miercuri, 24 februarie 2010

Apel către voi toţi

Eu vreau să ajut. Tocmai din acest motiv public acest apel disperat lansat de prietenii şi familia unui tânăr bolnav, în speranţa că voi nu veţi rămâne indiferenţi. Ştiu că sunt blogurile pline de astfel de strigăte de ajutor. Ştiu că unii veţi trece nepăsători şi pe lângă acesta. Dar eu încerc, pentru că ştiu că printre noi sunt şi oameni cu suflet mare. Aşadar:
“Bolnav am fost şi m-aţi cercetat”

Povestea noastră… ca atâtea altele, toate cu un fond comun : suferinţa celor în cauză, dar şi a noastră a celor care asistăm neputincioşi de pe margine.
Laurenţiu este un băiat model : ascultător, respectuos, conştiincios la serviciu, urmarea şi perfecţionarea lui profesională urmând cursurile unei şcoli liceale.
Nutrea o dragoste deosebită pentru mama sa, din nefericire dumneaei suferea de o boală de inimă şi a decedat fulgerător, acum un an, în plină stradă. Poate moştenirea acestei boli, poate enormul consum psihic suferit la pierderea fiinţei iubite au agravat această cumplită nenorocire ce s-a abătut asupra familiei lui.
Declanşarea bolii s-a făcut în septembrie 2009 , când a fost suspectat de hepatită şi a fost trimis la Spitalul Fundeni de medicii piteşteni. Investigaţiile au continuat şi la Spitalul Floreasca unde i s-a stabilit diagnosticul de insuficienţă cardiacă. A revenit acasă, la Piteşti, în luna decembrie anul trecut, într-o stare cât de cât stabilă, dar deja se confrunta cu lipsa unei respiraţii normale. S-a internat o lună la Spitalul Judeţean din Piteşti, dar situaţia nu s-a înviorat deloc.
Cu ajutorul medicului de firmă este transferat la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş, unde a fost supus altor analize.
Singura soluţie este ajutorul extern. În prezent se vor finaliza investigaţiile la clinica din Viena cu diagnosticul cert şi clar de DUBLU TRANSPLANT – cord şi plămâni. Cazul este mai mult decât urgent, deoarece inima lui funcţionează doar în procent de 10% din parametri normali, iar respiraţia naturalăeste din ce în ce ma greoaie – ceea ce impune o intervenţie RAPIDA şi IMEDIATĂ. El va reveni în ţară din lipsa banilor şi orice zi poate deveni fatală. Se încearcă colectarea banilor cu ajutorul fondurilor obţinute din partea statului, dar birocraţia bineştiută nu va permite să intre prea curând în posesia banilor. În acest caz, sursa cea mai rapidă şi sigură de finanţare rămâne cea a donaţiilor.
Din păcate, conjunctura nu ne oferă posibilitatea să investim material acolo unde este piatra de poticnire acolo unde este piatra de poticnire a celor mai mulţi dintre noi, motiv pentru care vă facem cunoscut un appel de suflet şi o solicitare financiară.
Laurenţiu trebuie să suporte un dublu transplant de inimă şi plămâni. Costurile se evaluază la suma de 150.000 de EURO. Ajutorul celor dragi, rude prieteni, colegi, sunt departe de a acoperi suma necesară.
Oceanul e format din multe picături şi v-am ruga să fiţi şi dvs. O “picătură” care să umple acest ocean.
În speranţa că vom primi veşti bune vă dorim sănătate şi putere să faceţi bine, cât mai mult bine.
Doamne ajută!
CONT:
RO92 RNCB 0626 0528 1797 0003 în EURO
RO49 RNCB 0626 0528 1797 0001 în LEI
Conturile sunt deschise la BCR Piteşti pe numele lui – STAN LAURENŢIU
Persoană contact : Barbu Mariana – 0741. 210. 635

F.M. Dostoievski spunea : « Viaţa e duelul lui Dumnezeu cu diavolul, iar câmpul de bătălie sunt eu. »…
… de data aceasta, câmpul de bătălie este Laurenţiu, un tânăr de 24 de ani, despre viaţa căruia se poate scrie decât cu un toc înmuiat în lacrimi.
Acum viaţa lui Laurenţiu sunt două linii paralele care se întâlnesc, în curând, prin moarte, dacă noi cei din jur rămân nepăsători şi nu intervenim.
Am însă convingerea că ajutorul nostru va sosi neîntârziat şi va face ca aceste linii să se întâlnească peste mulţi ani, iar aripile vieţiii lui nu vor fi frânte la această vârstă.
Deşi pentru el «mâine« poate nu va mai fi, el crede… crede neîncetat…că Dumnezeu va face încă un miracol… va fi săntătos…
Nicolae Steindhardt spunea : «Credinţa este suprema armă secretă care anulează toate necesităţile, împrejurările şi pulverizează hazardul«
Vă rog, haideţi să fim arma secretă…

• Organe afectate: inima şi plămânii
• Medicii din Viena nu-l mai pot trimite în ţară; transportul este fatal pentru el;
• Salariaţii din clinica vieneză în care este internat au început să strângă (doneze) bani pentru operaţie
• Dacă ne puteţi ajuta vă rugăm să donaţi 2 EURO prin telefon la nr. 0900 900 540 – apelabil numai din reţeaua Romtelecom

Un comentariu:

Anonim spunea...

http://facem-zambete.blogspot.com/