Treceți la conținutul principal

10 ani de bloguit, în casă nouă

D a, în decembrie se fac 10 ani de când sunt bloggeriță. Din cauza unor probleme apărute pe această platformă și mai ales pentru că simt că mă limitează oarecum, am ales să transfer conținutul pe wordpress. Așadar, șampania virtuală pentru un deceniu de blogging o vom desface împreună în casă nouă, adică AICI!

Crimă cu premeditare, despre asta e vorba!


Am asistat, zilele acestea, la un scandal fără precedent, în care ni se dovedește încă o dată că trăim în Țara lui Papură-vodă. Dezinfectanți diluați și de câte 2500 de ori, tăinuire, complicitate... în trei cuvinte: CRIMĂ CU PREMEDITARE. După ce s-a demonstrat clar că unitățile sanitare sunt dezinfectate cu apă de ploaie, acum, bulgărele de zăpadă ce se prăvălește cuprinde și subiectul (deja) sensibil și tabu al medicamentelor. Medicii au început să vorbească și să recunoască faptul că unele pastile sau antibiotice nu ar fi nici ele mai breze: "Medicamentele generice cu care ne tratăm au zero eficacitate", declară doctorul Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției Terapie intensivă nou-născuți de la Marie Curie, într-un interviu pentru Republica.
 
Încă de la primele rezultate care au confirmat că ancheta coordonată de Tolontan nu s-a înșelat, mi-am dorit ca efortul jurnaliștilor să fie răsplătit cu niște efecte pe măsură și să cadă niște capete. Nu numai jurnaliștii merită asta, ci și noi, masa de oameni care, fie direct, fie indirect, avem contact cu spitalele destul de des. Vrem să fim în siguranță când pășim într-un spital, nu să mergem cu inima strânsă la gândul că o să plecăm acasă cu alte boli, mai păcătoase decât cele cu care ne prezentăm la camera de gardă.
 
Dar, cu toate acestea, nu pot să nu constat că diluția e o problemă generală a întregii societăți românești, nu numai a acestei industrii care devorează vii și morți pentru un profit murdar sau plin de sânge. În țară, toate sunt diluate de 2500 de ori: bunul simț, respectul, remunerația, însuși traiul. Am fost spălați pe creier să luăm de bun ce ni se oferă, fără a cerceta, să credem că statul ne vrea binele, când el, de fapt, ne vrea bolnavi sau morți. Ne-au murit copii, și nu ni s-au dat răspunsuri. Ne-au murit părinți pentru că li s-au administrat medicamente expirate sau contrafăcute.
 
În loc să ne simțim în siguranță, descoperim că suntem mințiți și jecmăniți de diverși dubioși care se dau mari apărători ai bunei-cuviințe, fie ei directori, doctori, miniștri, președinți. Totul e o conspirație perfidă în interesul banului, o nebunie ce capătă amploare sub privirile însetate de putere ale ochiului dracului!
 

Comentarii

Aimée a spus…
Si uite asa cresc dubiile si se inmultesc intrebarile. Primul meu gand, dupa ce am citit ce.ai scris, s.a dus catre vaccinuri, si nu intr.un sens pozitiv.
Raluca Nicula a spus…
O să ajungem să credem în fel si fel de conspirații, să fim paranoici şi ipohondri. Spre asta te împinge sistemul ăsta medical care nu se mai face bine în veci! Cât despre vaccinuri, da, putem specula... însă niciodată nu vom şti cu adevărat cât bine fac şi cât rău. Totul e o loterie!
Aimée a spus…
Mai, mai, ce de schimbari pe aici. Imi place! Foarte faina poza de la profil, tu mereu ai grija de tine si schimbi cate ceva!
Raluca Nicula a spus…
Mulțumesc, Crengu!

Postări populare de pe acest blog

După deget

Acesta este noul trend în politica românească: datul după deget. Băsescu jură pe Biblie că "nu i-a dat un pumn în plex sau în faţă" copilului de la Ploieşti (aţi observat pesemne că nu a jurat că nu l-a lovit), Geoană s-a dus să se "relaxeze", cu o zi înainte de marea confruntare, acasă la mogulul Vântu. Între un preşedinte mincinos, agresiv, beţiv, manipulator, jucător, actor şi unul Prostănac, moale, influenţabil, care nu gândeşte cu propriul creier , pe cine aţi alege dacă aţi avea ghinionul de neşansă ca duminică să se organizeze alegeri?

O, ce veste minunată!

Am câştigat locul II la concursul de proză arhiscurtă organizat de Mircea Popescu (Trilema) şi, odată cu el, 200 RON. Dacă v-aş spune că banii nu mă încălzesc, n-aţi crede. Dar eu vă spun (chiar dacă mi-am planificat deja ce o să fac cu ei). Am tresăltat văzând că unii cititori au crezut în PA-ul meu, am primit o dovadă că nu ar fi recomandat să mă opresc din scris. Cred că fiecare dintre noi cei care vrem să facem ceva cu frumoasele cuvinte, nu numai să le irosim, avem nevoie de acest imbold. Le mulţumesc votanţilor mei şi îi felicit pe toţi participanţii. Am citit acolo nişte texte extraordinare! În continuare vă las cu PA-ul meu cel purtător de noroc, care a intrat cu #5 în concurs: "Sunt un ceas de masă fericit. Ceea ce, pentru un anodin de condiţia mea, e o performanţă. În fiecare dimineaţă îi alung somnul, iar EA, drept răsplată, mă loveşte cu pumnul în cap. Şi tac. Şi rabd. Şi mai rău o doresc. Dar astăzi, astăzi neamul ceasornicelor, de la obelisc încoace, e invidios pe m

CA SĂ fiu eu fericită...

În această dimineaţă m-am trezit foarte greu (de când mi-am pus draperii e numai noapte în dormitor). Am venit la serviciu, tonomatul mi-a livrat o cafea neobişnuit de amară. Am intrat pe bloguri, nimic să mă atragă. Numai Farmville mă mai tentează, acolo mai mulg o vacă, mai cultiv nişte floarea soarelui, mai stau pe o bancă, în mijlocul naturii... Şi trebuie să recunosc, viaţa asta îmi surâde tare mult. Parcă m-aş lua şi eu după draga de Simf şi să schimb confortul urban cu libertatea rurală. Mi-ar plăcea să muncesc la câmp, în loc să-mi distrug ochii la calculator şi creierii cu stres. Să mă trezesc în zori, să simt cum respiră natura şi să pornesc, doar cu un ulcior de apă proaspătă, la muncile ogoarelor. Iar seara, după atâta muncă, să mă răsfăţ cu o delicatesă culinară preparată din legumele şi fructele culese tot de mâna mea. Aşa că, bărbate drag, pune mâna şi schimbă Prima casă de la bloc cu cea de-a doua: de la ţară. Promit că învăţ să-ţi cos cămăşile de in rupte atunci când