joi, 9 octombrie 2008

Oameni şi animale

Cândva eram altfel. Cu ochii deschişi visam că lumea e bună şi că totul e aşa cum pare. Cu timpul (slavă Domnului!), am învăţat că oamenii sunt animaţi de interese meschine, dornici cu orice preţ de afirmare. În jungla care mi se descoperea, vedeam cum leii înşfacă bietele gazele, iar ulii, la rândul lor, ciopârţesc leşurile cu o poftă teribilă.
Peisajul sinistru, în care mă alegeam de cele mai multe ori cu muşcături puternice, m-a schimbat. M-a făcut să evit şacalii şi vulpile, şi toate celelalte animale de pradă.
Acum le tratez pe toate cu spatele, nu mă pot preface că le suport putoarea parşivă. Bietele animale, în idioţenia lor, nu ştiu că a mai rămas decât un singur loc de care să mă muşte. THEY CALL IT "ASS"...

8 comentarii:

ciordache spunea...

sa inteleg ca ai avut o zi proasta?

ciordache spunea...

sau e una din acele zile..

Raluca Nicula spunea...

1. N-am avut o zi proasta, din contra una foarte reusita!
2. Nu sunt intr-una din acele zile
3. alte intrebari? :D

Loredana spunea...

Te inteleg perfect dar nu o pot numi decat o trezire la realitate..Din pacate traim intr-o lume in care sunt oameni ce ar fi in stare sa-si calce in picioare propriul parinte doar pentru o reusita..Si atunci stai sa te intrebi..sunt oameni?..Iar daca ii numesti animale at jignesti animalele pt ca ele au fost lasate pe pamant pt a-si trai viata dupa regulile ei fara drept de comentariu sau abatere..Si in cazul asta..oamenilor de genul celor din articolul tau..le-as pune o eticheta clara..umbre ale pamantului ce merita sterse asemeni unei urme de creion stearsa de o radiera! Concluzia..e mare lucru sa fi om in ziua de astazi!

Raluca Nicula spunea...

Bine zis, Lore!

ciordache spunea...

@raluca: mai ma intrebari, dar vor venii pe parcurs :P

ciordache spunea...

@loredana: esti cam dura cu semenii tai si la asta ma refer: "..le-as pune o eticheta clara..umbre ale pamantului ce merita sterse asemeni unei urme de creion stearsa de o radiera". Ideea e ca trebuie intelesi de fapt fiecare persoana trebuie inteleasa in felul ei' tu esti pregatita sa-ncerci sa-i intelegi?!

Loredana spunea...

Dura cu semenii mei? M-ai facut sa zambesc..viata iti ofera in fiecare zi ceva de invatat! Daca reusesti sa le pricepi pe toate ..vei acumula suficient incat sa-ti dai seama ca incercarea de a-i intelege pe toti nu e altceva decat o pierdere de timp! Intelege pe cine merita inteles...iar pe ceilalti lasa-i in plata Domnului!