Treceți la conținutul principal

10 ani de bloguit, în casă nouă

Da, în decembrie se fac 10 ani de când sunt bloggeriță. Din cauza unor probleme apărute pe această platformă și mai ales pentru că simt că mă limitează oarecum, am ales să transfer conținutul pe wordpress. Așadar, șampania virtuală pentru un deceniu de blogging o vom desface împreună în casă nouă, adică AICI!

Apel către voi toţi

Eu vreau să ajut. Tocmai din acest motiv public acest apel disperat lansat de prietenii şi familia unui tânăr bolnav, în speranţa că voi nu veţi rămâne indiferenţi. Ştiu că sunt blogurile pline de astfel de strigăte de ajutor. Ştiu că unii veţi trece nepăsători şi pe lângă acesta. Dar eu încerc, pentru că ştiu că printre noi sunt şi oameni cu suflet mare. Aşadar:
“Bolnav am fost şi m-aţi cercetat”

Povestea noastră… ca atâtea altele, toate cu un fond comun : suferinţa celor în cauză, dar şi a noastră a celor care asistăm neputincioşi de pe margine.
Laurenţiu este un băiat model : ascultător, respectuos, conştiincios la serviciu, urmarea şi perfecţionarea lui profesională urmând cursurile unei şcoli liceale.
Nutrea o dragoste deosebită pentru mama sa, din nefericire dumneaei suferea de o boală de inimă şi a decedat fulgerător, acum un an, în plină stradă. Poate moştenirea acestei boli, poate enormul consum psihic suferit la pierderea fiinţei iubite au agravat această cumplită nenorocire ce s-a abătut asupra familiei lui.
Declanşarea bolii s-a făcut în septembrie 2009 , când a fost suspectat de hepatită şi a fost trimis la Spitalul Fundeni de medicii piteşteni. Investigaţiile au continuat şi la Spitalul Floreasca unde i s-a stabilit diagnosticul de insuficienţă cardiacă. A revenit acasă, la Piteşti, în luna decembrie anul trecut, într-o stare cât de cât stabilă, dar deja se confrunta cu lipsa unei respiraţii normale. S-a internat o lună la Spitalul Judeţean din Piteşti, dar situaţia nu s-a înviorat deloc.
Cu ajutorul medicului de firmă este transferat la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş, unde a fost supus altor analize.
Singura soluţie este ajutorul extern. În prezent se vor finaliza investigaţiile la clinica din Viena cu diagnosticul cert şi clar de DUBLU TRANSPLANT – cord şi plămâni. Cazul este mai mult decât urgent, deoarece inima lui funcţionează doar în procent de 10% din parametri normali, iar respiraţia naturalăeste din ce în ce ma greoaie – ceea ce impune o intervenţie RAPIDA şi IMEDIATĂ. El va reveni în ţară din lipsa banilor şi orice zi poate deveni fatală. Se încearcă colectarea banilor cu ajutorul fondurilor obţinute din partea statului, dar birocraţia bineştiută nu va permite să intre prea curând în posesia banilor. În acest caz, sursa cea mai rapidă şi sigură de finanţare rămâne cea a donaţiilor.
Din păcate, conjunctura nu ne oferă posibilitatea să investim material acolo unde este piatra de poticnire acolo unde este piatra de poticnire a celor mai mulţi dintre noi, motiv pentru care vă facem cunoscut un appel de suflet şi o solicitare financiară.
Laurenţiu trebuie să suporte un dublu transplant de inimă şi plămâni. Costurile se evaluază la suma de 150.000 de EURO. Ajutorul celor dragi, rude prieteni, colegi, sunt departe de a acoperi suma necesară.
Oceanul e format din multe picături şi v-am ruga să fiţi şi dvs. O “picătură” care să umple acest ocean.
În speranţa că vom primi veşti bune vă dorim sănătate şi putere să faceţi bine, cât mai mult bine.
Doamne ajută!
CONT:
RO92 RNCB 0626 0528 1797 0003 în EURO
RO49 RNCB 0626 0528 1797 0001 în LEI
Conturile sunt deschise la BCR Piteşti pe numele lui – STAN LAURENŢIU
Persoană contact : Barbu Mariana – 0741. 210. 635

F.M. Dostoievski spunea : « Viaţa e duelul lui Dumnezeu cu diavolul, iar câmpul de bătălie sunt eu. »…
… de data aceasta, câmpul de bătălie este Laurenţiu, un tânăr de 24 de ani, despre viaţa căruia se poate scrie decât cu un toc înmuiat în lacrimi.
Acum viaţa lui Laurenţiu sunt două linii paralele care se întâlnesc, în curând, prin moarte, dacă noi cei din jur rămân nepăsători şi nu intervenim.
Am însă convingerea că ajutorul nostru va sosi neîntârziat şi va face ca aceste linii să se întâlnească peste mulţi ani, iar aripile vieţiii lui nu vor fi frânte la această vârstă.
Deşi pentru el «mâine« poate nu va mai fi, el crede… crede neîncetat…că Dumnezeu va face încă un miracol… va fi săntătos…
Nicolae Steindhardt spunea : «Credinţa este suprema armă secretă care anulează toate necesităţile, împrejurările şi pulverizează hazardul«
Vă rog, haideţi să fim arma secretă…

• Organe afectate: inima şi plămânii
• Medicii din Viena nu-l mai pot trimite în ţară; transportul este fatal pentru el;
• Salariaţii din clinica vieneză în care este internat au început să strângă (doneze) bani pentru operaţie
• Dacă ne puteţi ajuta vă rugăm să donaţi 2 EURO prin telefon la nr. 0900 900 540 – apelabil numai din reţeaua Romtelecom

Comentarii

Anonim a spus…
http://facem-zambete.blogspot.com/

Postări populare de pe acest blog

Să o cunoaștem mai bine pe bloggerița și scriitoarea Zăpă Strit!

Cu ceva timp în urmă vă vorbeam pentru prima dată despre Zăpă Strit și prima ei carte: "Dau totul pentru un secret". Vă spuneam că m-a impresionat foarte mult cartea, făcând parte din acea categorie de scrieri care-ți alină sufletul și te ajută să te descoperi. Privind înapoi, acum, după ce stările și impresiile s-au așezat pe rafturile minții și ale sufletului, pot spune cu mâna pe inimă că această carte merită recitită o dată pe lună. De ce? Ca să zâmbim, ca să iubim, ca să ne reamintim cine suntem. 

CITIȚI ȘI:
În așteptarea ta, Rodica
În oglindă
Așa că, dacă pentru mine "Dau totul pentru un secret" a devenit o carte atât de importantă, poate și pentru restul fanilor Zăpă Strit este la fel. În consecință, scriitoarea merită să ajungă, nu unde și-a propus, nici unde am vedea-o noi, ci acolo unde TREBUIE, unde i-a fost dat să ajungă. Adică, sus de tot, pe culmile succesului și ale celebrității. Sunt sigură că v-am stârnit dorința de a o cunoaște mai bine pe Adriana, cr…

Cerșetorul

Fănuț avea trei lei în buzunar. Mama îi îndesase de dimineață în geaca uzată de fâș și-i dăduse indicații clare:
- Ia ăștia să-ți iei ceva de mâncare. Un pachet de biscuiți și un iaurt. Sau un senviș de la chioșcul de lângă școală. Ai înțeles? L-a pupat și i-a urat o zi frumoasă, privindu-l de la scară cum dispare după bloc. Fănuț s-a întâlnit cu Daniel, colegul lui, și au început să discute aprins despre teme, despre învățătoare și despre Arina, blonda cu ochi albaștri care vine mereu la școală îmbrăcată în ștrampi și fuste deasupra genunchilor.  Frunze de arțar și de tei cad și se așează pe trotuar, pavându-le calea celor doi în nuanțe calde de galben. E frig. Mâinile camarazilor sunt îndesate în buzunare. Un vânt tăios suflă dinspre munte, aducând cu el aroma rece a zăpezii.
-    A nins la munte, zice Fănuț.
-    Da, a început de ieri. Am văzut la știri.
-    De abia aștept să ningă și la noi, să ieșim prin parc cu săniile.
Fănuț își ridică privirea printre crengile aproape goale. Cerul…

În așteptarea ta, Rodica

Premiul I la Concursul Național de proză scurtă "Radu Rosetti", jud. Bacău, 2016

    M-a trezit sirena unei ambulanțe. Am ridicat capul de pe pernă buimăcit, fixându-mi ochii pe fereastră. Și azi plouă. Mi s-a luat de apa asta care pică și se așează în băltoace pe ciment. Norii subțiri cern o lumină difuză. Când plouă, ziua e o seară prelungă. Și nu-mi place asta, pentru că serile sunt pentru mine corvoade psihice. Mă ridic, mă frec la ochi și-mi caut papucii pe lângă pat. Casc. A dracu sirenă dacă tace! I-auzi! Alta! Asta o fi una de poliție? Niciodată nu le-am deosebit. Îmi car picioarele încremenite spre aragaz. Aprind chibritul, pun foc și fixez ibricul de inox deasupra flăcării. Am măsurat o ceașcă de apă pe care o torn în el. Aștept să fiarbă. Deranjul din bucătăria mea e ceva la ordinea zilei de când a plecat Rodica. Dacă ar vedea ea vasele nespălate din chiuvetă și de pe masă, cârpele de bucătărie mototolite și îndesate care pe unde sau petele uscate de pe gresie, și…