Treceți la conținutul principal

10 ani de bloguit, în casă nouă

Da, în decembrie se fac 10 ani de când sunt bloggeriță. Din cauza unor probleme apărute pe această platformă și mai ales pentru că simt că mă limitează oarecum, am ales să transfer conținutul pe wordpress. Așadar, șampania virtuală pentru un deceniu de blogging o vom desface împreună în casă nouă, adică AICI!

Scurtul drum de la cutremur la penibil

O analiză subiectivo-nesimţită a efectelor unui cutremur... mai mult mediatic:
* am avut un cutremur pe internet: mass-uri de genul "Bă, mai trăieşti?", statusuri "Am simţit...", "N-am simţit..."
* am avut un cutremur şi la televizor. Brusc apar specialişti care aduc în discuţie problematica unor clădiri ştampilate cu buline roşii. De asemenea nu lipseşte arhiutilizatul clişeu: autorităţile nu iau măsuri. Ceea ce mă enervează însă cel mai tare e faza cu sms-urile: "Liliana din Iaşi ne scrie că patul a început să i se zgâlţâie, Ionel zice că i s-a mişcat lustra, nea' Vasile se vaită că i-o zbierat viţelul în grajd". Adică, vă rog, chiar aşa suferim de senzaţional de dăm în penibil.
* am mai avut un cutremur: unul care s-a lăsat pozat şi filmat. Nişte indivizi care n-au altceva mai bun de făcut în astfel de situaţii, au surprins totul live! Mă rog, fiecare cu piticii lui.
Dar: bietul cutremuraş, firav şi plăpând, micuţ şi neînsemnat a avut puţin peste 4 grade pe scara Richter prin zona Piteştiului şi n-a durat mai mult de 3 secunde. Deci, altfel spus, şi de data asta am făcut din ţânţar armăsar. O fi asta noua boală a secolului? Eu cred că da...

Comentarii

Anonim a spus…
Love, not artificial comunication! Sex, not Internet stimulation! Raluca, desi la Margineanu vine ca naluca, vad ca ai timp de postat sambata seara! :)

Badea
Geocer a spus…
Fata a zis ca era de serviciu. Ce ai cu ea?
Raluca Nicula a spus…
@Dan Badea: ce să fac şi eu. Munca m-a prostit! :)
havamal a spus…
cutremurul a fost un eveniment extrem de palpitant în viaţa noastră monotonă.
dacă nu avem parte de lucruri senzaţionale,nu trebuie decât să le inventăm,nu?sau,cel puţin,să hiperbolizăm.
Dana a spus…
Hi, hi, hi! Numai eu n-am simţit cutremurul! Aşa sunt eu mai nesimţită!De!
În timpul celui de ieri eram în autocar, la Vâlcea, aşa că nici nu mi-a trecut prin cap! Oricum, din moment ce nimeni nu a spus nimic, cu siguranţă că a fost neînsemnat, aşa că-ţi dau dreptate cu televiziunile. Pe RealitateaTV buletinul s-a deschis cu 5 ştiri pe tema cutremurului! M-am cutremurat văzând :)!
Anonim a spus…
haz de necaz cu romani despre cutremur!
dumis a spus…
Eu cand ziceam ca n-a durat mai mult de 4-5 secunde, eram considerat nebun si mincinos.

A, in plus, pe twitter era nebunie, cred ca tag-ul cutremur a fost printre cele mai populare din seara respectiva.
ktalinoo a spus…
un mic cutremeur...la noi ca de obicei..mare valva...deontologii..specialistii....analizeaza foarte atent un lucru minor...

Postări populare de pe acest blog

Zăpă Strit - „Cavalerii mesei oltenești”

Pe masă - zaibăr, gogoși și prăjituri, de-ți plouă-n gură, nu alta. Pe scaune, lume multă ca la spectacolele lui Fuego. Atmosfera - destinsă și caldă. Oare ce se-ntâmplă aici? S-o da ceva gratis? Or fi tigăi la promoție? Mai ceva, muică! Se lansează Cavalerii mesei oltenești (august, 2017, Editura Smart Publishing)! Zăpă Strit a dat iar lovitura, după succesul volumului său de debut „Dau totul pentru un secret”!

 A venit lume din toată țara la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu”! Ba chiar, unii au lăsat răcoarea Londrei, pentru canicula Piteștiului, doar pentru a o vedea în carne și oase pe cea care le descrețește frunțile, în fiecare zi, cu textele ei savuroase, pline de umor. N-ai cum să n-o iubești pe Adriana - Zăpă Strit! N-ai cum! Ți se cuibărește acolo în inimă și nu mai pleacă nici cu procuratura! Și știți de ce? Pentru că Adriana scrie onest și sensibil, așa cum e ea. Cuvintele ei curg cu lejeritate, dându-i și cititorului încredere să se deschidă, să se asculte pe dinăuntru …

Frances Hodgson Burnett - "Grădina secretă"

Dacă aș fi psiholog, aș recomanda această carte în tratamentul depresiilor, și spun asta cu toată convingerea. Citind-o, vei simți cum încolțesc în tine dragostea de natură și de frumos, la fel cum o fac trandafirii și crinii din fascinanta grădină secretă.

Cartea, care este una pentru copiii de toate vârstele, prezintă povestea unei fetițe din India rămasă orfană după ce holera îi seceră pe toți cei apropiați, ea fiind nevoită să plece în Anglia, la conacul unchiului Archibald Craven. Odată ajunsă la Misselthwaite Manor, începe o minunată aventură pentru Mary Lennox. Aici, ea va descoperi un conac cu 100 de camere, majoritatea încuiate, dar și o grădină secretă ale cărei porți au fost ferecate în urmă cu 10 ani, după ce stăpâna a murit. Bineînțeles că firea curioasă nu o poate ține pe copilă departe de grădina secretă și de povestea ei. În scurt timp, Mary cea sălbatică și "foarte încăpățânată", care nu știa și nici nu voia să-și facă prieteni, se schimbă complet, devine mai…

Lupul

#povestire, #madebyme
Când eram mic, casele din Vânjoi îmi păreau niște ciuperci de piatră și cărămidă cu pălării țuguiate din tablă ruginită. Pe atunci, pe locul acesta de la poalele Munților Înalți, unde ceața se împrăștie ca dintr-un sac de făină cu fundul spart, eu mă aflam în grija bunicilor, Ila și Mălaie – doi bătrâni scunzi, cu fețele uscate, dar vioi și muncitori -  pentru că părinții mei munceau la un boier din satul învecinat și-și petreceau acolo mai tot timpul.


    O dată pe an, în concediul de iarnă, îmi fac curaj să-mi vizitez mama, pe care n-a fost chip s-o înduplec, după ce a murit tata, să se rupă de meleagurile natale pentru a o muta la mine, în apartamentul cu trei camere din București. Mama e aproape oarbă, iar medicul de la dispensarul din sat m-a anunțat telefonic că nu mai are mult de trăit. El spune că asta e cam ultima fază a diabetului zaharat de care suferă de peste douăzeci de ani. I-a spus-o și ei și i-am mai întărit și eu ultimatumul, dar degeaba, ea și ma…