitoarea Zăpă Strit!

Cu ceva timp în urmă vă vorbeam pentru prima dată despre Zăpă Strit și prima ei carte: "Dau totul pentru un secret". Vă spuneam că m-a impresionat foarte mult cartea, făcând parte din acea categorie de scrieri care-ți alină sufletul și te ajută să te descoperi. Privind înapoi, acum, după ce stările și impresiile s-au așezat pe rafturile minții și ale sufletului, pot spune cu mâna pe inimă că această carte merită recitită o dată pe lună. De ce? Ca să zâmbim, ca să iubim, ca să ne reamintim cine suntem. 

CITIȚI ȘI:
În așteptarea ta, Rodica
În oglindă
Așa că, dacă pentru mine "Dau totul pentru un secret" a devenit o carte atât de importantă, poate și pentru restul fanilor Zăpă Strit este la fel. În consecință, scriitoarea merită să ajungă, nu unde și-a propus, nici unde am vedea-o noi, ci acolo unde TREBUIE, unde i-a fost dat să ajungă. Adică, sus de tot, pe culmile succesului și ale celebrității. Sunt sigură că v-am stârnit dorința de a o cunoaște mai bine pe Adriana, cr…

Cerșetorul

Fănuț avea trei lei în buzunar. Mama îi îndesase de dimineață în geaca uzată de fâș și-i dăduse indicații clare:
- Ia ăștia să-ți iei ceva de mâncare. Un pachet de biscuiți și un iaurt. Sau un senviș de la chioșcul de lângă școală. Ai înțeles? L-a pupat și i-a urat o zi frumoasă, privindu-l de la scară cum dispare după bloc. Fănuț s-a întâlnit cu Daniel, colegul lui, și au început să discute aprins despre teme, despre învățătoare și despre Arina, blonda cu ochi albaștri care vine mereu la școală îmbrăcată în ștrampi și fuste deasupra genunchilor.  Frunze de arțar și de tei cad și se așează pe trotuar, pavându-le calea celor doi în nuanțe calde de galben. E frig. Mâinile camarazilor sunt îndesate în buzunare. Un vânt tăios suflă dinspre munte, aducând cu el aroma rece a zăpezii.
-    A nins la munte, zice Fănuț.
-    Da, a început de ieri. Am văzut la știri.
-    De abia aștept să ningă și la noi, să ieșim prin parc cu săniile.
Fănuț își ridică privirea printre crengile aproape goale. Cerul…

În așteptarea ta, Rodica

Premiul I la Concursul Național de proză scurtă "Radu Rosetti", jud. Bacău, 2016

    M-a trezit sirena unei ambulanțe. Am ridicat capul de pe pernă buimăcit, fixându-mi ochii pe fereastră. Și azi plouă. Mi s-a luat de apa asta care pică și se așează în băltoace pe ciment. Norii subțiri cern o lumină difuză. Când plouă, ziua e o seară prelungă. Și nu-mi place asta, pentru că serile sunt pentru mine corvoade psihice. Mă ridic, mă frec la ochi și-mi caut papucii pe lângă pat. Casc. A dracu sirenă dacă tace! I-auzi! Alta! Asta o fi una de poliție? Niciodată nu le-am deosebit. Îmi car picioarele încremenite spre aragaz. Aprind chibritul, pun foc și fixez ibricul de inox deasupra flăcării. Am măsurat o ceașcă de apă pe care o torn în el. Aștept să fiarbă. Deranjul din bucătăria mea e ceva la ordinea zilei de când a plecat Rodica. Dacă ar vedea ea vasele nespălate din chiuvetă și de pe masă, cârpele de bucătărie mototolite și îndesate care pe unde sau petele uscate de pe gresie, și…