Treceți la conținutul principal

10 ani de bloguit, în casă nouă

Da, în decembrie se fac 10 ani de când sunt bloggeriță. Din cauza unor probleme apărute pe această platformă și mai ales pentru că simt că mă limitează oarecum, am ales să transfer conținutul pe wordpress. Așadar, șampania virtuală pentru un deceniu de blogging o vom desface împreună în casă nouă, adică AICI!

Ce vremuri!

Ce vremuri trăim și noi! La tot pasul se vorbește despre încălzire globală, 2012, criză fără sfârșit, țânțari criminali, incendii devastatoare, cutremure din ce în ce mai dese, inundații, dezastre ecologice.
Eu zic să ne așezăm frumos pe iarbă (cât încă o mai avem) și să mai privim și cerul.

Comentarii

papabembe a spus…
şi când colo ce să vezi? pe deasupra cerului, ţop-ţop, treceau neşhte neni şi tanti extratereştri. şi cum veneau ei cu ozeneul scârţâind din toate încheieturile, că deh, până să îi vedem noi, trebuie că făcuseră o ditamai bucătoaia de drum, din colţul ierbii răsare zâmbetul lu' domnu' preşedinte al lu' poporu' lui, care, neputând să mărească pensiile şi salariile cum a promis la televiziunea lu' poporu' lui, s-a gândit să aducă o brigadă artistică alcătuită din veteranii de pe planeta Nibiru, aia care trebuia să se ciocnească cu pământul, dar nu s-a mai ciocnit, că a văzut şi aia ce saracie e aici la noi si a zis ca ne las in pace si se duce sa se ciocneasca cu altii.
deci, e bine.
p.s. auch. m-a pişcat un ţânţar. sa chem ambulanta?
Raluca Nicula a spus…
:))) Eu zic ca pe Nibiru tot Basescu e mare si tare. Acolo a ascuns flota si a pitit-o si pe Ridzi-Pitzi.
Geocer a spus…
Deci, ai fost la mare sau nu?
Doru C. a spus…
Da, probabil ca natura a ramas singurul "refugiu" intr-o lume plina de "O doamne, cate se mai intampla acum!"

Din pacate ne lasam prea mult si prea tare calcati in picioare de ceea ce ne inconjoara (politica, media ... sau mai bine zis: manipularea in masa).

As vrea sa vad mai multi oameni care sa se POATA bucura de linistea naturii.

Postări populare de pe acest blog

10 ani de bloguit, în casă nouă

Da, în decembrie se fac 10 ani de când sunt bloggeriță. Din cauza unor probleme apărute pe această platformă și mai ales pentru că simt că mă limitează oarecum, am ales să transfer conținutul pe wordpress. Așadar, șampania virtuală pentru un deceniu de blogging o vom desface împreună în casă nouă, adică AICI!

Hermann Hesse - „Siddhartha”

Am o slăbiciune pentru cărțile lui Hermann Hesse, scriitorul german care în 1946 a luat Premiul Nobel. Ce iubesc pur și simplu la operele lui? Sunt mai multe lucruri, dar, în principal, mă fascinează personajele sale, care-și caută cu stăruință sensul în viață.

„Siddhartha” a fost pentru mine o revelație. Citind această carte am avut un sentiment amestecat de pace și frumos pe care nu-l mai simțisem de foarte mult timp. Tocmai de aceea cred că nu-l voi uita niciodată pe Siddhartha, fiul de brahman care pleacă din casa tatălui său pentru a se descoperi. Și despre niciun alt lucru de pe lumea asta nu știu mai puțin ca despre mine, despre Siddhartha!

Urmărindu-i periplul prin India, m-am întrebat de ce, în general,  omul simte nevoia să-și ia lumea în cap ca să-și cunoască sufletul. Și m-am gândit că oricât de istovitor și de paradoxal ți-ar părea uneori acest drum al cunoașterii de sine, tot vei simți la un moment dat că merită cu vârf și îndesat tot efortul. Pentru că (nu-i așa?) farmecul…

Frances Hodgson Burnett - "Grădina secretă"

Dacă aș fi psiholog, aș recomanda această carte în tratamentul depresiilor, și spun asta cu toată convingerea. Citind-o, vei simți cum încolțesc în tine dragostea de natură și de frumos, la fel cum o fac trandafirii și crinii din fascinanta grădină secretă.

Cartea, care este una pentru copiii de toate vârstele, prezintă povestea unei fetițe din India rămasă orfană după ce holera îi seceră pe toți cei apropiați, ea fiind nevoită să plece în Anglia, la conacul unchiului Archibald Craven. Odată ajunsă la Misselthwaite Manor, începe o minunată aventură pentru Mary Lennox. Aici, ea va descoperi un conac cu 100 de camere, majoritatea încuiate, dar și o grădină secretă ale cărei porți au fost ferecate în urmă cu 10 ani, după ce stăpâna a murit. Bineînțeles că firea curioasă nu o poate ține pe copilă departe de grădina secretă și de povestea ei. În scurt timp, Mary cea sălbatică și "foarte încăpățânată", care nu știa și nici nu voia să-și facă prieteni, se schimbă complet, devine mai…