Treceți la conținutul principal

10 ani de bloguit, în casă nouă

D a, în decembrie se fac 10 ani de când sunt bloggeriță. Din cauza unor probleme apărute pe această platformă și mai ales pentru că simt că mă limitează oarecum, am ales să transfer conținutul pe wordpress. Așadar, șampania virtuală pentru un deceniu de blogging o vom desface împreună în casă nouă, adică AICI!

O carte esențială pentru copiii de grădiniță

Astăzi o să mă adresez acelora dintre voi care aveți copii la grădiniță. După cum am mai scris și aici, eu caut constant cărți de activități și de dezvoltare pentru copiii mei, iar, cum cel mare este la grădiniță, a fost o provocare pentru mine să continuăm acasă ceea ce învață la clasă.
 
De la început vă spun că Darius lucrează acasă doar când are el chef... și are foarte des. Niciodată nu îi impun eu, așa că am mereu surpriza de a-mi cere (câteodată chiar în mijlocul unor alte activități interesante pentru el): "Mami, facem exerciții?". Dar cred că aplecarea asta a lui se datorează faptului că niciodată nu a fost constrâns, că exercițiile îi pun la contribuție motorașele, ceea ce îi place la nebunie, iar încurajările și felicitările îl fac fericit.
 
 
Darius are trei ani și nouă luni, dar de o lună este fascinat de "Cartea completă cu activități pentru copiii de grădiniță", pe care eu am achiziționat-o, la reducere, de pe Libris.ro. Cartea se adresează copiilor de 4-6 ani, are 168 de pagini și conține: jocuri, exerciții, teste, activități, semne grafice, fișe de lucru și desene de colorat.
 







 
Ceea ce am observat la cartea asta e că Darius nu se plictisește niciodată completând-o. El este pasionat în special de labirinturi, de găsirea perechilor identice, de număratul obiectelor, iar în ea a găsit tot ce-i poftește inima, iar, spre deosebire de alte cărți de acest gen pe care le-am bifat, cea de față nu se epuizează repede, pe pagină fiind chiar și câte patru exerciții care pun mintea la contribuție.
 
În concluzie, v-o recomand din suflet!
 
Am scris acest articol pentru a veni în sprijinul părinților (pentru că și eu caut pe site-uri și bloguri păreri despre diverse cărți și tare mă bucur atunci când le găsesc), fără vreun beneficiu din partea cuiva.
 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

După deget

Acesta este noul trend în politica românească: datul după deget. Băsescu jură pe Biblie că "nu i-a dat un pumn în plex sau în faţă" copilului de la Ploieşti (aţi observat pesemne că nu a jurat că nu l-a lovit), Geoană s-a dus să se "relaxeze", cu o zi înainte de marea confruntare, acasă la mogulul Vântu. Între un preşedinte mincinos, agresiv, beţiv, manipulator, jucător, actor şi unul Prostănac, moale, influenţabil, care nu gândeşte cu propriul creier , pe cine aţi alege dacă aţi avea ghinionul de neşansă ca duminică să se organizeze alegeri?

O, ce veste minunată!

Am câştigat locul II la concursul de proză arhiscurtă organizat de Mircea Popescu (Trilema) şi, odată cu el, 200 RON. Dacă v-aş spune că banii nu mă încălzesc, n-aţi crede. Dar eu vă spun (chiar dacă mi-am planificat deja ce o să fac cu ei). Am tresăltat văzând că unii cititori au crezut în PA-ul meu, am primit o dovadă că nu ar fi recomandat să mă opresc din scris. Cred că fiecare dintre noi cei care vrem să facem ceva cu frumoasele cuvinte, nu numai să le irosim, avem nevoie de acest imbold. Le mulţumesc votanţilor mei şi îi felicit pe toţi participanţii. Am citit acolo nişte texte extraordinare! În continuare vă las cu PA-ul meu cel purtător de noroc, care a intrat cu #5 în concurs: "Sunt un ceas de masă fericit. Ceea ce, pentru un anodin de condiţia mea, e o performanţă. În fiecare dimineaţă îi alung somnul, iar EA, drept răsplată, mă loveşte cu pumnul în cap. Şi tac. Şi rabd. Şi mai rău o doresc. Dar astăzi, astăzi neamul ceasornicelor, de la obelisc încoace, e invidios pe m

CA SĂ fiu eu fericită...

În această dimineaţă m-am trezit foarte greu (de când mi-am pus draperii e numai noapte în dormitor). Am venit la serviciu, tonomatul mi-a livrat o cafea neobişnuit de amară. Am intrat pe bloguri, nimic să mă atragă. Numai Farmville mă mai tentează, acolo mai mulg o vacă, mai cultiv nişte floarea soarelui, mai stau pe o bancă, în mijlocul naturii... Şi trebuie să recunosc, viaţa asta îmi surâde tare mult. Parcă m-aş lua şi eu după draga de Simf şi să schimb confortul urban cu libertatea rurală. Mi-ar plăcea să muncesc la câmp, în loc să-mi distrug ochii la calculator şi creierii cu stres. Să mă trezesc în zori, să simt cum respiră natura şi să pornesc, doar cu un ulcior de apă proaspătă, la muncile ogoarelor. Iar seara, după atâta muncă, să mă răsfăţ cu o delicatesă culinară preparată din legumele şi fructele culese tot de mâna mea. Aşa că, bărbate drag, pune mâna şi schimbă Prima casă de la bloc cu cea de-a doua: de la ţară. Promit că învăţ să-ţi cos cămăşile de in rupte atunci când