Treceți la conținutul principal

10 ani de bloguit, în casă nouă

Da, în decembrie se fac 10 ani de când sunt bloggeriță. Din cauza unor probleme apărute pe această platformă și mai ales pentru că simt că mă limitează oarecum, am ales să transfer conținutul pe wordpress. Așadar, șampania virtuală pentru un deceniu de blogging o vom desface împreună în casă nouă, adică AICI!

Un înger are nevoie de ajutorul nostru

Cine a zis că doar de la cei mari putem învăţa lecţii de viaţă? Eu am primit una, şi sunt mândră să recunosc, de la un înger optimist, drăguţ şi credincios căruia soarta nu i-a oferit şansa de a fi sănătos precum copiii de vârsta sa, dar care îşi priveşte încrezător viitorul.
Eroul povestirii noastre este George Stancu, un băieţel de 10 ani care a fost diagnosticat în septembrie 2005 cu leucemie acută limfoblastică, iar la o lună după ce drama năucise minţile şi sufletele familiei, a mai primit o pedeapsă necruţătoare: o hemoragie craniană care are repercusiuni şi astăzi asupra sa. Băiatul a fost nevoit astfel să urmeze două tratamente dure pentru organismul său plăpând. La ora actuală, se pare că leucemia este sub control, dar în noiembrie anul trecut a făcut a doua comă convulsivă, fiind dus la spital pe braţe de mamă şi bunică „mai mult mort, decât viu”, după cum ele susţin. În urma acesteia, i s-au depistat leziuni pe creier. Acesta a fost momentul în care rudele au decis să ia legătura cu spitalele din străinătate, pentru a veni în ajutorul copilaşului. Dar, din păcate, doar unul le-a dat speranţe, restul clinicilor motivând că nu mai poate fi făcut nimic pentru băiat. Institutul Gaslini din Genova, Italia le-a luat în calcul cazul, după ce mama Sonia şi bunica Elena au trimis rezultatele analizelor tomografice prin internet. Cu toate acestea, nu au primit răspuns clar dacă vor putea trimite băiatul în Italia pentru o eventuală operaţie. Dar George nu şi-a pierdut speranţa. Şi-a alinat familia cu o vorbă care le-a stors lacrimi: „Cu leucemia mă descurc eu, dar voi să mă trimiteţi în Italia să scap de problema asta la cap”.
Au nevoie urgentă de bani pentru eventuala operaţie şi pentru tratament
Familia a vândut cam tot ce se putea vinde pentru a-şi vedea copilul liniştit şi pentru a putea procura banii pentru tratamente, analize medicale şi lucrurile necesare pentru regim. La un simplu calcul, doamna Elena Sonia Stancu ne-a mărturisit că din noiembrie anul trecut şi până acum au cheltuit peste 30 de milioane, din pensia bunicilor, alocaţia suplimentară şi împrumuturi de la bănci. Mama nu ştie sigur de câţi bani ar fi nevoie pentru operaţie, dar spune cu lacrimi în ochi că au nevoie disperată de bani cât mai repede posibil.
Dumnezeu îi dă putere
În urma divorţului dintre părinţi, băieţelul a rămas cu mama şi bunicii săi în localitatea Capu' Dealului, situată în extremitatea vestică a municipiului Curtea de Argeş. Doamna Elena Toma îşi aminteşte de cea mai neagră zi din viaţa familiei: „Eram disperaţi. Ne-am trezit că nu ştiam pe nimeni şi nu aveam la cine să apelăm. Ne-a fost foarte greu. Simţeam că ne prăbuşim, dar în acelaşi timp că trebuie să fim tari pentru el”.
George este în clasa a treia, pentru că primul an nu s-a putut duce la şcoală din cauza bolii care tocmai fusese depistată. Studiile le face acasă, doamna învăţătoare venind la el două zile pe săptămână. El spune că preferă orele de limba română. Îi place să se joace pe calculator, pe telefon şi cu jucării. Spune că toţi copiii din sat îi sunt prieteni. La adresa mamei şi bunicii are numai cuvinte de laudă, spunând că-i fac toate poftele. Credinţa este singurul lucru care îi dă putere: „Câteodată n-am încredere în medicamente, dar cu plecarea în Italia am încredere. Cred că acolo o să mă fac bine. Poate Dumnezeu ne va ajuta să ajungem acolo. Eu mă rog la Dumnezeu, la îngerul păzitor şi la Sfântul Gheorghe. Ori de câte ori m-am rugat la Dumnezeu, El m-a ajutat!”. Una dintre rugăciunile micuţului poate fi îndeplinită de noi toţi printr-un simplu gest. Putem dovedi că ne pasă de semenii noştri şi de Dumnezeu. Cum? Strângând banii necesari pentru ca el să aibă o viaţă mai bună. Şi mai putem face ceva mult mai important: să ne rugăm pentru binele şi sănătatea lui!

Cei care vor să dea o rază de speranţă şi o sumă de bani în acelaşi timp o pot face în conturile deschise la Raiffeisen Bank, Sucursala Curtea de Argeş:
În RON – RO83RZBR0000060006457935
În EURO – RO67RZBR0000060006670168
Pentru informaţii suplimentare, puteţi suna la bunica micuţului, doamna Elena Toma, la numărul de telefon: 0740 780 530

Raluca MARIN

Comentarii

Anonim a spus…
Hi Raluca

I'm looking for Raluca Marin Speranta, who is Romanian, and who drew some story pictures for me last year, working for a guy called Petrescu Emilian.

This boss of hers does not reply to my emails and I'm trying to find Raluca for more pictures, as her art work is so great and fits my style really well.

So I'm asking...is it you?

Please let me know either way - here's my email:

shelley.vernon at wanadoo.fr

If it's not you, how can I find her in Romania, I only have her full name and the country!

Thanks
Shelley
xx

Postări populare de pe acest blog

Cu umor despre viața cu cinci copii, în „Tata este gras”, de Jim Gaffigan

De când sunt mămică, am citit câteva cărți de parenting și am răsfoit bloguri de profil, toate scrise de femei. Niciodată nu am avut curiozitatea să aflu și versiunea masculină a poveștilor de familie. Ei bine, îmi place să cred că încep să recuperez acum, prin intermediul cărții „Tata este gras”, de Jim Gaffigan, carte apărută la Editura ACT și Politon în 2015!   Să vă spun întâi ceva despre autor ca să înțelegeți de la bun început cu cine avem de-a face. Jim Gaffigan este un actor american care a jucat în filme de comedie (Hot Pursuit, Going the Distance, 17 Again, Away We Go, The Love Guru etc). Dacă românii îl cunosc din aceste filme, americanii sunt pur și simplu înnebuniți după spectacolele sale de stand-up, în care vorbește despre viața de familie, despre mâncare, pasiuni și viață sedentară, într-un limbaj  curat și fără injurii, numit de conaționalii săi „politically correct”.
În colecția de eseuri „Tata este gras”, Gaffigan descrie (cum altfel, dacă nu cu un umor de râzi în hoh…

În așteptarea ta, Rodica

Premiul I la Concursul Național de proză scurtă "Radu Rosetti", jud. Bacău, 2016

    M-a trezit sirena unei ambulanțe. Am ridicat capul de pe pernă buimăcit, fixându-mi ochii pe fereastră. Și azi plouă. Mi s-a luat de apa asta care pică și se așează în băltoace pe ciment. Norii subțiri cern o lumină difuză. Când plouă, ziua e o seară prelungă. Și nu-mi place asta, pentru că serile sunt pentru mine corvoade psihice. Mă ridic, mă frec la ochi și-mi caut papucii pe lângă pat. Casc. A dracu sirenă dacă tace! I-auzi! Alta! Asta o fi una de poliție? Niciodată nu le-am deosebit. Îmi car picioarele încremenite spre aragaz. Aprind chibritul, pun foc și fixez ibricul de inox deasupra flăcării. Am măsurat o ceașcă de apă pe care o torn în el. Aștept să fiarbă. Deranjul din bucătăria mea e ceva la ordinea zilei de când a plecat Rodica. Dacă ar vedea ea vasele nespălate din chiuvetă și de pe masă, cârpele de bucătărie mototolite și îndesate care pe unde sau petele uscate de pe gresie, și…

Bătrânul cu floare la pălărie

#dinscrierilemele

Îl văd în fiecare marți, când mă întorc de la facultate. E neschimbat. Același corp aplecat, cu picioare crăcănate și înțepenite. De fiecare dată, poartă o geacă de piele în culoarea ciocolatei, cam veche, probabil la modă prin anii 80. Pălăria gri, de postav, stă neclintită pe capul pleșuv. Să aibă în jur de 75 de ani, tot atât cât a avut bunicul meu înainte să se prăpădească. Dar bunicul meu a trăit la țară și nu avea nimic din postura aceasta sobră și elevată a bătrânului din fața mea. 
    Acum o lună, am aflat că-l cheamă Nelu Mihalcea. Stăteam cufundată într-o carte de-a lui Murakami, pe o bancă din parcul Tineretului. El, ca de obicei, hrănea porumbeii dintr-o pungă plină cu grâu. Un copil de vreo patru ani, bucălat și înfofolit într-o salopetă pufoasă de fâș, s-a apropiat și i-a strigat pe un ton alintat:
- Vleau să fac papa la polumbei!
- Îti plac porumbeii?
- Da. Și vleau papa la ei!
- Bagă mânuța și ia de aici! 
    Însoțitoarea micuțului, o bonă cam de seama m…