duminică, 3 februarie 2008

Un înger are nevoie de ajutorul nostru

Cine a zis că doar de la cei mari putem învăţa lecţii de viaţă? Eu am primit una, şi sunt mândră să recunosc, de la un înger optimist, drăguţ şi credincios căruia soarta nu i-a oferit şansa de a fi sănătos precum copiii de vârsta sa, dar care îşi priveşte încrezător viitorul.
Eroul povestirii noastre este George Stancu, un băieţel de 10 ani care a fost diagnosticat în septembrie 2005 cu leucemie acută limfoblastică, iar la o lună după ce drama năucise minţile şi sufletele familiei, a mai primit o pedeapsă necruţătoare: o hemoragie craniană care are repercusiuni şi astăzi asupra sa. Băiatul a fost nevoit astfel să urmeze două tratamente dure pentru organismul său plăpând. La ora actuală, se pare că leucemia este sub control, dar în noiembrie anul trecut a făcut a doua comă convulsivă, fiind dus la spital pe braţe de mamă şi bunică „mai mult mort, decât viu”, după cum ele susţin. În urma acesteia, i s-au depistat leziuni pe creier. Acesta a fost momentul în care rudele au decis să ia legătura cu spitalele din străinătate, pentru a veni în ajutorul copilaşului. Dar, din păcate, doar unul le-a dat speranţe, restul clinicilor motivând că nu mai poate fi făcut nimic pentru băiat. Institutul Gaslini din Genova, Italia le-a luat în calcul cazul, după ce mama Sonia şi bunica Elena au trimis rezultatele analizelor tomografice prin internet. Cu toate acestea, nu au primit răspuns clar dacă vor putea trimite băiatul în Italia pentru o eventuală operaţie. Dar George nu şi-a pierdut speranţa. Şi-a alinat familia cu o vorbă care le-a stors lacrimi: „Cu leucemia mă descurc eu, dar voi să mă trimiteţi în Italia să scap de problema asta la cap”.
Au nevoie urgentă de bani pentru eventuala operaţie şi pentru tratament
Familia a vândut cam tot ce se putea vinde pentru a-şi vedea copilul liniştit şi pentru a putea procura banii pentru tratamente, analize medicale şi lucrurile necesare pentru regim. La un simplu calcul, doamna Elena Sonia Stancu ne-a mărturisit că din noiembrie anul trecut şi până acum au cheltuit peste 30 de milioane, din pensia bunicilor, alocaţia suplimentară şi împrumuturi de la bănci. Mama nu ştie sigur de câţi bani ar fi nevoie pentru operaţie, dar spune cu lacrimi în ochi că au nevoie disperată de bani cât mai repede posibil.
Dumnezeu îi dă putere
În urma divorţului dintre părinţi, băieţelul a rămas cu mama şi bunicii săi în localitatea Capu' Dealului, situată în extremitatea vestică a municipiului Curtea de Argeş. Doamna Elena Toma îşi aminteşte de cea mai neagră zi din viaţa familiei: „Eram disperaţi. Ne-am trezit că nu ştiam pe nimeni şi nu aveam la cine să apelăm. Ne-a fost foarte greu. Simţeam că ne prăbuşim, dar în acelaşi timp că trebuie să fim tari pentru el”.
George este în clasa a treia, pentru că primul an nu s-a putut duce la şcoală din cauza bolii care tocmai fusese depistată. Studiile le face acasă, doamna învăţătoare venind la el două zile pe săptămână. El spune că preferă orele de limba română. Îi place să se joace pe calculator, pe telefon şi cu jucării. Spune că toţi copiii din sat îi sunt prieteni. La adresa mamei şi bunicii are numai cuvinte de laudă, spunând că-i fac toate poftele. Credinţa este singurul lucru care îi dă putere: „Câteodată n-am încredere în medicamente, dar cu plecarea în Italia am încredere. Cred că acolo o să mă fac bine. Poate Dumnezeu ne va ajuta să ajungem acolo. Eu mă rog la Dumnezeu, la îngerul păzitor şi la Sfântul Gheorghe. Ori de câte ori m-am rugat la Dumnezeu, El m-a ajutat!”. Una dintre rugăciunile micuţului poate fi îndeplinită de noi toţi printr-un simplu gest. Putem dovedi că ne pasă de semenii noştri şi de Dumnezeu. Cum? Strângând banii necesari pentru ca el să aibă o viaţă mai bună. Şi mai putem face ceva mult mai important: să ne rugăm pentru binele şi sănătatea lui!

Cei care vor să dea o rază de speranţă şi o sumă de bani în acelaşi timp o pot face în conturile deschise la Raiffeisen Bank, Sucursala Curtea de Argeş:
În RON – RO83RZBR0000060006457935
În EURO – RO67RZBR0000060006670168
Pentru informaţii suplimentare, puteţi suna la bunica micuţului, doamna Elena Toma, la numărul de telefon: 0740 780 530

Raluca MARIN

Un comentariu:

Anonim spunea...

Hi Raluca

I'm looking for Raluca Marin Speranta, who is Romanian, and who drew some story pictures for me last year, working for a guy called Petrescu Emilian.

This boss of hers does not reply to my emails and I'm trying to find Raluca for more pictures, as her art work is so great and fits my style really well.

So I'm asking...is it you?

Please let me know either way - here's my email:

shelley.vernon at wanadoo.fr

If it's not you, how can I find her in Romania, I only have her full name and the country!

Thanks
Shelley
xx