marți, 8 iulie 2008

Cândva...

Au existat vremuri când simplitatea era întortocheată şi când cuvintele aveau mai mult sens. Oamenii păreau mai buni, purtau pe ei cojoace de modestie şi priveau viaţa cu optimism.

Au existat clipe când închideam ochii şi miroseam iarba crudă.

Au existat momente când dragostea avea alt înţeles, altă savoare. Primăvara era anotimpul florilor, şi nu momentul picnicurilor în parcurile sintetice, vara era un scăldat de câteva ore în apa râului, şi nu un topless la bazinul din oraş, toamna avea gust de legume, şi nu miros de geacă de piele. A existat, de asemenea, un timp când iarna era un colind, şi nu un patinoar de la mall.

În acele vremuri senine, pline de dragoste şi inocenţă, de ambiţie şi naturaleţe, viaţa însăşi era un etern răsărit. Acum a devenit o luptă contra-cronometru cu propriile vise.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Si Dorul isi cauta Implinirea...
Unde sa caut, unde sa strig...?
Si Locul e-acolo...in adancul de taina.
Acolo e taina, acolo e ruga, acolo e Locul...

Loredana spunea...

Prima reactie a fost sa-ti scriu.."Vremuri de mult apuse dar nu si in sufletele noastre..", dar acum imi vine in minte intrebarea...ce folos ca sunt in suflet daca nu le putem trai in fiecare zi?...Ce a fost nu o sa mai fie, ce am trait si vazut ieri , acolo au ramas caci azi sunt diferite, iar maine oricat vom incerca sa le refacem nu vom mai putea...