miercuri, 29 aprilie 2009

D-ale Piteştiului

* De 1 Mai nu vă mai grăbiţi atât să plecaţi la mare, unde cheltuiţi atâţia bani. În Piteşti, mai precis în Parcul Ştrand, se organizează vineri o serbare câmpenească plină de toate cele (muzică, mici, bere). Cine face cinste? Primăria Piteşti, dar pe banii fiecăruia.
* Consiliul Judeţean a aprobat construirea pe terenul dintre Mioveni şi Mărăcineni a 600 de locuinţe sociale şi pentru tineri. Piteştiul stă la coadă. De ce? Pentru că Pendiuc merge pe premisa "Fântână cântăcioasă şi colorată am, procentu' creşte, la ce să mă mai leg la cap?".
* Apropos de Ştrand, tot plimbându-mă în timpul meu liber prin zonă şi admirând, ce-i drept, frumuseţea peisajului, am auzit un copil care îşi întreba bunica: "- Mamaie, în lacul ăsta trăiesc monştri? - Nu, mamaie, e un lac obişnuit. Cum să trăiască monştri aici? - Ba da, mamaie, peştii nu trăiesc în apă aşa murdară. EI SUNT CURAŢI". Ce să zic, m-a lăsat paf. Păcat că n-am înregistrat ca să-i arăt edilului magnific.
* "Un fleac. Au ciuruit-o". Este vorba despre Pădurea Trivale, revendicată de unii "proprietari", evident, puşi în posesie ilegal. Da, au parcelat-o după bunul plac? Cine? Ăia mulţi şi cu bani, care n-au niciun stres de lege. De ce? Pentru că, evident, ei sunt mai presus de ea. Unde au fost autorităţile în tot acest timp? Îşi făceau siesta. Ce fac autorităţile acum? Hibernează!

2 comentarii:

Geocer spunea...

* Sa inteleg ca ma inviti la serbarea din parc?
* Din cate am inteles, la proiectul asta participa si Primaria Pitesti. Oricum va fi dificil de realizat. Serban (primarul de la Maracineni) a mai fost batut cu oua odata pe tema asta.
* Mare pacat ca minunatul nostru primar nu are bani decat pentru centrul orasului si pentru arterele principale, restul fiind lasat de izbeliste.
* Autoritatile asta au facut intotdeauna : au dormit.

eIordache spunea...

Nu stiam ca a fost retrocedata. Acum inteleg de ce e asa de gaurita. Trist..