marți, 28 septembrie 2010

Nu mai vreau să dau niciun ban! Vreo problemă?

Nu e zi de la Domnul să nu mă asalteze peste zece cerşetori: pe stradă, în piaţă, lângă biserică, lângă bancă, lângă şcoală etc. Mulţi dintre ei lichele apte de muncă, fără handicap sau mai ştiu eu ce. Pur şi simplu le place să stea, cât îi ziulica de lungă, cu mâna întinsă şi să ceară: "Dă şi mie un leu!".
Mi s-a luat. Nu mai vreau. Am dreptul să nu fiu agresată de aceşti indivizi. Eu muncesc pentru banii mei, de ce i-aş da de pomană unor impostori care stau şi freacă menta? Acum veţi zice că fac parte din categoria "Hagi Tudose". Puţin îmi pasă. Am trecut de perioada aia naivă când ajungeam la şcoală cu zero bani pentru că în drumul meu întâlneam cerşetori care îmi storceau buzunarele.
Cel mai mult mă enervează boracii cerşetori, ştiţi, copiii ăia despuiaţi care se ţin după tine zeci de metri şi te disperă cu replicile lor tocite: "Îmi dai şi mie un ban, să-ţi dea Dumnezeu sănătate!".
Ăştia sunt cei mai agresivi, pur şi simplu îţi strică ziua. Iar eu n-am nevoie de încă un motiv în plus de stres şi enervare. Aşa că, domnule primar, fă ceva cu ei, că deja nu mai pot!

4 comentarii:

Anca Olga spunea...

nu, nu faci parte din categoria Hagi Tudose, faci parte din societatea hartuita de acesti oameni care nu vor sa se integreze, care nu urmeaza nici un program social, caci e mult mai la indemana si usor sa castige milioane din cersetorie. Consider ca pot fi oarecum "sanctionati" bagandu-i la tulburarea ordinii publice. ca pana la urma asa e

Geocer spunea...

Cand apare unul dintr-ala care-mi zice "Sa-ti dea Dumnezeu sanatate!" ii raspund si eu la fel : "Si tie sa-ti dea bunul Dumnezeu si sanatate, si bogatie si sa-ti traiasca tot neamul ...".
Nu crezi ca e o idee buna?

Raluca Nicula spunea...

Anca, da, societatea asta hartuita e si ea foarte bolnava la cap, asa ca sanctiuni in urmatorii o suta de ani, pentru dementii astia care te asalteaza, n-o sa vedem!

Geocer, :)) e o idee buna, dar dupa trei d-astia iti pierzi rabdarea si zici d-alea mai de dulce :P

simf spunea...

eu le dau copiilor covrigi, de obicei ii mananca imediat. in rest - nu raspund. oricum ma agaseaza cersitul si ma enerveaza crunt ca politaii stau langa ei fara sa le zica nimic.