Treceți la conținutul principal

10 ani de bloguit, în casă nouă

Da, în decembrie se fac 10 ani de când sunt bloggeriță. Din cauza unor probleme apărute pe această platformă și mai ales pentru că simt că mă limitează oarecum, am ales să transfer conținutul pe wordpress. Așadar, șampania virtuală pentru un deceniu de blogging o vom desface împreună în casă nouă, adică AICI!

Apel către voi toţi

Eu vreau să ajut. Tocmai din acest motiv public acest apel disperat lansat de prietenii şi familia unui tânăr bolnav, în speranţa că voi nu veţi rămâne indiferenţi. Ştiu că sunt blogurile pline de astfel de strigăte de ajutor. Ştiu că unii veţi trece nepăsători şi pe lângă acesta. Dar eu încerc, pentru că ştiu că printre noi sunt şi oameni cu suflet mare. Aşadar:
“Bolnav am fost şi m-aţi cercetat”

Povestea noastră… ca atâtea altele, toate cu un fond comun : suferinţa celor în cauză, dar şi a noastră a celor care asistăm neputincioşi de pe margine.
Laurenţiu este un băiat model : ascultător, respectuos, conştiincios la serviciu, urmarea şi perfecţionarea lui profesională urmând cursurile unei şcoli liceale.
Nutrea o dragoste deosebită pentru mama sa, din nefericire dumneaei suferea de o boală de inimă şi a decedat fulgerător, acum un an, în plină stradă. Poate moştenirea acestei boli, poate enormul consum psihic suferit la pierderea fiinţei iubite au agravat această cumplită nenorocire ce s-a abătut asupra familiei lui.
Declanşarea bolii s-a făcut în septembrie 2009 , când a fost suspectat de hepatită şi a fost trimis la Spitalul Fundeni de medicii piteşteni. Investigaţiile au continuat şi la Spitalul Floreasca unde i s-a stabilit diagnosticul de insuficienţă cardiacă. A revenit acasă, la Piteşti, în luna decembrie anul trecut, într-o stare cât de cât stabilă, dar deja se confrunta cu lipsa unei respiraţii normale. S-a internat o lună la Spitalul Judeţean din Piteşti, dar situaţia nu s-a înviorat deloc.
Cu ajutorul medicului de firmă este transferat la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş, unde a fost supus altor analize.
Singura soluţie este ajutorul extern. În prezent se vor finaliza investigaţiile la clinica din Viena cu diagnosticul cert şi clar de DUBLU TRANSPLANT – cord şi plămâni. Cazul este mai mult decât urgent, deoarece inima lui funcţionează doar în procent de 10% din parametri normali, iar respiraţia naturalăeste din ce în ce ma greoaie – ceea ce impune o intervenţie RAPIDA şi IMEDIATĂ. El va reveni în ţară din lipsa banilor şi orice zi poate deveni fatală. Se încearcă colectarea banilor cu ajutorul fondurilor obţinute din partea statului, dar birocraţia bineştiută nu va permite să intre prea curând în posesia banilor. În acest caz, sursa cea mai rapidă şi sigură de finanţare rămâne cea a donaţiilor.
Din păcate, conjunctura nu ne oferă posibilitatea să investim material acolo unde este piatra de poticnire acolo unde este piatra de poticnire a celor mai mulţi dintre noi, motiv pentru care vă facem cunoscut un appel de suflet şi o solicitare financiară.
Laurenţiu trebuie să suporte un dublu transplant de inimă şi plămâni. Costurile se evaluază la suma de 150.000 de EURO. Ajutorul celor dragi, rude prieteni, colegi, sunt departe de a acoperi suma necesară.
Oceanul e format din multe picături şi v-am ruga să fiţi şi dvs. O “picătură” care să umple acest ocean.
În speranţa că vom primi veşti bune vă dorim sănătate şi putere să faceţi bine, cât mai mult bine.
Doamne ajută!
CONT:
RO92 RNCB 0626 0528 1797 0003 în EURO
RO49 RNCB 0626 0528 1797 0001 în LEI
Conturile sunt deschise la BCR Piteşti pe numele lui – STAN LAURENŢIU
Persoană contact : Barbu Mariana – 0741. 210. 635

F.M. Dostoievski spunea : « Viaţa e duelul lui Dumnezeu cu diavolul, iar câmpul de bătălie sunt eu. »…
… de data aceasta, câmpul de bătălie este Laurenţiu, un tânăr de 24 de ani, despre viaţa căruia se poate scrie decât cu un toc înmuiat în lacrimi.
Acum viaţa lui Laurenţiu sunt două linii paralele care se întâlnesc, în curând, prin moarte, dacă noi cei din jur rămân nepăsători şi nu intervenim.
Am însă convingerea că ajutorul nostru va sosi neîntârziat şi va face ca aceste linii să se întâlnească peste mulţi ani, iar aripile vieţiii lui nu vor fi frânte la această vârstă.
Deşi pentru el «mâine« poate nu va mai fi, el crede… crede neîncetat…că Dumnezeu va face încă un miracol… va fi săntătos…
Nicolae Steindhardt spunea : «Credinţa este suprema armă secretă care anulează toate necesităţile, împrejurările şi pulverizează hazardul«
Vă rog, haideţi să fim arma secretă…

• Organe afectate: inima şi plămânii
• Medicii din Viena nu-l mai pot trimite în ţară; transportul este fatal pentru el;
• Salariaţii din clinica vieneză în care este internat au început să strângă (doneze) bani pentru operaţie
• Dacă ne puteţi ajuta vă rugăm să donaţi 2 EURO prin telefon la nr. 0900 900 540 – apelabil numai din reţeaua Romtelecom

Comentarii

Anonim a spus…
http://facem-zambete.blogspot.com/

Postări populare de pe acest blog

Cu umor despre viața cu cinci copii, în „Tata este gras”, de Jim Gaffigan

De când sunt mămică, am citit câteva cărți de parenting și am răsfoit bloguri de profil, toate scrise de femei. Niciodată nu am avut curiozitatea să aflu și versiunea masculină a poveștilor de familie. Ei bine, îmi place să cred că încep să recuperez acum, prin intermediul cărții „Tata este gras”, de Jim Gaffigan, carte apărută la Editura ACT și Politon în 2015!   Să vă spun întâi ceva despre autor ca să înțelegeți de la bun început cu cine avem de-a face. Jim Gaffigan este un actor american care a jucat în filme de comedie (Hot Pursuit, Going the Distance, 17 Again, Away We Go, The Love Guru etc). Dacă românii îl cunosc din aceste filme, americanii sunt pur și simplu înnebuniți după spectacolele sale de stand-up, în care vorbește despre viața de familie, despre mâncare, pasiuni și viață sedentară, într-un limbaj  curat și fără injurii, numit de conaționalii săi „politically correct”.
În colecția de eseuri „Tata este gras”, Gaffigan descrie (cum altfel, dacă nu cu un umor de râzi în hoh…

Frances Hodgson Burnett - "Grădina secretă"

Dacă aș fi psiholog, aș recomanda această carte în tratamentul depresiilor, și spun asta cu toată convingerea. Citind-o, vei simți cum încolțesc în tine dragostea de natură și de frumos, la fel cum o fac trandafirii și crinii din fascinanta grădină secretă.

Cartea, care este una pentru copiii de toate vârstele, prezintă povestea unei fetițe din India rămasă orfană după ce holera îi seceră pe toți cei apropiați, ea fiind nevoită să plece în Anglia, la conacul unchiului Archibald Craven. Odată ajunsă la Misselthwaite Manor, începe o minunată aventură pentru Mary Lennox. Aici, ea va descoperi un conac cu 100 de camere, majoritatea încuiate, dar și o grădină secretă ale cărei porți au fost ferecate în urmă cu 10 ani, după ce stăpâna a murit. Bineînțeles că firea curioasă nu o poate ține pe copilă departe de grădina secretă și de povestea ei. În scurt timp, Mary cea sălbatică și "foarte încăpățânată", care nu știa și nici nu voia să-și facă prieteni, se schimbă complet, devine mai…

În așteptarea ta, Rodica

Premiul I la Concursul Național de proză scurtă "Radu Rosetti", jud. Bacău, 2016

    M-a trezit sirena unei ambulanțe. Am ridicat capul de pe pernă buimăcit, fixându-mi ochii pe fereastră. Și azi plouă. Mi s-a luat de apa asta care pică și se așează în băltoace pe ciment. Norii subțiri cern o lumină difuză. Când plouă, ziua e o seară prelungă. Și nu-mi place asta, pentru că serile sunt pentru mine corvoade psihice. Mă ridic, mă frec la ochi și-mi caut papucii pe lângă pat. Casc. A dracu sirenă dacă tace! I-auzi! Alta! Asta o fi una de poliție? Niciodată nu le-am deosebit. Îmi car picioarele încremenite spre aragaz. Aprind chibritul, pun foc și fixez ibricul de inox deasupra flăcării. Am măsurat o ceașcă de apă pe care o torn în el. Aștept să fiarbă. Deranjul din bucătăria mea e ceva la ordinea zilei de când a plecat Rodica. Dacă ar vedea ea vasele nespălate din chiuvetă și de pe masă, cârpele de bucătărie mototolite și îndesate care pe unde sau petele uscate de pe gresie, și…